Problemen met audio in Google Meet oplossen

Hier leest u hoe u het probleem op kunt lossen als u niet te horen bent in een vergadering.

Uw browser opnieuw opstarten

Het kan zijn dat de instellingen van een Mac-computer voorkomen dat Meet de microfoon gebruikt. Als dit gebeurt, start u de Chrome-browser opnieuw op. Als dat niet werkt, start u de computer opnieuw op en verhoogt u het microfoonvolume in de systeeminstellingen.

Als u een Apple® Mac®-computer gebruikt, moet u mogelijk het volgende doen:

1. De browser of computer opnieuw opstarten.
  2. Het volume van de microfoon aanpassen op de computer.
  3. Op computers met macOS® Mojave® versie 10.14 of hoger: de systeeminstellingen van de microfoon aanpassen.

Meer problemen oplossen

De microfoon aanzetten op macOS Mojave en hoger

In sommige gevallen voorkomen de instellingen van uw Mac-computer dat Meet de microfoon kan gebruiken.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy and then Microfoon.
  3. Vink het selectievakje naast Google Chrome of Firefox aan.

De Chrome-browser opnieuw opstarten

Chrome afsluiten lost mogelijk niet het probleem op, omdat andere apps of extensies die uw microfoon gebruiken hier niet mee worden gereset. Start de Chrome-browser opnieuw op om apps en extensies te resetten. Als u de Chrome-browser opnieuw opstart, worden uw tabbladen en vensters opnieuw geopend.

1. Geef chrome://restart op in de browser.
  2. Zorg dat uw microfoon en camera aanstaan.
  3. Neem opnieuw deel aan de videovergadering.

De computer opnieuw opstarten en het microfoonvolume checken

Start uw computer opnieuw op als u na het opnieuw opstarten van uw browser nog steeds niet te horen bent.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Opnieuw opstarten.
  2. Log in.
  3. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Systeemvoorkeuren.
  4. Klik op Geluid and then Invoer.
  5. Verplaats naast Invoervolume de schuifregelaar om te checken of de niveaubalkjes bewegen.
  6. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

De microfoon resetten met de CLI (geavanceerd)

Geef de microfoon van uw computer vrij uit andere apps of extensies die de microfoon gebruiken.

Tip: Hiervoor heeft u mogelijk beheerdersrechten op uw computer nodig.

1. Ga naar Apps and then Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal.
  2. Geef in het Terminal-venster de opdracht sudo killall coreaudiod op en druk op Enter.
  3. Geef uw wachtwoord op en druk op Enter.
  4. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

Uw geluid aanzetten

Andere mensen kunnen uw geluid uitzetten om achtergrondgeluid te verminderen, maar ze kunnen het geluid niet weer aanzetten.

1. Zet uw microfoon aan.
  2. Klik onderaan het scherm op Geluid uit "".

Opmerking: Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een persoonlijk Google-account, kan alleen de organisator van de vergadering het geluid van een andere deelnemer uitzetten.

Het geluid aanzetten op uw Windows-apparaat

1. Open de geluidsinstellingen and then klik op Opnemen.
  2. Dubbelklik op de microfoon.
  3. Selecteer Niveaus.
  4. Check of de microfoon aanstaat.
  5. Verplaats de volumeregelaar en klik op OK als u het volume wilt verhogen.

Het geluid aanzetten op een Mac-apparaat

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Geluid and then Invoer.
  2. Check of de microfoon aanstaat.
  3. Verhoog het volume met de volumeregelaar.

De volume-instelling wordt automatisch opgeslagen.

Het geluid aanzetten op een Linux-apparaat

1. Open de geluidsinstellingen and then klik op Input.
  2. Selecteer de apparaatinstelling Microfoon.
  3. Check of de microfoon aanstaat.
  4. Verplaats de volumeregelaar en klik op OK als u het volume wilt verhogen.

Waarom staan sommige geluiden uit in Windows?

Als u deelneemt aan een Meet-videogesprek, beperkt Windows de ruis van andere bronnen. Dit komt niet door Meet, maar door een Windows-functie.

Andere deelnemers kunnen mijn schermlezer, muziekspeler of andere apps horen

Afhankelijk van uw besturingssysteem en audioapparaat kunnen geluiden die afkomstig zijn van andere browsertabbladen of apps, worden gehoord door andere deelnemers. Gebruik een hoofdtelefoon om te voorkomen dat andere geluiden worden opgevangen door de microfoon.