Feilsøk video- og lydkvalitet i møter

Her får du vite hvordan du kan løse vanlige problemer med video- og lydkvalitet i møter.

Oppdater nettleseren din

Oppdater nettleseren din for å få de nyeste programvarefeilrettingene. Finn ut hvordan du oppdaterer Google Chrome.

Bruk automatisk feilsøking og hjelp

Med feilsøking og hjelp får du automatiske forslag om hvordan du kan løse problemer med kvaliteten på nettverket eller enhetene dine under møter, når det oppstår problemer som kan påvirke samtalekvaliteten.

Hvis du har nettverks- eller enhetsproblemer som kan påvirke samtalekvaliteten, vises en rød prikk på Flere alternativer-knappen.

1. Når prikken vises, klikker du på Flere alternativer  og så Feilsøking og hjelp.
  2. Tilpassede anbefalinger vises basert på problemet ditt.
  3. Prøv forslagene.
  4. Den røde prikken vises i fem minutter eller til du klikker på Flere alternativer.

Tips: Den røde prikken vises bare én gang per dag, selv om problemet vedvarer.

Håndter advarsler om ekko

Hvis det er ekko på lyden din, vises en rød prikk på Flere alternativer-knappen:

1. Klikk på Mer  og så Feilsøking og hjelp.
  2. Under Lyd- og videoenheter finner du en veiledning om hvordan du kan redusere ekkoet.

Meet prøver automatisk å korrigere ekkoet. For å bidra til å unngå ekko kan du

• bruke hodetelefoner
  • redusere høyttalervolumet
  • kutte lyden din når du ikke snakker

Bruk riktig møteromsutstyr

Hvis lyden eller videoen er dårlig, kan du prøve dette:

• Bruk hodetelefoner med mikrofon.
  • Sørg for at riktig kamera, mikrofon og høyttalere er valgt i Meet. Hodetelefoner kan bruke den innebygde mikrofonen.
  • Koble fra eksterne skjermer.
  • Sjekk at Bluetooth-hodetelefonene dine fungerer med Meet. Noen Bluetooth-hodetelefoner fungerer bra for vanlige lydanrop, men dårlig med Meet.
  • Oppdater kameraet eller hodetelefonene til den nyeste fastvaren.

Slå av videoen eller bli med via telefon eller mobilapp

Hvis datamaskinen er gammel eller nettverksytelsen er dårlig, kan du koble til uten video eller bytte til en annen enhet.

Få opp wifi- eller nettverksytelsen

En av hovedgrunnene til lav videokvalitet er for liten båndbredde. Selv om videoen og lyden din virker bra for deg, kan andre møtedeltakere ha problemer med å høre og se deg. Prøv dette for å løse problemer med båndbredden:

• Kjør en test av internetthastigheten din for å påse at du har tilstrekkelig med båndbredde og liten tidsforsinkelse. Følg med på båndbredden og tidsforsinkelsen over tid for å sjekke at du har en stabil tilkobling, noe som kreves for videosamtaler av høy kvalitet. Se kravene til båndbredde.
  • Bruk en Ethernet-tilkobling med kabel (om mulig) for å se om videokvaliteten blir bedre.
  • Bruk wifi-tilkoblingen på 5 GHz i stedet for det mer brukte 2,4 GHz-båndet.
  • Maskinvarebaserte brannmurer og sikkerhetsenheter som sjekker eller endrer Meet-trafikk før den rutes videre, kan føre til dårlig videokvalitet. Be administratoren din om å lese Klargjør nettverket.

I tillegg kan du eventuelt deaktivere tjenestekvalitet for Meet-trafikk. Noen typer nettverksutstyr bruker tjenestekvalitet til å prioritere bestemte typer trafikk, og Google Meet utfører også nettverksprioritering, noe som kan føre til dårlig videokvalitet når den kombineres med tjenestekvalitet. Slå av tjenestekvalitet for Meet midlertidig for å se om det gir bedre videokvalitet. Se anbefalte fremgangsmåter for tjenestekvalitet.

Deaktiver VPN-programvare

Datamaskinen eller smarttelefonen kobles vanligvis direkte til Meet. Med VPN blir trafikk rutet via en ekstra nettverksposisjon. Dette kan føre til forsinkelser i videooverføringen både til og fra Meet-møtet ditt.

• Deaktiver VPN midlertidig, og koble til Meet-videomøtet på nytt.
  • Hvis videokvaliteten blir bedre, anbefaler vi at du fullfører samtalen uten VPN.
  • Husk å deaktivere VPN når du kobler til fremtidige Meet-videomøter.
  • Be IT-administratoren din eller leverandøren av VPN-tjenesten om å endre VPN-konfigurasjonen, slik at Meet-trafikk kan gå utenom VPN-nettverket. Det er kanskje nødvendig å innhente informasjon om utgående porter, godkjente URI-er samt IP-områder for Meet. Be vedkommende om å lese gjennom artikkelen om klargjøring av nettverk for Meet.

Lukk andre nettleserfaner og apper

For mange faner og åpne programmer kan føre til dårlig videokvalitet.

1. Lukk faner som ikke er viktige.
  2. Lukk andre apper/programmer.
  3. Reduser størrelsen på Meet-vinduet.

Snakk med systemadministratoren din

Hvis du har nettverksproblemer, kan det hende at systemadministratoren kan hjelpe deg med å løse dem. Prøv dette:

• Be systemadministratoren om å analysere data fra videoen din via kvalitetsverktøyet for Meet.
  • I enkelte tilfeller er kanskje ikke bedriftsnettverket ditt konfigurert for å gi tilgang til Google-nettskyen, noe som er en forutsetning for å få så gode resultater som mulig. Be systemadministratoren om å lese Klargjør nettverket.

Konfigurer antivirusprogrammer, brannmurer eller annen sikkerhetsprogramvare

• Programvare som sjekker eller endrer Meet-trafikk før den når videomøtet, kan forstyrre Meet og forårsake dårlig videokvalitet.
  • Se gjennom alternativene for å la Chrome-nettleseren og Meet-trafikken kjøre uten forstyrrelser. Hvis du opplever gjentatte problemer, kan det hende administratoren din må godkjenne bestemte nettadresser for at Meet skal fungere best mulig. Se Klargjør nettverket.

Endre videokvaliteten eller bytt kamera på datamaskinen

Du kan redusere videokvaliteten hvis du opplever

• video- eller lydforsinkelser
  • svak nettverkstilkobling
  • lavt batterinivå
  • begrenset datatilgjengelighet
  • andre kvalitetsproblemer