Uw bedrijfsprofiel op Google Maps beheren

Als je eigenaar of beheerder bent van een bedrijf, kun je kosteloos een bedrijfsprofiel maken op Google Zoeken en Maps. Aanmelden voor Bedrijfsprofiel of een bestaand profiel laten verifiëren.

Over uw bedrijfsprofiel

Nadat we hebben geverifieerd dat je bij een bedrijf betrokken bent, kun je de informatie ervan (zoals openingstijden, foto's, aanbiedingen en producten) overal op Google Maps rechtstreeks bewerken via je bedrijfsprofiel.

Je kunt je bedrijfsprofiel vinden door op Google Maps naar de naam van je bedrijf te zoeken. Als iemand anders eigenaar of beheerder is van het bedrijf, kun je eigenaren en beheerders toevoegen en jezelf verwijderen via je bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps.

Tip: Als u een bedrijfsprofiel niet meer wilt beheren, kunt u het bedrijf verwijderen uit uw account. Hierdoor wordt het bedrijfsprofiel niet verwijderd uit Google Maps. Als het bedrijf niet meer bestaat, markeert u het als permanent gesloten voordat u het uit uw account verwijdert. Daarna wordt het weergegeven als gesloten op Google.

Reageren op reviews via uw computer

Opmerking: Uw bedrijfsprofiel moet worden geverifieerd voordat u kunt reageren op reviews vanuit uw bedrijfsprofiel op Google Maps op uw computer.

1. Open Google Maps.
  2. Geef de naam van je bedrijf op. Klik vervolgens op Zoeken Zoeken of druk op Enter.
  3. Klik op Reviews.
  4. Klik naast de review waarop je wilt reageren op Beantwoorden
    • Als je de knop Beantwoorden niet ziet, moet je bevestigen dat je de eigenaar of beheerder bent van het bedrijfsprofiel op Google Zoeken of Maps.

Uw bedrijfsprofiel op uw Android-apparaat bewerken

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Als u uw bedrijfsprofiel wilt openen, geeft u de bedrijfsnaam op in de zoekbalk of tikt u op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Je bedrijfsprofiel.
  3. Tik in de werkbalk op Informatie bewerken.
  4. Wanneer u klaar bent, tikt u rechtsboven op Verzenden Verzenden.

U ziet de bewerkingen direct in uw bedrijfsprofiel.

Foto's aan uw bedrijfsprofiel toevoegen op uw Android-apparaat

1. Open Google Maps Maps op uw Android-apparaat.
  2. Als u uw bedrijfsprofiel wilt openen, geeft u de bedrijfsnaam op in de zoekbalk of tikt u op je profielfoto of initiaal Accounticoon en dan Je bedrijfsprofiel.
  3. Tik in de werkbalk op Een foto toevoegen.
  4. Kies de foto en tik rechtsboven op Verzenden Verzenden.

U ziet de geüploade foto's direct in uw bedrijfsprofiel.