Ratkaisuja kokouksen video- ja audiolaadun ongelmiin

Jos kokouksen video- tai audiolaadussa on ongelmia, kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Selaimen päivittäminen

Saat uusimmat ohjelmistokorjaukset käyttöön päivittämällä selaimen. Lue lisää Google Chromen päivittämisestä.

Automaattinen vianetsintä ja ohjeet

Jos verkkoyhteydessä tai laitteissa havaitaan puhelun laatuun mahdollisesti vaikuttavia ongelmia, vianetsinnän ja ohjeiden avulla saat automaattisia ehdotuksia niiden korjaamiseen.

Näet punaisen pisteen Lisäasetukset-painikkeen kohdalla, jos jokin verkkoyhteys- tai laiteongelma saattaa vaikuttaa puhelun laatuun.

1. Jos näet kyseisen pisteen, klikkaa Lisäasetukset  ja sitten Vianetsintä ja ohje.
  2. Näet ongelmaan liittyviä personoituja ehdotuksia.
  3. Kokeile niitä.
  4. Punainen piste on näkyvillä viisi minuuttia tai kunnes klikkaat Lisäasetukset.

Vinkki: Punainen piste näkyy vain kerran päivässä, vaikka ongelma jatkuisikin.

Kaikuvaroitusten korjaaminen

Jos äänilaitteessa on kaikua, Lisäasetukset-painikkeessa näkyy punainen piste:

1. Valitse Lisää ja sitten Vianetsintä ja ohje.
  2. Audio- ja videolaitteet ‑kohdassa on ohjeet kaiun vähentämiseen.

Meet yrittää korjata kaiun automaattisesti. Näin voit välttää kaikumisen:

• käytä kuulokkeita
  • alenna kaiuttimien äänenvoimakkuutta
  • mykistä itsesi, kun et puhu.

Käytä sopivia oheislaitteita

Jos audio tai video on huonolaatuista, kokeile seuraavia ohjeita:

• Käytä kuulokemikrofonia.
  • Varmista, että Meetiin on määritetty oikea kamera, mikrofoni ja kaiutin. Kuulokemikrofoni saattaa käyttää sisäänrakennettua mikrofonia.
  • Irrota ulkoiset näytöt.
  • Varmista, että Bluetooth-kuulokemikrofonisi on yhteensopiva Meetin kanssa. Jotkin Bluetooth-kuulokemikrofonit sopivat hyvin tavallisten äänipuheluiden soittamiseen mutta toimivat huonosti Meetin kanssa.
  • Päivitä kuulokemikrofonin tai kameran laiteohjelmisto uusimpaan versioon.

Videon ottaminen pois päältä tai liittyminen puhelimitse tai mobiilisovelluksesta

Jos tietokone on vanha tai verkon suorituskyky heikko, liity kokoukseen ilman videokuvaa tai vaihda laitetta.

Wi-Fin tai verkon suorituskyvyn parantaminen

Heikko videonlaatu selittyy usein kaistanleveyteen liittyvillä ongelmilla. Vaikka videon- ja audionlaatu vaikuttaisi sinusta normaalilta, kokouksen muut osallistujat eivät ehkä näe tai kuule sinua kunnolla. Voit yrittää korjata kaistanleveyteen liittyvät ongelmat seuraavasti:

• Suorita internetyhteyden nopeustesti ja varmista, että kaistanleveys on riittävä ja että viive on lyhyt. Korkealaatuiset videopuhelut edellyttävät vakaata yhteyttä, joten tarkasta kaistanleveys ja viive useita kertoja ajan mittaan. Tutustu kaistanleveyden vaatimuksiin.
  • Mikäli mahdollista, kokeile, onko videonlaatu parempi kiinteällä Ethernet-yhteydellä.
  • Käytä 5 GHz:n Wi-Fi-yhteyttä ruuhkaisemman 2,4 GHz:n kaistan sijaan.
  • Laitteistopalomuurit ja tietoturvalaitteet, jotka tarkastavat Meetin liikenteen tai muuttavat sitä ennen sen ohjaamista eteenpäin, voivat heikentää videonlaatua. Pyydä järjestelmänvalvojaa tutustumaan Prepare your network ‑artikkeliin.

Lopuksi kannattaa harkita Palvelun laatu (Quality of Service, QoS) ‑ominaisuuden poistamista käytöstä Meet-liikenteessä. Jotkin verkon laitteet asettavat tietyntyyppisen liikenteen etusijalle QoS-ominaisuuden perusteella. Myös Google Meet priorisoi osan verkkoliikenteestä, mikä saattaa yhdessä QoS-ominaisuuden kanssa johtaa videon heikkoon laatuun. Poista QoS‑ominaisuus tilapäisesti käytöstä Meetin osalta ja katso, paraneeko videonlaatu. Tutustu QoS:n parhaisiin käytäntöihin.

VPN-ohjelmiston poistaminen käytöstä

Tietokoneet ja älypuhelimet yhdistävät yleensä Meetiin suoraan. VPN ohjaa liikenteen ylimääräisen verkkosijainnin kautta, mikä saattaa aiheuttaa viiveitä Meet-kokouksen lähtevässä ja saapuvassa videokuvassa.

• Poista VPN tilapäisesti käytöstä ja yhdistä Meet-videokokoukseen uudelleen.
  • Jos videon kuvanlaatu on parempi, käy puhelu ilman VPN:ää.
  • Muista poistaa VPN käytöstä, kun yhdistät Meet-videokokouksiin jatkossa.
  • Pyydä IT- tai VPN-palveluntarjoajaasi muuttamaan VPN:n määrityksiä niin, että ne sallivat Meet-liikenteen ohittaa VPN:n. Palveluntarjoaja saattaa tarvita tietoja Meetin lähtöporteista, sallituista URI:stä ja IP-osoiteväleistä. Anna palveluntarjoajalle linkki Meetiä koskevaan Prepare your network for Meet meetings ‑artikkeliin.

Muiden välilehtien ja sovellusten sulkeminen

Jos välilehtiä tai avoimia sovelluksia on liikaa, videon laatu voi heikentyä.

1. Sulje tarpeettomat välilehdet.
  2. Sulje muut sovellukset.
  3. Pienennä Meet-ikkunaa.

Apua järjestelmänvalvojalta

Jos verkkoyhteydessä on ongelmia, järjestelmänvalvoja voi ehkä auttaa niiden ratkaisemisessa. Kokeile seuraavia ohjeita:

• Pyydä järjestelmänvalvojaa analysoimaan videon data Meetin laadunvarmistustyökalun avulla.
  • Joissain tapauksissa yrityksen verkko on määritetty niin, ettei Googlen pilvipalveluun ole pääsyä, mikä heikentää laatua. Pyydä järjestelmänvalvojaa tutustumaan Prepare your network ‑artikkeliin.

Virustorjunnan, palomuurin tai muiden tietoturvaohjelmistojen määrittäminen

• Meetin toiminta saattaa häiriintyä ja videonlaatu heikentyä, jos jokin ohjelmisto tarkastaa Meetin liikenteen tai muuttaa sitä, ennen kuin se saavuttaa videokokouksen.
  • Tarkista asetukset, jotka sallivat Chrome-selaimen ja Meetin liikenteen häiriöttömän toiminnan. Jos ongelmat toistuvat, järjestelmänvalvojan on ehkä lisättävä tietyt URL-osoitteet sallittujen luetteloon, jotta Meet toimisi parhaalla mahdollisella tavalla. Tutustu Prepare your network ‑artikkeliin.

Tietokoneen kameran tai videokuvan laadun vaihtaminen

Voit heikentää videon laatua, jos huomaat seuraavia:

• videon tai audion viiveet
  • heikko verkkoyhteys
  • akku on lähes tyhjä
  • datan rajoitettu saatavuus
  • muut laatuongelmat.