Resoldre problemes relacionats amb la qualitat del vídeo i de l'àudio d'una reunió

A continuació t'expliquem com pots corregir problemes habituals relacionats amb la qualitat del vídeo i de l'àudio d'una reunió.

Actualitzar un navegador

Actualitza el navegador per obtenir les darreres correccions de programari. Obtén informació sobre com pots actualitzar Google Chrome.

Utilitzar l'ajuda i la resolució de problemes de manera automàtica

A la secció Resolució de problemes i ajuda hi trobaràs suggeriments automàtics per corregir els problemes de qualitat de la xarxa o dels dispositius durant una reunió quan es detecta un problema que pot afectar la qualitat de la trucada.

Si tens problemes amb la xarxa o el dispositiu que poden afectar la qualitat de la trucada, apareixerà un punt vermell al botó Més opcions.

1. Quan es mostri el punt, fes clic a Més opcions  i, a continuació, Resolució de problemes i ajuda.
  2. Es mostren recomanacions a mida en funció del teu problema.
  3. Prova els suggeriments.
  4. El punt vermell es mostra durant 5 minuts o fins que facis clic a Més opcions.

Consell: el punt vermell només es mostra un cop al dia, encara que el problema continuï.

Corregir els advertiments d'eco

Si el teu àudio té eco, apareixerà una notificació en forma de punt vermell al botó Més opcions:

1. Fes clic a Més  i, a continuació, Resolució de problemes i ajuda.
  2. A "Dispositius d'àudio i de vídeo", trobaràs instruccions per minimitzar l'eco.

Meet intenta corregir aquest eco automàticament. Per evitar que se senti eco, pots:

• Utilitzar auriculars.
  • Abaixar el volum de l'altaveu.
  • Silenciar-te quan no parlis.

Utilitzar els perifèrics adequats

Si l'àudio o el vídeo són deficients, prova les opcions següents:

• Utilitza auriculars amb micro.
  • Assegura't que Meet té establerts la càmera, el micròfon i els altaveus correctes. Els auriculars poden fer servir el micròfon integrat.
  • Desconnecta els monitors externs.
  • Assegura't que els auriculars Bluetooth funcionin amb Meet. Alguns auriculars Bluetooth funcionen bé per a les trucades d'àudio normals, però tenen deficiències amb Meet.
  • Actualitza els teus auriculars o la càmera al microprogramari més recent.

Desactivar el vídeo o unir-se per telèfon o amb l'aplicació mòbil

Si l'ordinador és antic o el rendiment de la xarxa és deficient, uneix-te sense vídeo o canvia a un altre dispositiu.

Millorar el rendiment de la xarxa o la Wi‑Fi

Els problemes relacionats amb l'amplada de banda són una de les causes principals de la qualitat deficient del vídeo. Encara que sembli que el teu vídeo i àudio funcionen correctament, és possible que altres participants de la reunió tinguin problemes per sentir-te o veure't. Prova els passos següents per millorar els problemes relacionats amb l'amplada de banda:

• Fes una prova de velocitat d'Internet per assegurar-te que tens una amplada de banda suficient i una latència baixa. Observa el rendiment de l'amplada de banda i la latència al llarg del temps per assegurar-te que tens una connexió estable; un requisit necessari per fer videotrucades d'alta qualitat. Consulta els requisits d'amplada de banda.
  • Utilitza una connexió amb un cable Ethernet, si en tens, per veure si la qualitat del vídeo millora.
  • Fes servir la connexió Wi‑Fi de 5 GHz en comptes de la banda de 2,4 GHz, que s'utilitza molt més.
  • Els tallafocs de maquinari i els dispositius de seguretat que inspeccionen o alteren el trànsit de Meet abans d'encaminar-lo poden fer que la qualitat del vídeo sigui deficient. Demana a l'administrador que llegeixi l'article sobre com es pot preparar una xarxa.

Per acabar, et recomanem que desactivis la Qualitat del servei (QoS) per al trànsit de Meet. Alguns equips de xarxa utilitzen la QoS per prioritzar determinats tipus de trànsit, i Google Meet també prioritza xarxes, fet que pot provocar una qualitat deficient de vídeo quan es combina amb la QoS. Desactiva temporalment la QoS per a Meet per comprovar si la qualitat del vídeo millora. Consulta les pràctiques recomanades de QoS.

Desactivar el programari de VPN

Normalment, el teu ordinador o telèfon intel·ligent es connecta directament a Meet. Una VPN encamina el trànsit a través d'una ubicació de xarxa addicional i, per tant, és possible que la transmissió i la recepció de vídeo de la reunió de Meet tardi més.

• Desactiva temporalment la VPN i torna a connectar-te a la videotrucada de Meet.
  • Si la qualitat del vídeo millora, completa la trucada sense la VPN.
  • A partir d'ara, recorda desactivar la VPN quan et connectis a videotrucades de Meet.
  • Demana al teu proveïdor de serveis de VPN o TI que canviï la configuració de VPN perquè el trànsit de Meet pugui ometre-la. És possible que necessiti la informació sobre els ports de sortida, els URI de la llista d'accés permès i els intervals d'IP de Meet. Pots remetre'l a l'article sobre com es pot preparar una xarxa per a Meet.

Tancar altres aplicacions i pestanyes del navegador

L'excés de pestanyes i aplicacions obertes pot fer que la qualitat del vídeo sigui deficient.

1. Tanca les pestanyes que no siguin essencials.
  2. Tanca altres aplicacions.
  3. Redueix la mida de la finestra de Meet.

Contactar amb l'administrador del sistema

Si tens problemes de xarxa, és possible que l'administrador del sistema et pugui ajudar a resoldre'ls. Prova de seguir aquests passos:

• Demana a l'administrador del sistema que analitzi les dades del vídeo mitjançant l'eina de qualitat de Meet.
  • En alguns casos, és possible que la xarxa de l'empresa no estigui configurada adequadament per accedir al núvol de Google i obtenir els millors resultats de qualitat. Demana a l'administrador del sistema que llegeixi l'article sobre com es pot preparar una xarxa.

Configurar l'antivirus, el tallafoc o un altre programari de seguretat

• El programari que inspecciona o altera el trànsit de Meet abans que arribi a la videotrucada pot interferir en Meet i fer que la qualitat del vídeo sigui deficient.
  • Revisa les opcions que permeten que el trànsit entre el navegador Chrome i Meet funcioni sense interferències. Si tens problemes que es repeteixen, és possible que l'administrador hagi d'afegir URL concrets a la llista d'accés permès perquè Meet funcioni el millor possible. Consulta l'article sobre com pots preparar una xarxa.

Canviar la qualitat de la càmera o del vídeo a l'ordinador

Pots disminuir la qualitat del vídeo si et trobes en una de les situacions següents:

• Retards en el vídeo o l'àudio
  • Connexió a la xarxa deficient
  • Bateria baixa
  • Disponibilitat de dades limitada
  • Altres problemes de qualitat