Jos haluat testata reaaliaikaisia tekstityskäännöksiä, rekisteröidy Meetin tekstityskäännösten betaohjelmaan.

Ratkaisuja Google Meetin audio-ongelmiin

Jos kokouksen muut osallistujat eivät kuule sinua, kokeile näitä vianmääritysohjeita.

Selaimen uudelleenkäynnistys

Mac-tietokoneen asetukset saattavat estää Meetiä käyttämästä mikrofonia. Jos näin käy, käynnistä Chrome-selain uudelleen. Jos ongelma ei korjaudu, käynnistä tietokone uudelleen ja lisää sitten mikrofonin äänenvoimakkuutta järjestelmän asetuksista.

Jos käytät Apple® Mac® ‑tietokonetta, sinun on ehkä tehtävä seuraavat asiat:

1. Käynnistettävä selain tai tietokone uudelleen.
  2. Säädettävä tietokoneen mikrofonin ääntä.
  3. Jos käytät tietokonetta, jossa on macOS® Mojave® 10.14 tai sitä uudempi versio, säädä mikrofonin järjestelmäasetuksia.

Lisää ratkaisuja

Mikrofonien käyttöönotto macOS Mojavessa ja sitä uudemmissa versioissa

Jotkin Mac-tietokoneiden asetukset saattavat estää Meetiä käyttämästä mikrofonia.

1. Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten klikkaa Suojaus ja yksityisyys.
  2. Valitse Yksityisyys ja sitten Mikrofoni.
  3. Merkitse Google Chromen tai Firefoxin ruutu valituksi.

Chrome-selaimen käynnistäminen uudelleen

Chromen sulkeminen ei ehkä ratkaise ongelmaa, koska selaimen sulkeminen ei nollaa mikrofonia käyttäviä sovelluksia ja laajennuksia. Nollaaminen edellyttää Chrome-selaimen käynnistämistä uudelleen. Kun käynnistät Chrome-selaimen uudelleen, välilehdet ja ikkunat avataan uudelleen.

1. Kirjoita selaimeen chrome://restart
  2. Varmista, että mikrofoni ja kamera ovat päällä.
  3. Liity videokokoukseen uudelleen.

Tietokoneen käynnistäminen uudelleen ja mikrofonin äänenvoimakkuuden tarkistaminen

Jos muut eivät kuule sinua selaimen uudelleenkäynnistämisen jälkeenkään, käynnistä tietokone uudelleen.

1. Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten valitse Käynnistä uudelleen.
  2. Kirjaudu sisään.
  3. Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten valitse Järjestelmäasetukset.
  4. Valitse Ääni ja sitten Syöte.
  5. Siirrä tuloäänenvoimakkuuden liukusäädintä ja tarkista, että äänenvoimakkuuspalkeissa tapahtuu muutosta.
  6. Liity Meet-videokokoukseen uudelleen.

Mikrofonin nollaaminen komentokehotteen avulla (edistyneet käyttäjät)

Vapauta tietokoneen mikrofoni muiden sovellusten ja laajennusten käytöstä.

Vinkki: Nämä vaiheet saattavat edellyttää tietokoneen järjestelmänvalvojan oikeuksia.

1. Avaa Apit ja sitten Lisäapit ja kaksoisklikkaa Pääte
  2. Kirjoita Pääte-ikkunaan sudo killall coreaudiod ja paina Enter.
  3. Lisää salasanasi ja paina Enter.
  4. Liity Meet-videokokoukseen uudelleen.

Oman mykistyksen poistaminen

Muut voivat mykistää sinut vähentääkseen taustahälyä, mutta he eivät voi poistaa mykistystäsi.

1. Laita mikrofonisi päälle.
  2. Klikkaa näytön alareunasta Mykistys käytössä "".

Huom. Jos kokous on järjestetty henkilökohtaisen Google-tilin kautta, vain kokouksen järjestäjä voi mykistää toisen osallistujan.

Windows-laitteen mykistyksen poistaminen

1. Avaa Ääniasetukset ja sitten klikkaa Tallennus.
  2. Kaksoisklikkaa mikrofonia.
  3. Valitse Tasot.
  4. Tarkista, että mikrofoni on päällä.
  5. Voit lisätä äänenvoimakkuutta liikuttamalla äänenvoimakkuuden liukusäädintä ja klikkaamalla OK.

Mac-laitteen mykistyksen poistaminen

1. ​Avaa Järjestelmäasetukset ja sitten klikkaa Ääni ja sitten Syöte
  2. Varmista, että mikrofoni on päällä.
  3. Lisää äänenvoimakkuutta liukusäätimellä.

Äänenvoimakkuusasetus tallentuu automaattisesti.

Linux-laitteen mykistyksen poistaminen

1. ​Avaa Ääni-asetukset ja sitten klikkaa Sisääntulo.
  2. Valitse mikrofonilaitteen asetukset.
  3. Varmista, että mikrofoni on päällä.
  4. Voit lisätä äänenvoimakkuutta liikuttamalla äänenvoimakkuuden liukusäädintä ja klikkaamalla OK.

Miksi jotkin äänet kuulostavat vaimeilta Windowsissa?

Kun olet Meet-videopuhelussa, Windows vaimentaa muista lähteistä tulevaa ääntä. Tämä on Windowsin ominaisuus, joten se ei johdu Meetistä.