Problemen met de video- en audiokwaliteit in een vergadering oplossen

Hoe u veelvoorkomende problemen met de video- en audiokwaliteit in een vergadering kunt oplossen.

De browser updaten

Update de browser om de nieuwste softwarefixes te krijgen. Vind hier meer informatie over Google Chrome updaten.

Automatische probleemoplossing en hulp gebruiken

Wanneer er een probleem wordt waargenomen dat van invloed kan zijn op de gesprekskwaliteit, worden via 'Problemen oplossen en hulp' automatische suggesties gegeven om kwaliteitsproblemen met uw netwerk of apparaten tijdens een vergadering op te lossen.

Als u netwerk- of apparaatproblemen heeft die de gesprekskwaliteit kunnen beïnvloeden, wordt er een rode stip weergegeven op de knop Meer opties.

1. Als de stip verschijnt, klikt u op Meer opties  en dan Problemen oplossen en hulp.
  2. Er worden aangepaste aanbevelingen getoond op basis van uw probleem.
  3. Probeer de suggesties.
  4. De rode stip wordt 5 minuten getoond of totdat u op Meer opties klikt.

Tip: De rode stip wordt maar 1 keer per dag weergegeven, zelfs als het probleem aanhoudt.

Echo-waarschuwingen oplossen

Als de audio een echo bevat, verschijnt een rode stip op de knop Meer opties:

1. Klik op Meer  en dan Problemen oplossen en hulp.
  2. Onder Audio- en videoapparaten vindt u instructies om de echo te minimaliseren.

Meet probeert deze echo automatisch op te lossen. Doe het volgende om een echo te voorkomen:

• Gebruik een koptelefoon.
  • Verlaag het volume van uw speaker.
  • Zet uw geluid uit als u niet praat.

De juiste randapparatuur gebruiken

Als de audio of video slecht is, probeert u het volgende:

• Gebruik een headset met een microfoon.
  • Zorg ervoor dat Meet is ingesteld op de juiste camera, microfoon en speakers. Headsets kunnen gebruikmaken van de ingebouwde microfoon.
  • Koppel externe beeldschermen los.
  • Controleer of uw bluetooth-headset werkt met Meet. Sommige bluetooth-headsets werken goed voor normale audiogesprekken, maar niet goed met Meet.
  • Update uw headset of camera naar de nieuwste firmware.

Video uitzetten of deelnemen aan het gesprek via een telefoon of mobiele app

Als u een oude computer heeft of als de netwerkprestaties slecht zijn, kunt u zonder video deelnemen of overschakelen naar een ander apparaat.

De prestaties van uw wifi- of netwerkverbinding verbeteren

Problemen met de bandbreedte zijn een belangrijke oorzaak van slechte videokwaliteit. Ook als u zelf geen problemen heeft met audio of video, kunnen andere deelnemers aan de vergadering moeite hebben om u te horen of te zien. Probeer het volgende om bandbreedteproblemen op te lossen:

• Test uw internetsnelheid om na te gaan of u voldoende bandbreedte en een korte vertraging (latentie) heeft. Monitor de bandbreedte en wachttijd langere tijd om vast te stellen of u een stabiele verbinding heeft (die u nodig heeft voor videogesprekken van hoge kwaliteit). Bekijk de bandbreedtevereisten.
  • Gebruik een bedrade ethernetverbinding (als deze beschikbaar is) om te zien of de videokwaliteit dan verbetert.
  • Gebruik de wifi-band van 5 GHz in plaats van de band van 2,4 GHz, die intensiever wordt gebruikt.
  • Hardwarefirewalls en beveiligingsapparaten die Meet-verkeer inspecteren of aanpassen voordat het wordt doorgestuurd, kunnen een slechte videokwaliteit veroorzaken. Vraag uw beheerder het gedeelte Uw netwerk voorbereiden te lezen.

Als laatste raden we u aan Quality of Service (QoS) voor Meet-verkeer uit te zetten. Sommige netwerkapparatuur gebruikt QoS om specifieke typen verkeer voorrang te geven. Google Meet voert ook een prioriteitsbepaling voor netwerken uit, wat in combinatie met QoS de videokwaliteit kan verslechteren. Zet QoS tijdelijk uit voor Meet om te zien of de videokwaliteit verbetert. Bekijk de praktische tips voor QoS.

VPN-software deactiveren

Normaal gesproken maakt uw computer of smartphone rechtstreeks verbinding met Meet. Een VPN stuurt verkeer door via een andere netwerklocatie en kan de overdracht van video van en naar de Meet-vergadering vertragen.

• Deactiveer het VPN tijdelijk en maak opnieuw verbinding met de Meet-videovergadering.
  • Als de beeldkwaliteit verbetert, gaat u verder met het gesprek zonder VPN.
  • Denk eraan dat u voor toekomstige Meet-videovergaderingen het VPN opnieuw deactiveert voor een betere verbinding.
  • Vraag uw IT- of VPN-serviceprovider om uw VPN-configuratie aan te passen zodat Meet-verkeer het VPN kan omzeilen. Het kan zijn de provider informatie nodig heeft over de uitgaande poorten, URI's op de toelatingslijst en IP-bereiken voor Meet. Verwijs de serviceprovider naar het gedeelte Uw netwerk voorbereiden voor Meet.

Andere browsertabbladen en apps sluiten

Te veel tabbladen en geopende apps kunnen een slechte videokwaliteit veroorzaken.

1. Sluit niet-essentiële tabbladen.
  2. Sluit andere apps.
  3. Maak het Meet-venster kleiner.

Overleg met uw systeembeheerder

Als u netwerkproblemen ondervindt, kan uw systeembeheerder u mogelijk helpen de problemen op te lossen. Probeer het volgende:

• Vraag uw systeembeheerder de gegevens van uw video te analyseren met de Meet-kwaliteitstool.
  • In sommige gevallen is het bedrijfsnetwerk misschien niet goed ingesteld voor optimale kwaliteit als u verbinding maakt met de Google-cloud. Vraag uw systeembeheerder het gedeelte Uw netwerk voorbereiden te lezen.

Antivirus-, firewall- of andere beveiligingssoftware instellen

• Software die Meet-verkeer inspecteert of aanpast voordat dit aankomt bij de videovergadering, kan Meet verstoren en de videokwaliteit verlagen.
  • Controleer de opties waarmee de Chrome-browser en de Meet-verkeersuitwisseling zonder storing kunnen werken. Als het probleem blijft aanhouden, kan het zijn dat uw beheerder specifieke URL's op de toelatingslijst moet zetten om Meet optimaal te laten werken. Ga naar uw netwerk voorbereiden.

De camera- of videokwaliteit van uw computer wijzigen

In de volgende gevallen raden we u aan de videokwaliteit te verlagen:

• Er zijn vertragingen in de video of audio.
  • De netwerkverbinding is slecht.
  • De batterij is bijna leeg.
  • U heeft weinig data meer.
  • Andere kwaliteitsproblemen.