Hoe instellingen voor Google Meet worden toegepast op afspraken die zijn gemaakt in of overgezet naar andere Google-agenda's

Gebruik Google Agenda om afspraken te maken en over te zetten

De beschikbaarheid van bepaalde Google Meet-functies in een videovergadering is afhankelijk van de Google Workspace-versie en instellingen voor videovergaderingen die van toepassing zijn op de organisator van de agenda-afspraak.

Als de organisator van de agenda-afspraak toegang heeft tot bepaalde vergaderfuncties in Meet (zoals vergaderingen opnemen), zijn deze beschikbaar voor alle vergaderingen die deze persoon organiseert. Als organisatoren geen toegang hebben tot bepaalde functies, zijn deze functies niet beschikbaar voor vergaderingen die ze organiseren.

Belangrijk: De term 'organisator van de agenda-afspraak' verwijst hier naar de eigenaar van de afspraak in Google Agenda. Dit kan iemand anders zijn dan de 'maker van de afspraak' voor situaties waarin een afspraak is gemaakt in of overgezet naar een andere agenda.

Een afspraak maken in of overzetten naar de primaire agenda van iemand anders

Als u een afspraak maakt of overzet naar de primaire agenda van iemand anders, wordt de eigenaar van de primaire agenda de organisator van de agenda-afspraak. Als u de afspraak bijvoorbeeld overzet naar een collega, wordt deze de organisator van de agenda-afspraak.

Welke functies beschikbaar zijn voor de vergadering, hangt in zulke gevallen af van het beleid voor videovergaderingen dat van toepassing is op de organisator van de agenda-afspraak. Voor Google Workspace-gebruikers zijn dit functies die beschikbaar zijn op basis van de SKU en instellingen voor de Google Workspace-beheerdersconsole.

Tip: Als u op een Google Agenda-afspraak klikt, ziet u ook wie de organisator van de agenda-afspraak is.

Dit kan enkele gevolgen hebben, zoals:

• Als de vergadering wordt opgenomen, ontvangt de organisator van de agenda-afspraak een e-mail met de opname, niet de oorspronkelijke maker van de afspraak.
  • Als u de afspraak maakt of overzet naar iemand die geen vergaderingen kan opnemen op basis van de SKU of de instellingen voor de Google Workspace-beheerdersconsole, kan deze persoon de vergadering niet opnemen.
  • Als u een vergadering maakt in de primaire agenda van iemand anders, wordt u niet automatisch uitgenodigd voor de vergaderingafspraak. U moet uzelf als gast toevoegen als u wilt deelnemen.

Een afspraak maken of overzetten naar een niet-primaire agenda

Als u een afspraak maakt in of overzet naar een niet-primaire agenda, verandert de organisator van de agenda-afspraak niet. De beschikbaarheid van Meet-functies verandert dus niet voor die vergadering.

Dit kan enkele gevolgen hebben, zoals:

• Als u een afspraak overzet naar een niet-primaire agenda en de organisatie verlaat voordat de vergadering plaatsvindt, werkt de vergaderingslink niet meer. Deelnemers aan de vergadering zien de afspraak nog steeds in hun agenda, maar kunnen de vergaderingslink niet gebruiken.

Tip: Als dit gebeurt en de link van de vergadering niet meer werkt, verwijdert u de bestaande vergaderingslink en voegt u een nieuwe link toe. De persoon die de nieuwe Meet-link toevoegt, wordt de organisator van de agenda-afspraak.

• Voor vergaderingen die zijn georganiseerd vanuit Google Workspace for Education-accounts of een persoonlijk Google-account: Als gasten die niet zijn opgenomen in het agenda-uitnodigingsverzoek willen deelnemen aan de afspraak, moet de gebruiker die de vergaderingslink heeft toegevoegd aan de agenda-afspraak aanwezig zijn om ze toegang te geven tot de vergadering. Dit kan de oorspronkelijke maker van de afspraak zijn of iemand anders.