Miten Google Meetin asetukset vaikuttavat tapahtumiin, jotka luotiin muilla Google Kalentereilla tai siirrettiin sellaisille

Google Kalenterin avulla voit luoda ja siirtää tapahtumia

Jotkin Google Meetin videokokousominaisuudet riippuvat kalenteritapahtuman järjestäjän Google Workspace ‑versiosta ja videokonferenssiasetuksista

Jos kalenteritapahtuman järjestäjällä on tiettyjen Meetin kokousominaisuuksien (kuten kokousten tallentamisen) käyttöoikeudet, kyseisiä ominaisuuksia voi käyttää kaikissa hänen järjestämissään tapahtumissa. Jos hänellä ei ole joidenkin ominaisuuksien käyttöoikeuksia, kyseisiä ominaisuuksia ei voida käyttää hänen järjestämissään tapahtumissa.

Tärkeää: "Kalenteritapahtuman järjestäjä" viittaa tässä Google Kalenteri ‑tapahtuman omistajaan, joka saattaa olla eri henkilö kuin tapahtuman luoja, jos tapahtuma luotiin tai siirrettiin toiseen kalenteriin.

Tapahtuman luominen tai siirtäminen toisen henkilön ensisijaiseen kalenteriin

Kun luot tai siirrät tapahtuman toisen henkilön ensisijaiseen kalenteriin, kyseisen ensisijaisen kalenterin omistajasta tulee tapahtuman järjestäjä. Jos esimerkiksi siirrät tapahtuman työtoverille, hänestä tulee kyseisen kalenteritapahtuman järjestäjä.

Tällaisissa tapauksissa kokouksessa käytettävät ominaisuudet riippuvat kalenteritapahtuman järjestäjän videoneuvottelukäytännöistä. Google Workspace ‑käyttäjien tapauksessa tämä tarkoittaa SKU:n mukaisia ominaisuuksia ja Google Workspace ‑hallintakonsolin asetuksia.

Vinkki: Klikkaamalla Google Kalenterin tapahtumaa näet kyseisen kalenteritapahtuman järjestäjän.

Tällä voi olla esimerkiksi seuraavia vaikutuksia:

• Jos tapahtuma tallennetaan, kalenteritapahtuman tallenne lähetetään tapahtuman järjestäjälle eikä sen luojalle.
  • Kokousta ei voida tallentaa, jos luot tai siirrät tapahtuman henkilölle, jonka SKU tai Google Workspace ‑hallintakonsolin asetukset eivät salli kokousten tallentamista.
  • Jos luot kokouksen toisen henkilön ensisijaiseen kalenteriin, sinua ei automaattisesti kutsuta kokoustapahtumaan. Sinun on lisättävä itsesi osallistujaksi, jos haluat osallistua tapahtumaan.

Tapahtuman luominen tai siirtäminen muuhun kuin ensisijaiseen kalenteriin

Kun luot tai siirrät tapahtuman muuhun kuin ensisijaiseen kalenteriin, kalenteritapahtuman järjestäjä ei muutu, joten kyseisessä kokouksessa käytettävät Meetin ominaisuudet eivät muutu.

Tällä voi olla esimerkiksi seuraavia vaikutuksia:

• Jos siirrät tapahtuman muuhun kuin ensisijaiseen kalenteriin ja poistut organisaatiosta ennen kokousta, kokouksen linkki lakkaa toimimasta. Kokouksen osallistujat näkevät tapahtuman kalenterissaan, mutta eivät voi käyttää kokouksen linkkiä.

Vinkki: Jos näin käy eikä kokouksen linkki enää toimi, poista aiempi kokouksen linkki ja korvaa se uudella linkillä. Henkilöstä, joka lisää uuden Meet-linkin, tulee kyseisen kalenteritapahtuman järjestäjä.

• Google Workspace for Education ‑tilillä tai henkilökohtaisella Google-tilillä järjestetyt kokoukset: Jos muu kuin kalenterikutsun saanut osallistuja pyytää saada liittyä tapahtumaan, hänet voi päästää kokoukseen ainoastaan se käyttäjä (tapahtuman luonut tai muu henkilö), joka lisäsi kokouksen linkin kalenteritapahtumaan.