Använda Google Meet med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Jamboard

Från Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard kan du göra följande:

• Gå med i ett Google Meet-videomöte
  • Presentera direkt i ett Google Meet-videomöte

Viktigt! Om du vill gå med i ett Google Meet-videomöte eller presentera från Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard måste du använda en dator med webbläsaren Chrome eller Edge.

Gå med i ett Google Meet-videomöte från Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard

1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Klicka på Meet uppe till höger.
  3. Välj ett alternativ:
    • Gå med i ett schemalagt möte genom att klicka på namnet på mötet som du vill gå med i.
    • Gå med i ett möte med en möteskod genom att klicka på Använd en möteskod följt av Ange en kod.
  4. Om du vill ta med mötet i dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden klickar du på Gå med i samtalet. En mötespanel till höger visar mötet.​
    • Om du har klickat på Gå med i samtalet kan du inte presentera filen eller ändra hur andra deltagare visar mötet.
  5. Om du vill presentera dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du klicka på Dela skärm Dela skärm nere till höger. Välj sedan fliken du befinner dig på och klicka på Dela.
    • Viktigt! När du presenterar en flik från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du inte ändra fliken du presenterar. Om du vill växla mellan flikar medan du presenterar kan du presentera från Google Meet istället.
  6. Stoppa presentationen genom att klicka på Stoppa presentation Avbryt presentation nere till höger.

Starta ett nytt Google Meet-videomöte från filen

1. Öppna en fil i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard på datorn.
  2. Klicka på Meet uppe till höger.
  3. Starta ett nytt möte genom att klicka på Starta ett nytt möte. En mötespanel till höger visar mötet.
  4. Så här bjuder du in andra till mötet och gör följande:
    • Lägg till andra personer i samtalet: Klicka på Kopiera vid Enbart detta videosamtal.
    • Lägg till andra i samtalet och samarbeta i filen: Klicka på Kopiera bredvid Den här filen och videosamtalet.
  5. Om du vill presentera dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du klicka på Dela skärm Dela skärm nere till höger. Välj sedan fliken du befinner dig på och klicka på Dela.
    • Stoppa presentationen genom att klicka på Stoppa presentation Avbryt presentation nere till höger.
    • Viktigt! När du presenterar en flik från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du inte ändra fliken du presenterar. Om du vill växla mellan flikar medan du presenterar kan du presentera från Google Meet istället.
  6. Lämna videomötet genom att klicka på Lämna samtal Lägg på nere till höger.

Överföra ett Google Meet-videomöte till filen

Du kan överföra ett Google Meet-videomöte direkt till fliken Dokument, Kalkylark eller Presentationer på samma enhet.

1. Öppna Google Meet på datorn.
  2. Gå med i ett möte.
  3. Öppna en fil i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard som du vill överföra Google Meet-videomötet till.
  4. Klicka på Meet uppe till höger.
  5. Klicka på Ta samtalet hit.
    • När du tar med ett videomöte till ett dokument, ett kalkylark, en presentation eller en whiteboard visas inte fliken.
    • Om du vill presentera dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du klicka på Dela skärm Dela skärm nere till höger. Välj sedan fliken du befinner dig på och klicka på Dela.
      • Viktigt! När du presenterar en flik från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du inte ändra fliken du presenterar. Om du vill växla mellan flikar medan du presenterar kan du presentera från Google Meet istället.
  6. Lämna videomötet genom att klicka på Lämna samtal Lägg på nere till höger.
Presentera från din fil i ett Google Meet-videomöte

Det går att presentera direkt från en fil i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard i ett Google Meet-videomöte. Mikrofon, högtalare och kamera är inte tillgängliga när du använder det här alternativet.

1. Gå med i ett videomöte i Google Meet.
  2. Öppna en fil i Dokument, Kalkylark, Presentationer eller Jamboard.
  3. Klicka på Meet högst upp.
  4. Välj ett alternativ:
  5. Klicka på Presentera bara den här fliken.
    • Viktigt! Om du inte redan har ett möte öppet och klickar på Presentera bara den här fliken, presenterar du din fil men du kan inte visa Google Meet-videomötet på filfliken. Om du vill visa dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden och Google Meet-videomötet på en flik medan du presenterar följer du stegen för att gå med i ett videomöte från Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  6. Välj fliken som du befinner dig på.
  7. Dela en flik genom att klicka på Dela.
    • Viktigt! När du presenterar en flik från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden kan du inte ändra fliken du presenterar. Om du vill växla mellan flikar medan du presenterar kan du presentera från Google Meet istället.
  8. I Meet ser du det visade innehållet direkt i mötet.

Dela länkar för ett videomöte från filen

När du använder en fil i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer i ett Google Meet-videomöte kan du dela fillänken med alla mötesdeltagare. Du kan även dela webbadressen till videomötet.

Dela länken för filen i Dokument, Kalkylark eller Presentationer
Det går att dela fillänken med alla mötesdeltagare genom Meet-chatten.
  1. Öppna en fil i något av följande program på datorn:
  2. Gå med i ett Google Meet-videomöte från filen eller presentera från filen till videomötet.
  3. Om du
    • just har presenterat precis din fil i videomötet genom att klicka på Dela skärm Dela skärm uppe till höger.
    • har gått med i samtalet från filen, klicka på uppe till höger.
  4. Klicka på Dela fil i möteschatt.
  5. Om mötesdeltagare inte har åtkomst till en fil som du äger eller har redigeringsåtkomst till öppnas kanske ett popup-fönster. Bestäm vilken roll personer ska ha i filen genom att välja Läsbehörig, Kommentator eller Redigerare.
    • Tips! Om du äger eller har ändrat åtkomst till kalenderhändelsen bifogas filen även i kalenderhändelsen. Avmarkera Bifoga filen till kalenderhändelsen om du inte vill bifoga filen.
  6. Klicka på Dela i Meet-chatt.

Dela länken för videomötet

• Dela videomötet:
    1. Klicka på Mer Mer följt av Personer till höger.
    2. Klicka på Enbart detta videosamtal från Dela en länk om du vill lägga till andra.
  • Dela videomötet och filen:
    1. Klicka på Mer Mer följt av Personer till höger.
    2. Klicka på Den här filen och videosamtalet på Dela en länk för att lägga till andra.

Läs felsökningstips

”Jag har problem med ljud eller video.”

• Om du inte hör ljud på fliken för dokument, kalkylark, presentationer eller whiteboard kan du kontrollera om webbplatsen har dolts:
    1. Klicka på fliken högst upp till höger.
    2. Klicka på Visa webbplats.
  • Om mikrofonen eller kameran inte fungerar i dokumentet, kalkylarket eller presentationen kontrollerar du om kamera- eller mikrofonåtkomst till docs.google.com har blockerats.

”Jag kan inte använda alla funktioner i Google Meet.”

• När du tar med ett Google Meet-videomöte till ett dokument, ett kalkylark eller en presentation är vissa Google Meet-funktioner inte tillgängliga. Du kan till exempel inte göra följande:
    • Du kan inte ändra bakgrund.
    • Du kan inte skapa omröstningar eller frågestunder.
  • Om du vill använda dessa funktioner kan du flytta videomötet från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden till Google Meet. Klicka på Nytt fönster Öppna i nytt fönster längst upp till höger.

”Jag kan inte presentera en annan flik.”

När du presenterar en flik från dokumentet, kalkylarket, presentationen eller whiteboarden måste du välja fliken för filen. Om du väljer ett annat fönster eller en annan flik kan du inte presentera en flik. Om du vill växla mellan flikar medan du presenterar kan du presentera från Google Meet istället.