Google Meetin käyttäminen Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Jamboardin kanssa

Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa ja Jamboardissa voit

• liittyä Google Meet ‐videokokoukseen
  • jakaa näyttösi suoraan Google Meet ‐videokokoukseen.

Tärkeää: Jos haluat liittyä Google Meet ‐videokokoukseen tai jakaa näyttösi muille Google Docsista, Sheetsistä, Slidesista tai Jamboardista, sinun on käytettävä tietokonetta, jossa on Chrome- tai Edge-selain.

Google Meet ‐videokokoukseen liittyminen Docsista, Sheetsistä, Slidesista tai Jamboardista

1. Avaa tiedosto tietokoneella jossakin seuraavista ohjelmista:
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Meet .
  3. Valitse jokin seuraavista:
    • Liity ajoitettuun kokoukseen klikkaamalla sen nimeä.
    • Liity kokoukseen kokouskoodilla klikkaamalla Käytä kokouskoodia ja sitten Lisää koodi.
  4. Tuo kokous dokumenttiin, laskentataulukkoon, esitykseen tai valkotauluun klikkaamalla Liity puheluun. Kokous näkyy oikean reunan sivupaneelissa.​
    • Jos olet klikannut "Liity puheluun", et voi näyttää tiedostoa tai muuttaa sitä, miten muut osallistujat näkevät kokouksen.
  5. Jos haluat näyttää dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai valkotaulun, valitse oikeasta alakulmasta Jaa näyttö Näytön jakaminen, valitse nykyinen välilehti ja klikkaa sitten Jaa.
    • Tärkeää: Kun näytät välilehden dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta, et voi vaihtaa näytettävää välilehteä. Jos haluat vaihtaa välilehdestä toiseen esityksen aikana, voit jakaa näyttösi Google Meetin kautta.
  6. Pysäytä esitys klikkaamalla oikeasta alakulmasta Lopeta esittäminen Esityksen peruminen.

Uuden Google Meet ‐videokokouksen aloittaminen tiedostosta

1. Avaa tiedosto tietokoneella Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa tai Jamboardissa.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Meet .
  3. Aloita uusi kokous klikkaamalla Aloita uusi kokous. Kokous näkyy oikean reunan sivupaneelissa.
  4. Voit kutsua osallistujia kokoukseen seuraavilla tavoilla:
    • Jos haluat lisätä muita osallistujia puheluun: Valitse "Vain tämä videopuhelu" ‐kohdan vierestä Kopioi .
    • Jos haluat lisätä muita osallistujia puheluun ja yhteiskäyttää tiedostoa: Valitse "Tämä tiedosto ja videopuhelu" ‐kohdan vierestä Kopioi .
  5. Jos haluat näyttää dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai valkotaulun, valitse oikeasta alakulmasta Jaa näyttö Näytön jakaminen valitse nykyinen välilehti ja klikkaa Jaa.
    • Pysäytä esitys klikkaamalla oikeasta alakulmasta Lopeta esittäminen Esityksen peruminen.
    • Tärkeää: Kun näytät välilehden dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta, et voi vaihtaa näytettävää välilehteä. Jos haluat vaihtaa välilehdestä toiseen esityksen aikana, voit jakaa näyttösi Google Meetin kautta.
  6. Poistu videokokouksesta klikkaamalla oikeasta alakulmasta Poistu puhelusta Lopeta puhelu.

Google Meet ‐videokokouksen siirtäminen tiedostoon

Voit siirtää Google Meet ‐videokokouksen suoraan saman laitteen Docs-, Sheets- tai Slides-välilehdelle.

1. Avaa Google Meet tietokoneella.
  2. Liity kokoukseen.
  3. Avaa Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa tai Jamboardissa tiedosto, johon haluat siirtää Google Meet ‐videokokouksen.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Meet .
  5. Valitse Tuo puhelu tänne.
    • Kun tuot videokokouksen dokumenttiin, laskentataulukkoon, esitykseen tai valkotauluun, välilehteäsi ei näytetä muille.
    • Jos haluat näyttää dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai valkotaulun, valitse oikeasta alakulmasta Jaa näyttö Näytön jakaminen, valitse nykyinen välilehti ja klikkaa sitten Jaa.​
      • Tärkeää: Kun näytät välilehden dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta, et voi vaihtaa näytettävää välilehteä. Jos haluat vaihtaa välilehdestä toiseen esityksen aikana, voit jakaa näyttösi Google Meetin kautta.
  6. Poistu videokokouksesta klikkaamalla oikeasta alakulmasta Poistu puhelusta Lopeta puhelu.
Tiedoston näyttäminen Google Meet ‐videokokouksessa

Voit näyttää Google Docs-, Sheets-, Slides- tai Jamboard-tiedoston suoraan Google Meet ‑videokokouksessa. Jos valitset tämän, mikrofoni, kaiutin ja kamera eivät ole käytettävissä.

1. Liity Google Meet ‐videokokoukseen.
  2. Avaa tiedosto Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa tai Jamboardissa.
  3. Klikkaa yläreunasta Meet .
  4. Valitse jokin seuraavista:
  5. Valitse Näytä tämä välilehti.
    • Tärkeää: Jos kokous ei vielä ole avoinna laitteellasi ja valitset Näytä tämä välilehti, näytät tiedostosi muille mutta et näe Google Meet ‑videokokousta tiedostovälilehdellä. Jotta näet sekä dokumenttisi, laskentataulukkosi, esityksesi tai valkotaulusi että Google Meet ‐videokokouksen samalla välilehdellä näytön jakamisen aikana, toimi Videokokoukseen liittyminen Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostosta ‑kohdan ohjeiden mukaan.
  6. Valitse välilehti, jolla olet.
  7. Jaa välilehti valitsemalla Jaa.
    • Tärkeää: Kun näytät välilehden dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta, et voi vaihtaa näytettävää välilehteä. Jos haluat vaihtaa välilehdestä toiseen esityksen aikana, voit jakaa näyttösi Google Meetin kautta.
  8. Meetissä näet esittämäsi sisällön suoraan kokousikkunassa.

Linkkien jakaminen tiedostosta videokokouksessa

Jos käytät Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostoa Google Meet ‑videokokouksessa, voit jakaa tiedoston linkin kaikille kokouksen osallistujille. Voit myös jakaa videokokouksen URL-osoitteen.

Docs-, Sheets- tai Slides-tiedoston linkin jakaminen
Voit jakaa tiedoston linkin kaikille kokouksen osallistujille Meetin chatissa.
  1. Avaa tiedosto tietokoneella jossakin seuraavista ohjelmista:
  2. Liity Google Meet ‑videokokoukseen tiedostosta tai näytä tiedosto videokokouksessa.
  3. Jos
    • näytit tiedoston videokokouksessa, klikkaa oikeasta yläkulmasta Jaa näyttö Näytön jakaminen.
    • liityit kokoukseen tiedostosta, klikkaa oikeasta yläkulmasta .
  4. Klikkaa Jaa tiedosto kokouksen chatissa.
  5. Jos kokouksen osallistujilla ei ole pääsyä omistamaasi tiedostoon tai tiedostoon, johon sinulla on muokkausoikeudet, näkyviin voi tulla ponnahdusikkuna. Voit valita, missä roolissa tiedostoasi käytetään. Valitse Katsoja, Kommentoija tai Muokkaaja.
    • Vinkki: Jos olet kalenteritapahtuman omistaja tai sinulla on tapahtuman muokkausoikeudet, tiedosto liitetään myös kalenteritapahtumaan. Jos et halua liittää tiedostoa, poista kohdan "Liitä tiedosto kalenteritapahtumaan" valinta.
  6. Klikkaa Jaa Meetin chatissa.

Videokokouksen linkin jakaminen

• Videokokouksen jakaminen:
    1. Klikkaa oikealta Lisää Lisää ja sitten Henkilöt.
    2. Valitse "Muiden kutsuminen linkin avulla" ‐kohdasta Vain tämä videopuhelu.
  • Videokokouksen ja tiedoston jakaminen:
    1. Klikkaa oikealta Lisää Lisää ja sitten Henkilöt.
    2. Valitse "Muiden kutsuminen linkin avulla" ‐kohdasta Tämä tiedosto ja videopuhelu.

Vinkkejä ongelmatilanteisiin

"Minulla on ongelmia äänen tai videon kanssa"

• Jos et kuule ääntä dokumentin, laskentataulukon, esityksen tai valkotaulun välilehdellä, tarkista, onko sivusto mykistetty:
    1. Klikkaa yläreunasta välilehteä hiiren kakkospainikkeella.
    2. Klikkaa Poista sivuston mykistys.
  • Jos mikrofoni tai kamera ei toimi dokumentissa, laskentataulukossa tai esityksessä, tarkista onko kamera tai mikrofoni estetty osoitteessa docs.google.com.

"En voi käyttää kaikkia Google Meet ‐ominaisuuksia"

• Kun tuot Google Meet ‐videokokouksen dokumenttiin, laskentataulukkoon tai esitykseen, osa Google Meetin ominaisuuksista ei ole käytettävissä. Et voi esimerkiksi
    • vaihtaa taustaa
    • luoda kyselyjä tai K & V ‐istuntoja.
  • Jos haluat käyttää näitä ominaisuuksia, siirrä videokokous dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta Google Meetiin. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Avaa ikkunaan Avaa uudessa suurennetussa ikkunassa .

"En voi näyttää toista välilehteä"

Kun näytät välilehden dokumentista, laskentataulukosta, esityksestä tai valkotaulusta, sinun on valittava kyseisen tiedoston välilehti. Jos valitset toisen ikkunan tai välilehden, et voi näyttää välilehteä. Jos haluat vaihtaa välilehdestä toiseen esityksen aikana, voit jakaa näyttösi Google Meetin kautta.