Aanwezigheid bijhouden en livestreamrapport bekijken

Criteria

• Aanwezigheid bijhouden is beschikbaar voor gebruikers van Google Workspace Essentials, Business Plus, Enterprise Starter, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus en de Teaching and Learning Upgrade.
  • Livestreamrapporten zijn alleen beschikbaar voor Workspace-gebruikers met toegang tot de functie voor livestreams. Livestreaming is beschikbaar voor de versies Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus en de Teaching and Learning Upgrade.

'Deelname bijhouden' en livestreamrapporten inschakelen

Belangrijk: Aanwezigheid bijhouden wordt korte tijd bewaard in Meet. Meld eventuele problemen met het bijhouden van aanwezigheid zo snel mogelijk.

Deelname bijhouden en livestreamrapporten worden standaard aangezet voor uw organisatie en kunnen worden aan- of uitgezet door beheerders. Meer informatie

• Gebruikers van Google Workspace for Education Plus en Teaching and Learning Upgrade krijgen automatisch een deelnamerapport voor elke vergadering met 2 of meer deelnemers en een livestreamrapport voor alle livestreamafspraken.
  • Alle andere in aanmerking komende Workspace-gebruikers kunnen Deelname bijhouden en livestreamrapporten aan- of uitzetten vanuit een vergadering of vanuit de Google Agenda-afspraak.
    • Als u deze functies uitzet in terugkerende vergaderingen of vergaderingen die dezelfde vergaderingscode gebruiken, wordt de instelling opgeslagen voor de volgende geplande vergadering. Als u deze functies uitzet in een eenmalige of instant-vergadering of een vergadering met een bijnaam, wordt de functie automatisch weer aangezet nadat de vergadering is afgelopen.
  • Tip: Iedereen die een vergadering plant of start, wordt de host van de vergadering. Als u een vergadering overzet naar of plant in de agenda van iemand anders, kan de andere persoon de host van de vergadering worden. Standaard is er maar 1 host per vergadering, maar u kunt maximaal 25 co-hosts toevoegen zodra u deelneemt aan de vergadering.

In een vergadering

1. Klik onderaan op Opties voor host .
  2. Zet Deelname bijhouden aan of uit in het zijvenster dat wordt geopend.

In Google Agenda

Ga naar calendar.google.com en maak een keuze:

1. Maak een nieuwe afspraak en dan klik op Google Meet-videovergadering toevoegen
    1. Klik rechts op Instellingen voor vergadering wijzigen Instellingen
    2. Vink het selectievakje aan naast Deelname bijhouden en dan klik op Opslaan.
    3. Rond het instellen van de afspraak af.
  2. Klik op een bestaande vergadering en dan klik op Afspraak bewerken
    1. Klik onder de afspraakgegevens op Instellingen voor vergadering wijzigen Instellingen
    2. Vink het selectievakje aan naast Deelname bijhouden en dan klik op Opslaan.

Uw deelnamerapport ontvangen

Na de vergadering ontvangt de organisator een e-mail met een bijgevoegd Google Spreadsheets-deelnamerapport met de volgende informatie:

• Naam deelnemer
    • Als iemand inbelt vanaf een mobiel apparaat, wordt in plaats van de naam van die persoon een aantal cijfers van het telefoonnummer weergegeven.
    • Als iemand inbelt vanuit een Google Meet-vergaderruimte, wordt in plaats van de naam van die persoon de naam van de vergaderruimte weergegeven.
  • E-mailadres deelnemer
  • Hoelang de deelnemer aanwezig was bij het gesprek, inclusief tijdstempels van het moment waarop de deelnemer voor het eerst deelnam en waarop die het gesprek verliet.
    • Als iemand uit het gesprek wordt verwijderd, wordt dat tijdstempel geregistreerd als het moment waarop deze persoon het gesprek verliet.
    • Als iemand meerdere keren deelneemt aan het gesprek en het gesprek weer verlaat, worden er geen tijdstempels weergegeven, maar wordt de totale duur van het gesprek geregistreerd.

Tip: Organisatoren van vergaderingen ontvangen deelnamerapporten voor alle vergaderingen, ook vergaderingen die zijn gestart vanuit Classroom of op meet.google.com.

Uw livestreamrapport ontvangen

Na een livestream ontvangt de organisator van de vergadering een e-mail met een bijgevoegd Google Spreadsheets-rapport met de volgende informatie:

• Presentatoren en livestreamhosts die hebben ingebeld bij de vergadering.
  • Deelnemers die de livestream hebben bekeken.
    • Een diagram met het publiek van de livestream in de loop van de tijd.
    • Het totale aantal unieke kijkers dat heeft deelgenomen aan een livestream.
      • Als het rapport Livestream niet aanstaat voorafgaand aan de livestream, kunt u het aantal kijkers nog steeds vinden in de Meet-kwaliteitstool.
    • Unieke kijkers per minuut.
Tip: U ontvangt een Google Spreadsheets-rapport voor elke livestreamafspraak. Het rapport bevat een nieuw tabblad met statistieken voor elke keer dat u dezelfde livestream start en stopt.