Felsöka inspelningsproblem i möten

Obs!

• Det går endast att spela in möten på dator.
  • Livestreamade videomöten är endast tillgängliga för möten arrangerade av vissa Google Workspace-utgåvor.

Felsök problem när du spelar in möten.

Läs mer om att spela in ett videomöte.

Läs mer om varför inspelning har inaktiverats

Inspelning inaktiveras om:

• Administratören har inaktiverat inspelning.
  • Din Workspace-utgåva inte stöder inspelning.
  • Din Google Drive har inaktiverats.
  • Du inte får spela in ett visst videomöte.
  • Du deltar i en smågrupp. Smågrupper stöder inte inspelningar.

Kontakta administratören och säkerställ följande:

Det går inte att hitta inspelningsknappen
  • Bekräfta att administratören har aktiverat inspelning för Meet i Googles administratörskonsol.
  • Bekräfta att du använder Meet på en dator. Inspelning är bara tillgängligt i datorversionen.
  • Du kan inte spela in om du går med bara för att presentera, exempelvis från en dator medan du redan är i ett videokonferensrum. Gå med i videomötet först, börja presentera och spela sedan in.
  • Du kan inte spela in om mötet skapades på en konferensrumsenhet (exempelvis Meet-maskinvara) eller skapades av en annan process, som ett pluginprogram för Chrome. Schemalägg mötet i kalendern eller se till att en person och inte en enhet startar eventuella oplanerade möten.
  • Om du inte längre kan spela in ett återkommande möte som används för att tillåta inspelning kontrollerar du att mötesorganisatörens konto inte är inaktiverat, vilket även inaktiverar inspelningar för möten som hen organiserade. Åtgärda detta genom att ta bort mötet från kalenderhändelsen, spara det och lägga till en ny möteskod för att återskapa ett möte som ny ägare.
Det går inte att hitta inspelningen
  • Inspelningarna måste skapas och är inte tillgängliga direkt efter att inspelningen avslutas.
  • Ett e-postmeddelande med inspelningslänken skickas till mötesorganisatören och den som startade inspelningen.
  • Inspelningslänken läggs också till i Kalender-händelsen och sparas i mötesorganisatörens mapp för Meet-inspelningar på Min enhet.
Det brukade gå att spela in möten men det går inte att spela in i dag

Fråga administratören om den har aktiverat inspelning av videomöten. Läs mer om att spela in videomöten.

Min inspelning på Google Drive meddelar Bearbetas fortfarande
  • Bearbetas fortfarande betyder att inspelningen fortfarande förbereds för visning.
  • Välj filen och klicka på Mer Mer följt av Ladda ned om du vill spela upp inspelningen direkt. Dubbelklicka på den nedladdade filen på datorn.
Vad händer med mina befintliga inspelningar när covid-19-funktionerna upphör för min organisation?

Inspelningarna förblir tillgängliga på Drive.

Jag har delat inspelningen med någon, men den går inte att ladda ned

Se till att du tillåter att andra laddar ned dina filer:

1. Öppna Google Drive.
  2. Markera inspelningsfilen och klicka på Dela eller Dela Share.
  3. Klicka på Avancerat nere till höger.
  4. Avmarkera rutan bredvid Inaktivera alternativ för att ladda ned, skriva ut och kopiera för kommentars- och visningsbehöriga.
  5. Klicka på Spara ändringarföljt av Klar.