Problemen met audio in Google Meet oplossen

Hier leest u hoe u het probleem op kunt lossen als u niet te horen bent in een vergadering.

Belangrijk:

Bekijk meer informatie over de companion-modus.

Uw browser opnieuw opstarten

Het kan zijn dat de instellingen van een Mac-computer voorkomen dat Meet de microfoon gebruikt. Als dit gebeurt, start u de Chrome-browser opnieuw op. Als dat niet werkt, start u de computer opnieuw op en verhoogt u het microfoonvolume in de systeeminstellingen.

Als u een Apple® Mac®-computer gebruikt, moet u mogelijk het volgende doen:

1. De browser of computer opnieuw opstarten.
  2. Het volume van de microfoon aanpassen op de computer.
  3. Op computers met macOS® Mojave® versie 10.14 of hoger de systeeminstellingen van de microfoon aanpassen.

Meer problemen oplossen

De microfoon inschakelen op macOS Mojave en hoger

In sommige gevallen voorkomen de instellingen van uw Mac-computer dat Meet de microfoon kan gebruiken.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then Beveiliging en privacy.
  2. Selecteer Privacy and then Microfoon.
  3. Vink het selectievakje naast Google Chrome of Firefox aan.

De Chrome-browser opnieuw opstarten

Als je Chrome afsluit, wordt het probleem mogelijk niet opgelost. Andere apps of extensies die je microfoon gebruiken, worden hiermee namelijk niet gereset. Start de Chrome-browser opnieuw op om apps en extensies te resetten. Als u de Chrome-browser opnieuw opstart, worden uw tabbladen en vensters opnieuw geopend.

1. Voer chrome://restart in uw browser in.
  2. Zorg dat uw microfoon en camera zijn ingeschakeld.
  3. Neem opnieuw deel aan de videovergadering.

De computer opnieuw opstarten en het microfoonvolume controleren

Start uw computer opnieuw op als u na het opnieuw opstarten van uw browser nog steeds niet te horen bent.

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Opnieuw opstarten.
  2. Log in.
  3. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Systeemvoorkeuren.
  4. Klik op Geluid and then Invoer.
  5. Verplaats naast Invoervolume de schuifregelaar om te checken of de niveaubalkjes bewegen.
  6. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

De microfoon resetten met de CLI (geavanceerd)

Geef de microfoon van uw computer vrij uit andere apps of extensies die de microfoon gebruiken.

Tip: Hiervoor heeft u mogelijk beheerdersrechten op uw computer nodig.

1. Ga naar Apps and then Hulpprogramma's en dubbelklik op Terminal
  2. Voer in het Terminal-venster sudo killall coreaudiod in en druk op Enter.
  3. Geef uw wachtwoord op en druk op Enter.
  4. Neem opnieuw deel aan de Meet-videovergadering.

Uw geluid aanzetten

Andere mensen kunnen uw geluid uitzetten om achtergrondgeluid te verminderen, maar ze kunnen het geluid niet weer aanzetten.

1. Zet uw microfoon aan.
  2. Klik onderaan het scherm op Dempen .

Opmerking: Voor vergaderingen die worden georganiseerd via een persoonlijk Google-account, kan alleen de organisator van de vergadering een andere deelnemer dempen.

Het dempen opheffen op uw Windows-apparaat

1. Open de geluidsinstellingen and then klik op Opnemen.
  2. Dubbelklik op de microfoon.
  3. Selecteer Niveaus.
  4. Check of de microfoon is ingeschakeld.
  5. Verplaats de volumeregelaar en klik op OK als u het volume wilt verhogen.

Het dempen opheffen op een Mac-apparaat

1. Ga naar Systeemvoorkeuren and then klik op Geluid and then Invoer.
  2. Check of de microfoon aanstaat.
  3. Verhoog het volume met de volumeregelaar.

De volume-instelling wordt automatisch opgeslagen.

Het dempen opheffen op een Linux-apparaat

1. Open de geluidsinstellingen and then klik op Input.
  2. Selecteer de apparaatinstelling Microfoon.
  3. Check of de microfoon aanstaat.
  4. Verplaats de volumeregelaar en klik op OK als u het volume wilt verhogen.

Waarom staan sommige geluiden uit in Windows?

Als u deelneemt aan een vergadering, beperkt Windows de ruis van andere bronnen. Dit komt niet door Meet, maar door een Windows-functie.

Andere deelnemers kunnen mijn schermlezer, muziekspeler of andere apps horen

Afhankelijk van uw besturingssysteem en audioapparaat kunnen geluiden die afkomstig zijn van andere browsertabbladen of apps, worden gehoord door andere deelnemers. Gebruik een hoofdtelefoon om te voorkomen dat andere geluiden worden opgevangen door de microfoon.