Een reservering maken in Google Maps

U kunt boekingen en reserveringen maken in de Verenigde Staten met Reserveren met Google.

Als u 'Reserveren met Google' gebruikt om boekingen te maken, kunt u boekingen of tickets zoeken, beheren en betalen zonder de Google-interface te verlaten.

U kunt een lokaal bedrijf zoeken, een service reserveren en betalen voor uw boekingen of tickets via het platform 'Reserveren met Google'. Bedrijven kunt u vinden door ernaar te zoeken op Google, in Maps of via de Google Assistent. Met Google Pay is betalen eenvoudig.

Belangrijk: 'Reserveren met Google' is alleen beschikbaar in bepaalde landen/regio's voor bedrijven die met een ondersteunde leverancier van planningsoftware werken.

Een reservering of boeking maken

Ga naar Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om een boeking te maken bij een lokaal bedrijf of lokale service.

Online services zoeken en boeken

Je kunt rechtstreeks op Google een online service zoeken en boeken wanneer je zoekt naar een specifiek bedrijf of naar termen als 'yogalessen' of 'pianolessen'. Als een bedrijf deze services online aanbiedt en het eigen bedrijfsprofiel heeft geüpdatet om dat aan te geven, zie je bijvoorbeeld het volgende:

• groen vinkjeOnline lessen
  • groen vinkjeOnline prijsopgaven
  • groen vinkjeOnline afspraken

Ga voor persoonlijke services naar Google Zoeken, Maps of de Google Assistent om een boeking te maken bij een lokaal bedrijf of lokale service.

Online services boeken

Belangrijk: Als het kennisvenster van het bedrijf geen boekingsknop bevat, is het bedrijf niet aangemeld bij 'Reserveren met Google'.

1. Open Google Zoeken, Maps of de Assistent.
  2. Zoek naar de gewenste services en lessen, zoals yogalessen.
  3. Zoek en selecteer het bedrijfsprofiel waar je een boeking wilt maken en klik op Online boeken.
  4. Selecteer een datum en tijd.
  5. Voor bedrijven waarvoor je individuele medewerkers kunt boeken: Selecteer de gewenste medewerker onder 'Personeel'. Je kunt bijvoorbeeld een favoriete yoga-instructeur selecteren. Je kunt later ook een medewerker selecteren als je je boeking wijzigt.
  6. Klik op Nu boeken.
  7. Geef de vereiste informatie op in het weergegeven pop-upvenster.
    • Bedrijven kunnen om betaling vragen bij het boeken of wanneer ze de service leveren.
  8. Klik op Boeken.

Meer informatie over hoe je een boeking kunt maken op Google

Een boeking beheren

Nadat u een boeking heeft gemaakt, kunt u de boekingsgegevens controleren of de boeking wijzigen of annuleren. U kunt ook uw plaatsing op de wachtlijst verwijderen.

Alle annuleringen en wijzigingen vallen onder het annuleringsbeleid van het bedrijf. Dit beleid staat vermeld in de beschrijving van de boeking, bij het afrekenen en in de bevestigingsmail voor de boeking. Google is niet verantwoordelijk voor het annulerings- of teruggavebeleid van bedrijven.

De boekingsgegevens bekijken

U kunt de boekingsgegevens als volgt controleren:

Een boeking wijzigen

Sommige bedrijven bieden u de mogelijkheid gemaakte boekingen te wijzigen.

1. Ga naar de website van 'Reserveren met Google'.
  2. Klik linksboven op Menu Menu.
  3. Selecteer Boekingen en dan Aankomend.
  4. Zoek de boeking die u wilt wijzigen.
  5. Klik op 'Aanpassen'.

Houd hier rekening mee als u uw boeking wijzigt:

• Als het om een boeking voor morgen of overmorgen gaat, kunt u het beste het bedrijf bellen om de boeking aan te passen.
  • In sommige situaties moet u uw boeking annuleren en opnieuw boeken met de geüpdatete informatie.

Het e-mailadres wijzigen dat aan de boeking is gekoppeld

Boekingen zijn gekoppeld aan het Google-account dat is gebruikt om de boeking te maken. Hierdoor is het niet mogelijk het e-mailadres te bewerken nadat u de boeking heeft gemaakt.

Een boeking annuleren

Niet alle boekingen komen in aanmerking voor restitutie of annulering. Als u wilt weten of uw boeking in aanmerking komt, raadpleegt u de bevestigingsmail of de boekingsgegevens op de website van 'Reserveren met Google'.

Als uw boeking in aanmerking komt voor annulering, kunt u deze op twee manieren annuleren:

• Raadpleeg de bevestigingsmail voor instructies voor het annuleren van uw boeking.
  • Klik op de website van Reserveren met Google naast de boeking op Annuleren.
    • Belangrijk: Op annuleringen is het annuleringsbeleid van het bedrijf van toepassing.

Als u de boeking nog steeds niet kunt annuleren, raden we u aan het bedrijf rechtstreeks te bellen.

Wie 'Reserveren met Google' kan gebruiken

'Reserveren met Google' is alleen in bepaalde landen beschikbaar voor bedrijven die met een ondersteunde leverancier van planningsoftware werken. Gebruikers hebben een Google-account nodig om 'Reserveren met Google' te gebruiken.

Andere acties: