Spåra närvaro och visa livestreamrapport

Berättigande

• Närvarospårning är tillgänglig för användare i Google Workspace Essentials, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus och Teaching and Learning Upgrade.
  • Livestreamrapporter finns endast tillgängliga för användare på Workspace med åtkomst till livestream-funktionen. Livestreaming finns tillgängligt för utgåvorna Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus och Teaching and Learning Upgrade.

Aktivera närvarospårning och livestreamingrapporter

Viktigt! Närvarospårning lagras i Meet under en kort stund. Rapportera eventuella spårningsproblem så snart som möjligt.

Närvarospårning och livestreamingrapporter aktiveras som standard för organisationen och administratörer kan aktivera eller inaktivera dem. Läs mer

• Användare med Google Workspace for Education Plus och Teaching and Learning Upgrade får automatiskt en närvarorapport för möten med två eller fler deltagare och en livestream-rapport för alla livestream-händelser.
  • Alla andra kvalificerade Workspace-användare kan aktivera och inaktivera närvarospårning och livestreamingrapporter i ett möte eller i Google Kalender-händelsen.
    • Om du stänger av dessa funktioner i återkommande möten eller möten som använder samma möteskod sparas inställningen till nästa schemalagda möte. Om du stänger av dessa funktioner i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras funktionen igen när mötet avslutas.
  • Tips! Alla som schemalägger eller startar ett möte blir mötesvärd. Om du överför eller schemalägger ett möte i någon annans kalender kan den personen bli mötesvärd. Som standard finns det bara en mötesvärd per möte, men du kan lägga till upp till 25 medvärdar inne i mötet.

I ett möte

1. Klicka på Värdkontroller längst ned.
  2. Aktivera eller inaktivera Närvarospårning i sidopanelen som öppnas.

I Google Kalender

Öppna calendar.google.com och välj ett alternativ:

1. Skapa en ny händelse följt av klicka på Lägg till Google Meet-videokonferenser
    1. Klicka på Ändra konferensinställningar Inställningar till höger.
    2. Markera rutan intill Närvarospårning följt av klicka på Spara.
    3. Slutför konfigurationen av händelsen.
  2. Klicka på ett befintligt möte följt av klicka på Redigera händelse
    1. Klicka på Ändra konferensinställningar Inställningar under händelseinformationen.
    2. Markera rutan intill Närvarospårning följt av klicka på Spara.

Hämta närvarorapporten

Efter mötet får organisatören ett e-postmeddelande med en bifogad närvarorapport i Google Kalkylark med följande information:

• Deltagarens namn
    • Om någon ringer från en mobil enhet visas en del av telefonnumret i stället för personens namn.
    • Om någon ringer från ett Google Meet-mötesrum visas mötesrummets namn i stället för personens namn.
  • Deltagarens e-postadress
  • Tiden deltagaren deltog i samtalet, inklusive tidsstämplar när den först gick med och när den lämnade samtalet.
    • Om någon kastas ut från ett samtal registreras den tidstämpeln som tiden när personen lämnade samtalet.
    • Om någon går med och lämnar samtalet mer än en gång, visas inte flera tidsstämplar, utan endast den totala samtalstiden.

Tips! Mötesarrangörer får närvarorapporter för alla möten, inklusive sådana som startats i Classroom eller meet.google.com.

Hämta närvarorapporten

Efter en livestream får mötesorganisatören ett e-postmeddelande med en bifogad rapport i Google Kalkylark med följande information:

• Presentatörer och livestreamvärdar som ringde in till mötet
  • Deltagare som tittade på livestreamen
    • Ett diagram med livestreamens visningar över tid.
    • Totalt antal unika tittare som gick med i en livestream.
      • Om du inte har aktiverat livestreamrapporten före livestreamen finns information om tittare fortfarande i kvalitetsverktyget i Meet.
    • Unika tittare per minut.
Tips! Du får en Google Kalkylark-rapport för varje livestream-händelse. Rapporten visar en ny flik med mätvärden för varje gång du startar och stoppar samma livestream.