Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Problemen met de camera tijdens een vergadering oplossen

Op deze pagina

Voordat u begint

Als u tijdens een vergadering een probleem met uw camera heeft, kunt u dit zo oplossen:

Je browser updaten

Update de browser om de nieuwste softwarefixes te krijgen.

Google Meet toegang geven tot uw camera

Meet heeft toestemming nodig om uw camera en microfoon te gebruiken. De eerste keer dat u deelneemt aan een videovergadering, moet u toegang verlenen. Zet de camera aan voordat u deelneemt aan de vergadering.

Zo staat u toe dat Meet uw camera en microfoon gebruikt:

1. Ga tijdens een vergadering naar de adresbalk en klik op Camera .
  2. Selecteer Altijd toestaan en dan Klaar.

Google Chrome opnieuw toegang geven tot uw camera

Uw siterechten nagaan in Chrome

Zorg dat u toegang tot de camera geeft aan de site die u wilt gebruiken. U kunt alle sites toestaan uw camera te gebruiken, of alleen de specifieke site die u bezoekt. Bekijk meer informatie over siterechten.

Belangrijk: De foutmelding 'Camera mislukt' wordt vaak weergegeven omdat de browser geen toegang tot de camera kan krijgen.

Op computers met Chrome moet u de browser toegang geven tot uw camera. Zo geeft u opnieuw toestemming:

1. Voer in de adresbalk van Chrome chrome://settings/content/camera in.
  2. Selecteer onder Standaardgedrag de optie Sites kunnen vragen of ze uw camera mogen gebruiken.
  3. Schakel de instelling 'Vragen vóór toegang' uit.
  4. Als deze optie beschikbaar is, klikt u onder Toestemming om uw camera te gebruiken naast https://meet.google.com:443 op Verwijderen Delete.
  5. Vernieuw de Google Meet-pagina.
  6. Geef de camera toegang als hierom wordt gevraagd.

Cameratoegang toestaan in een andere browser dan Chrome

Uw systeem of apparaat toegang geven tot de camera

Belangrijk: Zorg ervoor dat uw camera is aangezet en dat uw computer en browser toegang tot de camera hebben, zodat u zichtbaar bent.

Cameratoegang aanzetten op een Chromebook
  1. Selecteer rechtsonder op uw Chromebook de optie Tijd en dan Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer links de optie Beveiliging en privacy en dan Privacyopties.
  3. Cameratoegang aanzetten
Cameratoegang aanzetten voor macOS Mojave en hoger

Op computers met macOS Mojave versie 10.14 en hoger moet u cameratoegang toestaan voor uw webbrowser. Anders heeft Meet geen toegang tot video vanaf uw apparaat.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren en dan Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy en dan Camera.
  3. Vink het vakje aan voor de app die Meet gebruikt (Google Chrome, Firefox, Safari of Edge).
Cameratoegang aanzetten voor Windows
  1. Selecteer op uw computer Starten en dan Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Privacy en beveiliging en dan Camera.
  3. Zet Cameratoegang en Apps toegang tot uw camera geven aan.

Tip: Met deze instelling kunnen alle gebruikers van het apparaat kiezen of ze willen dat apps toegang tot de camera hebben.

Meer informatie over waarom u een zwart scherm of een doorgestreept camera-icoon heeft

Controleer of er een probleem is met de hardware van de camera
  1. Open de ingebouwde camera-app op je apparaat, zoals Camera of Photo Booth.
  2. Als het beeld van de camera u laat zien, maar Google Meet niet, moet u zorgen dat Google Meet toegang heeft tot uw camera:
  3. Als u zichzelf niet op de camera ziet, probeert u de onderstaande stappen om de afdekking van de camera of privacyschakelaar te openen.
De afdekking van de camera of privacyschakelaar openen

Belangrijk:

• Niet alle apparaten hebben een afdekking van de camera of privacyschakelaar.
  • De afdekking of schakelaar kan zich aan de boven- of zijkant van uw apparaat bevinden.
  • Sommige modellen gebruiken een oranje, rood of amberkleuring lampje als de privacyschakelaar aanstaat.
  1. Kijk of er een schuifregelaar boven aan de cameralens is om de afdekking van de camera te vinden.
    • Bij de meeste modellen is de afdekking van de camera een fysieke schuifbalk boven de lens. De lens van de Lenovo-camera wordt bijvoorbeeld geblokkeerd door de schuifbalk.

Lenovo-cameralens geblokkeerd door schuifregelaar

2. Als u geen schuifregelaar boven de lens ziet, zoekt u een fysieke schakelaar aan de zijkanten van het apparaat.
    • Sommige modellen gebruiken een privacyschakelaar in plaats van een afdekking van de camera. De HP Chromebook heeft bijvoorbeeld een privacyschakelaar voor de camera die u kunt aanzetten.

HP Chromebook met ingeschakelde privacyschakelaar voor camera

3. Als u de blokkering van de cameralens wilt opheffen, zet u de schuifregelaar of de schakelaar op Uit.
  4. Test de camera met de ingebouwde Camera-app of met Google Meet.

Tip: Als u zichzelf niet op de camera ziet:

De privacymodus wijzigen in de camera-instellingen

Belangrijk: Sommige apparaten hebben een softwarematige privacyschakelaar. Die kan worden uitgezet in de camera- of apparaatinstellingen.

1. Ga op uw apparaat naar Instellingen.
  2. Ga naar de camera-instellingen.
  3. Zet de softwarematige privacyschakelaar uit.

Tip: De instructies voor uw apparaat kunnen afwijken.

Voorbeeld van Chrome- en Firefox-browsers die een cameralens tonen die is geblokkeerd door de privacyschakelaar voor software

Voorbeeld van Chrome- en Firefox-browsers die een cameralens tonen die is geblokkeerd door de privacyschakelaar voor software

Uw Chromebook-hardware resetten

Als de camera niet werkt en er geen afdekking van de camera of privacyschakelaar is:

1. Uw Chromebook-hardware resetten.
  2. Test de camera met de ingebouwde Camera-app of met Google Meet.