Find og løs problemer med video- og lydkvalitet i et møde

Sådan løser du almindelige problemer med video- og lydkvalitet i et møde.

Opdater din browser

Opdater din browser for at få de nyeste softwarerettelser. Se, hvordan du opdaterer Google Chrome.

Brug automatisk fejlfinding og hjælp

Fejlfinding og hjælp foreslår automatisk, hvordan du kan løse problemer med din netværksforbindelse eller med dine enheder under et møde, når der registreres et problem, som kan påvirke opkaldskvaliteten.

Hvis du har problemer med netværksforbindelsen eller med en enhed, der kan påvirke opkaldets kvalitet, vises der en rød prik på knappen Flere valgmuligheder.

1. Når prikken vises, skal du klikke på Flere valgmuligheder efterfulgt af Fejlfinding og hjælp.
  2. Der vises tilpassede anbefalinger, der er baseret på dit problem.
  3. Prøv forslagene.
  4. Den røde prik vises i 5 minutter, eller indtil du klikker på Flere valgmuligheder.

Tip! Den røde prik vises kun én gang om dagen, også selvom problemet fortsætter.

Løs problemet bag advarsler om ekko

Hvis din lyd har problemer med ekko, vises der en rød priknotifikation på knappen Flere valgmuligheder:

1. Klik på Mere efterfulgt af Fejlfinding og hjælp.
  2. Du kan få en vejledning i, hvordan du minimerer ekko, under "Lyd- og videoenheder".

Meet forsøger automatisk at fjerne dette ekko. Du kan være med til at forhindre ekko ved at:

• Bruge høretelefoner
  • Skrue ned for højttalerens lydstyrke
  • Slå din egen lyd fra, når du ikke taler

Brug de rigtige eksterne enheder

Hvis lyden eller videoen er dårlig, kan du prøve følgende:

• Brug et headset med en mikrofon.
  • Tjek, at Meet anvender det korrekte kamera, den korrekte mikrofon og de korrekte højttalere. Headsets kan bruge den indbyggede mikrofon.
  • Afbryd forbindelsen til eksterne skærme.
  • Tjek, at dit Bluetooth-headset fungerer sammen med Meet. Nogle Bluetooth-headset fungerer godt til almindelige opkald, men dårligt sammen med Meet.
  • Opdater dit headset eller kamera til den nyeste firmware.

Deaktiver videoen, eller deltag via telefon eller mobilapp

Hvis din computer er gammel, eller netværksforbindelsen er dårlig, kan du deltage i mødet uden video eller skifte til en anden enhed.

Gør din Wi-Fi- eller netværksforbindelse bedre

Problemer med båndbredden er en væsentlig årsag til dårlig videokvalitet. Selv hvis din video og lyd virker fint, kan andre mødedeltagere have problemer med at høre eller se dig. Prøv følgende for at forbedre dine problemer med båndbredden:

• Kør en test af internethastigheden for at sikre, at du har tilstrækkelig båndbredde og lav forsinkelse. Hold øje med båndbredden og forsinkelsen over tid for at sikre, at du har en stabil forbindelse, hvilket er nødvendigt for videoopkald i høj kvalitet. Se krav til båndbredden.
  • Brug en Ethernet-kabelforbindelse, hvis du har mulighed for det, for at se, om videokvaliteten forbedres.
  • Brug 5 GHz Wi-Fi-forbindelsen i stedet for det mere anvendte 2,4 GHz-bånd.
  • Hardware-firewalls og sikkerhedsenheder, der undersøger eller ændrer Meet-trafikken, før den dirigeres videre, kan forårsage dårlig videokvalitet. Bed din administrator om at forberede dit netværk.

Du bør også overveje at deaktivere Tjenestekvalitet for Meet-trafik. Noget netværksudstyr anvender Tjenestekvalitet til at prioritere bestemte typer trafik, og Google Meet udfører også netværksprioritering, hvilket kan medføre dårlig videokvalitet, når det kombineres med Tjenestekvalitet. Deaktiver midlertidigt Tjenestekvalitet for Meet for at se, om videokvaliteten forbedres. Se optimale løsninger til Tjenestekvalitet.

Deaktiver VPN-softwaren

Din computer eller smartphone opretter normalt forbindelse direkte til Meet. Et VPN-netværk omdirigerer trafik gennem en ekstra netværksplacering og kan forsinke videooverførsel til og fra dit Meet-møde.

• Deaktiver dit VPN-netværk midlertidigt, og opret forbindelse til Meet-videomødet igen.
  • Hvis videokvaliteten forbedres, skal du gennemføre opkaldet uden VPN.
  • Husk at deaktivere VPN, når du fremover opretter forbindelse til Meet-videomøder.
  • Bed din it- eller VPN-tjenesteudbyder om at ændre din VPN-konfiguration, så Meet-trafik kan omgå VPN-netværket. Udbyderen er muligvis nødt til at hente oplysninger om de udgående porte, URI'er fra tilladelseslisten og IP-intervaller for Meet. Henvis udbyderen til Gør dit netværk klar til Meet.

Luk andre browserfaner og apps

Hvis du har for mange åbne apps og faner, kan det medføre dårlig videokvalitet.

1. Luk alle de faner, du ikke bruger.
  2. Luk andre apps.
  3. Reducer størrelsen på Meet-vinduet.

Tal med din systemadministrator

Hvis du oplever netværksproblemer, kan din systemadministrator muligvis hjælpe dig med at løse problemerne. Prøv følgende:

• Bed din systemadministrator om at analysere data fra din video ved hjælp af kvalitetsværktøj til Meet.
  • I nogle tilfælde er dit virksomhedsnetværk muligvis ikke konfigureret korrekt til at få adgang til Googles sky, så der kan opnås resultater af højeste kvalitet. Bed din systemadministrator om at forberede dit netværk.

Konfigurer antivirus, firewall eller anden sikkerhedssoftware

• Software, der undersøger eller ændrer Meet-trafik, før denne trafik når videomødet, kan forstyrre Meet og forårsage dårlig videokvalitet.
  • Se, hvilke valgmuligheder der kan sikre, at Chrome-browseren og Meet-trafikken fungerer uden forstyrrelser. Hvis du støder på samme problem flere gange, skal din administrator muligvis føje bestemte webadresser til tilladelseslisten for at Meet kan fungere korrekt. Se, hvordan du kan forberede dit netværk.

Skift kamera- eller videokvalitet på din computer

Du kan forringe kvaliteten af din video, hvis du oplever følgende:

• Video- eller lydforsinkelser
  • Dårlig netværksforbindelse
  • Lavt batteriniveau
  • Begrænset datatilgængelighed
  • Andre kvalitetsproblemer