Hur Google Meet-inställningar gäller för händelser som har skapats i eller överförts till andra Google-kalendrar

Använd Google Kalender till att skapa och överföra händelser

Vilka Google Meet-funktioner som är tillgängliga i ett videomöte beror på Google Workspace-utgåvan och inställningarna för videokonferenser som gäller för kalenderhändelsens organisatör.

Om kalenderhändelsens organisatör har åtkomst till vissa mötesfunktioner i Meet (t.ex. mötesinspelningar) är de tillgängliga för alla möten den organiserar. Om organisatören inte har åtkomst till vissa funktioner är dessa funktioner inte tillgängliga för möten som den organiserar.

Viktigt! Orden "kalenderhändelsens organisatör" avser här händelsens ägare i Google Kalender och kan skilja sig från händelseskapare för fall där en händelse skapas i eller överförs till en annan kalender.

Skapa eller överför en händelse till någon annans primära kalender

När du skapar eller överför en händelse till någon annans primära kalender blir ägaren av den primära kalendern kalenderhändelsens organisatör. Om du till exempel överför händelsen till en kollega blir den kalenderhändelsens arrangör.

I sådana fall är de tillgängliga funktionerna för mötet beroende på vilka videokonferenspolicyer som gäller för kalenderhändelsens organisatör. För Google Workspace-användare innebär det här att tillgängliga funktioner är baserade på inställningarna för SKU och Google Workspace-administratörskonsolen.

Tips! Om du klickar på en Google Kalender-händelse visas även vem som är kalenderhändelsens organisatör.

Det här kan ha vissa konsekvenser, till exempel:

• Om mötet spelas in får kalenderhändelsens organisatör ett e-postmeddelande med inspelningen, inte den ursprungliga händelsens skapare.
  • Om du skapar eller överför händelsen till någon som inte har möjlighet att spela in möten baserat på personens inställningar för SKU eller Google Workspace-administratörskonsol, kan de inte spela in mötet.
  • Om du skapar ett möte i någon annans primära kalender blir du inte automatiskt inbjuden till möteshändelsen. Du måste lägga till dig själv som gäst om du vill delta.

Skapa eller överför en händelse till en icke-primär kalender

När du skapar eller överför en händelse till en icke-primär kalender ändras inte kalenderhändelsens organisatör, så Meet-funktionernas tillgänglighet ändras inte för det mötet.

Det här kan ha vissa konsekvenser, till exempel:

• Om du överför en händelse till en icke-primär kalender och lämnar organisationen innan mötet äger rum, slutar möteslänken att fungera. Mötesdeltagare hittar fortfarande händelsen i sin kalender, men kan inte använda möteslänken.

Tips! Om detta händer och möteslänken inte längre fungerar måste du ta bort den befintliga möteslänken och lägga till en ny. Personen som lägger till den nya Meet-länken blir kalenderhändelsens organisatör.

• För möten arrangerade genom Google Workspace for Education eller ett personligt Google-konto: Om gäster som inte finns med i begäran i kalenderinbjudan att gå med i händelsen, måste användaren som lade till möteslänken i kalenderhändelsen (vilket kan vara den ursprungliga händelseskaparen eller någon annan) finnas med i mötet för att släppa in dem.