Så här gör du när Maps kraschar

Om Google Maps-appen på din telefon eller surfplatta kraschar eller har andra problem som påverkar Maps-upplevelsen kan du prova följande:

• Uppdatera Google Maps.
  • Rensa lagringsutrymmet i Inställningar på enheten.

Uppdatera Google Maps

Ladda ned den senaste versionen av Google Maps-appen så att du är säker på att du använder de senaste appfunktionerna.

Om du är inloggad på ditt Google-konto kan du uppdatera Google Maps-appen direkt från Play Butik.

Uppdatera Google Maps

Om du inte är inloggad på ditt Google-konto:

1. Öppna Maps-appen i Play Butik på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Öppna appen i Play Butik.
    • Tryck inte på Installera  , eftersom du då omdirigeras till en inloggningsskärm som inte går att hoppa över.
  3. Du blir ombedd att logga in.
  4. Tryck på Mer Mer följt av Uppdateringar högst upp till höger.
  5. Leta reda på Karta – Navigera och utforska och tryck på Uppdatera.

Rensa appens cacheminne och data

Börja här och slutför sedan processen på enheten.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Appar och aviseringar.
  3. Följ anvisningarna på din enhet för att hitta Google Maps-appen.
  4. När du har valt appen bör du se alternativ för lagring och cacheminne.
  • Rensa cacheminnet: Raderar tillfälligt sparad data.
  • Rensa datalagringsutrymmet: Raderar all appdata permanent.

Enhetsspecifika anvisningar

Du kan vanligtvis rensa appens cacheminne och data i Inställningar på telefonen. Se exempel på enhetsspecifika steg. De faktiska stegen kan variera beroende på enhetens modell.

Kontakta tillverkaren för mer information.

Samsung-telefoner

1. Välj Inställningar följt av Appar.
  2. Välj Maps-appen.
  3. Tryck på Lagring följt av Rensa data.

LG-telefoner

1. Välj Inställningar följt av Appar.
  2. Välj Maps-appen.
  3. Tryck på Lagring följt av Rensa data.

Huawei-telefoner

1. ​​​​​​​Välj Inställningar följt av Appar.
  2. Tryck på Appar igen.
  3. Välj Maps-appen.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa data.

Oppo-telefoner

1. Välj Inställningar följt av Apphantering.
  2. Tryck på Visa systemprocesser.
  3. Välj Maps-appen.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa data.

Xiaomi-telefoner

1. Välj Inställningar följt av Appar.
  2. Öppna fliken Hantera appar.
  3. Välj Maps-appen.
  4. Tryck på Lagring följt av Rensa data.

Viva-telefoner

1. Välj Inställningar följt av Apphanteraren.
  2. Välj Alla på flikmenyn och välj Maps-appen.
  3. Tryck på Rensa data.

Pixel-telefoner

1. Öppna Inställningar följt av Appar och meddelanden.
  2. Tryck på Se alla appar följt av Maps följt av Lagring och cache följt av Rensa cache.

Skicka feedback

Skicka feedback till oss om problemet kvarstår.