Problemen met opnemen in vergaderingen oplossen

Belangrijk:

• U kunt alleen vergaderingen opnemen op een computer.
  • Videovergaderingen opnemen is alleen beschikbaar voor vergaderingen die zijn georganiseerd via bepaalde Google Workspace-versies.

Zo lost u problemen op bij het opnemen van een vergadering.

Ontdek hoe u een vergadering opneemt.

Ontdek waarom opnemen uitstaat.

In de volgende situaties kan de mogelijkheid vergaderingen op te nemen uitstaan:

• Uw beheerder heeft de functie uitgezet.
  • Uw Workspace-versie ondersteunt opnemen niet.
  • Uw Google Drive staat uit.
  • U heeft geen toestemming om een specifieke videovergadering op te nemen.
  • U bevindt zich in een breakoutruimte. U kunt geen vergaderingen opnemen in een breakoutruimte.

Vraag uw beheerder het volgende te checken:

Ik kan de opnameknop niet vinden
  • Ga na of je beheerder opnemen voor Meet heeft ingeschakeld in de Google Beheerdersconsole.
  • Bevestig dat je Meet op een computer gebruikt. Opnemen is alleen beschikbaar voor de computerversie.
  • U kunt niet opnemen als u deelneemt om alleen te presenteren, zoals via een laptop terwijl u al in een videovergaderruimte zit. Neem eerst deel aan de videovergadering, start dan de presentatie en begin vervolgens met opnemen.
  • U kunt niet opnemen als de vergadering is aangemaakt op een apparaat in een vergaderruimte (zoals Meet-hardware) of via een ander proces, zoals een plug-in voor Chrome. Plan de vergadering in Agenda of zorg dat een persoon (niet een apparaat) ad-hoc-vergaderingen start.
  • Als u een terugkerende vergadering waarin opnemen eerst wel was toegestaan nu niet meer kunt opnemen, kijkt u of het account van de organisator van de vergadering misschien is uitgeschakeld. De vergaderingen die deze gebruiker heeft georganiseerd, kunnen dan niet meer worden opgenomen. Verwijder de vergadering uit de Agenda-afspraak als u dit wilt oplossen. Sla de afspraak op en voeg een nieuwe vergaderingscode toe om de vergadering opnieuw te maken als de nieuwe eigenaar.
Ik kan de opname niet vinden
  • Opnamen moeten eerst worden gegenereerd en zijn niet meteen na de opname beschikbaar.
  • Zodra de opname beschikbaar is, wordt er een e-mail met de link voor de opname naar de organisator van de vergadering gestuurd en naar de persoon die de opname heeft gestart.
  • De link voor de opname wordt ook toegevoegd aan de agenda-afspraak en opgeslagen in de map Mijn Drive > Meet-opnamen van de organisator.
Eerder kon ik vergaderingen opnemen, maar vandaag lukt dat niet

Vraag aan uw beheerder of opnamen voor videovergaderingen zijn ingeschakeld. Bekijk meer informatie over hoe u een videovergadering opneemt.

Er staat 'Wordt nog verwerkt' bij mijn opname in Google Drive
  • 'Wordt nog verwerkt' betekent dat de opname nog wordt voorbereid voor weergave.
  • Als u de opname direct wilt afspelen, selecteert u het bestand en klikt u op Meer Meeren danDownloaden . Dubbelklik op het gedownloade bestand op uw computer.
Wat gebeurt er met mijn bestaande opnamen nadat de COVID-19-functionaliteit voor mijn organisatie verloopt?

Opnamen blijven beschikbaar in Drive.

Ik heb de opname met iemand gedeeld, maar de ander kan die niet downloaden

Zorg ervoor dat u anderen toestemming geeft om uw bestanden te downloaden:

1. Open Google Drive.
  2. Selecteer het opnamebestand en klik op Delen of Delen Share.
  3. Klik rechtsonder op Geavanceerd.
  4. Vink het vakje naast 'Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitschakelen voor reageerders en kijkers' uit.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan en dan Gereed.