Uw bedrijfsprofiel op Google Maps beheren

Als u een bedrijf heeft of beheert, kunt u via Google Mijn Bedrijf een gratis bedrijfsprofiel maken dat klanten kunnen vinden op Google Maps. Meld u aan voor Google Mijn Bedrijf of verifieer een bestaand profiel.

Over uw bedrijfsprofiel

Nadat u uw connectie met een bedrijf heeft geverifieerd, kunt u de informatie ervan (zoals openingstijden, foto's, aanbiedingen en producten) rechtstreeks bewerken vanuit uw bedrijfsprofiel, waar dat ook wordt weergegeven op Google Maps.

U kunt uw bedrijfsprofiel vinden door op Google Maps de naam van uw bedrijf te zoeken. Als iemand anders eigenaar of beheerder is van uw bedrijf, kunt u eigenaren en beheerders toevoegen en uzelf verwijderen via uw Google Mijn Bedrijf-account.

Tip: Als u een bedrijfsprofiel niet meer wilt beheren, kunt u het bedrijf verwijderen uit uw account. Hierdoor wordt het bedrijfsprofiel niet verwijderd uit Google Maps. Als het bedrijf niet meer bestaat, markeert u het als permanent gesloten voordat u het uit uw account verwijdert. Daarna wordt het weergegeven als gesloten op Google.

Reageren op reviews via uw computer

Opmerking: Uw bedrijfsprofiel moet worden geverifieerd voordat u kunt reageren op reviews vanuit uw bedrijfsprofiel op Google Maps op uw computer.

1. Ga naar Google Maps
  2. Geef uw bedrijfsnaam op. Klik vervolgens op Zoeken Search of druk op Enter.
  3. Klik op Reviews
  4. Klik naast de review waarop u wilt reageren op Beantwoorden
    • Als er geen knop 'Beantwoorden' wordt weergegeven, moet u verifiëren dat u de eigenaar of beheerder bent van het bedrijf op Google Mijn Bedrijf.

Uw bedrijfsprofiel op uw Android-apparaat bewerken

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef uw bedrijfsnaam op in de zoekbalk.
  3. Tik op de werkbalk op Informatie bewerken.
  4. Wanneer u klaar bent, tikt u rechtsboven op 'Verzenden' Send

U ziet uw bewerkingen direct in uw bedrijfsprofiel.

Foto's aan uw bedrijfsprofiel toevoegen op uw Android-apparaat

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Geef uw bedrijfsnaam op in de zoekbalk.
  3. Tik op de werkbalk op Een foto toevoegen
  4. Kies de foto en tik rechtsboven op Verzenden Send

U ziet uw geüploade foto's direct in uw bedrijfsprofiel.