Osallistumisen seuranta ja livestriimiraportin tarkastelu

Kelpoisuus

• Läsnäolon seuranta on Google Workspace Essentials-, Business Plus-, Enterprise Starter-, Enterprise Essentials-, Enterprise Standard-, Enterprise Plus-, Education Plus- ja Teaching and Learning Upgrade ‑käyttäjien saatavilla.
  • Livestriimiraportit ovat vain sellaisten Workspacen käyttäjien saatavilla, joilla on livestriimiominaisuuden käyttöoikeus. Livestriimaus on saatavilla Enterprise Standard-, Enterprise Plus-, Education Plus- ja Teaching and Learning Upgrade ‑versioissa.

Läsnäolon seuranta- ja livestriimiraporttien käyttöön ottaminen

Tärkeää: Osallistumisseuranta säilyy Meetissä vain lyhyen ajan. Ilmoita seurantaongelmista mahdollisimman pian.

Läsnäolon seuranta- ja livestriimiraportit ovat oletuksena käytössä organisaatiossasi. Järjestelmänvalvojat voivat laittaa ne päälle tai pois päältä. Lue lisää

• Google Workspace for Education Plusin sekä Teaching and Learning Upgraden käyttäjät saavat automaattisesti läsnäoloraportin kaikista kokouksista, joissa on vähintään kaksi osallistujaa, ja livestriimiraportin kaikista livestriimitapahtumista.
  • Kaikki muut Workspacen käyttäjät, jotka täyttävät vaaditut ehdot, voivat laittaa läsnäolon seurannan ja livestriimiraportit päälle tai pois päältä kokouksesta tai Google Kalenterin tapahtumasta.
    • Jos laitat nämä ominaisuudet pois päältä toistuvista kokouksista tai samaa kokouskoodia käyttävistä kokouksista, asetus tallennetaan ja sitä käytetään seuraavassa ajoitetussa kokouksessa. Jos laitat ominaisuudet pois päältä kertaluontoisesta kokouksesta, pikakokouksesta tai kokouksesta, jolla on lyhytnimi, ominaisuus on jälleen päällä kyseisen kokouksen päätyttyä.
  • Vinkki: Kokouksen ajoittajasta tai aloittajasta tulee kokouksen järjestäjä. Jos kokous siirretään toisen henkilön kalenteriin tai ajoitetaan sen kautta, kyseisestä henkilöstä saattaa tulla järjestäjä. Oletuksena kokouksessa on vain yksi järjestäjä, mutta voit lisätä enintään 25 apujärjestäjää kokouksen aikana.

Kokouksessa

1. Klikkaa alareunasta Järjestäjän asetukset .
  2. Laita Osallistumisseuranta päälle tai pois päältä avautuvasta sivupaneelista.

Google Kalenterissa

Siirry osoitteeseen calendar.google.com ja valitse sopiva vaihtoehto:

1. Luo uusi tapahtuma ja sitten valitse Lisää Google Meet ‑videokokous
    1. Valitse oikealta Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
    2. Valitse Osallistujien seuranta ‑kohdan valintaruutu ja sitten valitse Tallenna.
    3. Viimeistele tapahtuman luonti.
  2. Klikkaa aiemmin luotua kokousta ja sitten valitse Muokkaa tapahtumaa
    1. Valitse tapahtuman tiedoista Muuta neuvottelun asetuksia Asetukset
    2. Merkitse "Osallistujien seuranta" ‑kohdan ruutu valituksi ja sitten valitse Tallenna.

Läsnäoloraporttien toimittaminen

Kokouksen jälkeen järjestäjä saa Google Sheets ‑läsnäoloraportin sähköpostin liitteenä. Raportti sisältää seuraavat tiedot:

• osallistujan nimi
    • mobiililaitteella soittamalla osallistuvan henkilön nimen sijaan osa hänen puhelinnumerostaan
    • Google Meet ‑kokoushuoneesta soittamalla osallistuvan henkilön nimen sijaan kokoushuoneen nimi
  • osallistujan sähköpostiosoite
  • aika, jolloin osallistuja oli puhelussa, mukaan lukien liittymisen ja poistumisen aikaleima
    • jos henkilö poistetaan puhelusta, henkilön merkitään poistuneen puhelusta kyseisenä hetkenä
    • jos henkilö liittyy puheluun ja poistuu siitä useita kertoja, eri kerroista ei merkitä omia aikaleimoja, mutta hänen osallistumisensa kokonaisaika sisältyy raporttiin.

Vinkki: Kokousten järjestäjät saavat läsnäoloraportit kaikista kokouksista, myös sellaisista, jotka aloitettiin Classroomista tai osoitteesta meet.google.com.

Livestriimiraporttien toimittaminen

Kun livestriimi on päättynyt, kokouksen järjestäjä saa Google Sheets ‑raportin sähköpostin liitteenä. Raportti sisältää seuraavat tiedot:

• kokoukseen soittamalla osallistuneet esittäjät ja livestriimin järjestäjät
  • livestriimiä katsoneet osallistujat
    • kaavio livestriimin katsojamäärästä ajankohdan mukaan
    • livestriimiin liittyneiden yksittäisten katsojien kokonaismäärä
    • yksittäiset katsojat minuuttia kohti.
Vinkki: Saat Google Sheets ‑raportin jokaisesta livestriimitapahtumasta. Raportissa on tietoja sisältävä välilehti jokaisesta kerrasta, kun aloitat ja lopetat saman livestriimin.