Varauksen tekeminen Google Mapsissa

Voit tehdä varauksia Yhdysvalloissa käyttämällä Varaa Googlen kautta ‑ominaisuutta.

Varaa Googlen kautta ‑ominaisuuden ansiosta hakujen ja varausten tekeminen sekä varauksista tai lipuista maksaminen onnistuu poistumatta Google-käyttöympäristöstä.

Varaa Googlen kautta ‑ominaisuuden avulla voit etsiä paikallisen yrityksen, varata palvelun sekä maksaa varauksista tai lipuista. Voit etsiä yrityksen Haun, Mapsin tai Google Assistantin kautta. Google Pay tekee maksamisesta helppoa.

Huom. Varaa Googlen kautta ‑ominaisuus on saatavilla vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla. Lisäksi yrityksen on tehtävä yhteistyötä tuetun ajanvarausjärjestelmän toimittajan kanssa.

Varauksen tekeminen

Avaa Google Haku, Maps tai Google Assistant, niin voit tehdä varauksen paikalliseen yritykseen tai palveluun.

Verkkopalveluiden etsiminen ja varaaminen

Voit löytää ja varata verkkopalvelun suoraan Googlesta hakemalla tiettyä yritystä tai tekemällä esimerkiksi haun "joogatunnit" tai "pianotunnit". Jos yritys tarjoaa kyseisiä palveluita verkossa ja on päivittänyt tiedon siitä Yritysprofiiliinsa, profiilissa näkyy seuraavaa:

• vihreä valintamerkkiVerkkotunnit
  • "vihreä valintamerkkiOnline estimates”
  • "vihreä valintamerkkiOnline appointments”

Avaa Google Haku, Maps tai Google Assistant, niin voit tehdä varauksen paikalliseen yritykseen tai varata paikallisen palvelun, joka edellyttää paikan päällä käymistä.

Verkkopalveluiden varaaminen

Huom. Jos yrityksen tietopaneelissa ei ole varauspainiketta, yritys ei vastaanota varauksia Googlen kautta.

1. Avaa Google Haku, Maps tai Google Assistant.
  2. Hae haluamiasi palveluita tai tunteja, kuten joogatunteja.
  3. Etsi ja valitse yritysprofiili, josta haluat tehdä varauksen, ja klikkaa Varaa verkossa.
  4. Valitse päivämäärä ja kellonaika.
  5. Yritykset, joihin voi tehdä varauksen tietylle työntekijälle: Voit valita haluamasi henkilön Työntekijä-kohdasta. Voit esimerkiksi valita lempijoogaohjaajasi. Voit valita työntekijän myös myöhemmin muokkaamalla varaustasi.
  6. Klikkaa Varaa nyt.
  7. Täytä ponnahdusikkunaan tarvittavat tiedot.
    • Yritykset voivat pyytää maksua varaushetkellä tai palvelun toimittamisen yhteydessä.
  8. Klikkaa Varaa.

Lue, miten voit tehdä varauksen Googlessa.

Varauksen hallinta

Kun olet tehnyt varauksen, voit tarkistaa sen tiedot, muuttaa sitä tai peruuttaa sen. Voit myös poistaa tietosi jonotuslistalta.

Kaikkiin peruutuksiin ja muokkauksiin sovelletaan yrityksen peruutuksia ja muokkauksia koskevaa käytäntöä. Tämän käytäntö näkyy varauksen kuvauksessa, kassalla ja varausvahvistusviestissä. Google ei vastaa yrityksen palveluun liittyvistä peruutus‑ tai hyvityskäytännöistä.

Varauksen tietojen tarkistaminen

Voit tarkistaa varauksen tiedot näin:

Varauksen muokkaaminen

Jotkin yritykset sallivat varauksen muuttamisen sen jälkeen, kun se on tehty.

1. Siirry Varaa Googlen kautta ‑sivustolle.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Varaukset ja sitten Tulevat.
  4. Etsi varaus, jota haluat muuttaa.
  5. Klikkaa Muokkaa.

Kun muokkaat varausta, muista nämä asiat:

• Jos varattu aika on 1–2 päivän kuluttua, kannattaa soittaa suoraan yritykseen.
  • Joissain tilanteissa saatat joutua peruuttamaan varauksen ja tekemään uuden varauksen päivitetyillä tiedoilla.

Varaukseen liittyvän sähköpostiosoitteen muuttaminen

Varaukset liitetään siihen Google-tiliin, jolla varaus on tehty. Siksi et voi muuttaa sähköpostiosoitetta varauksen tekemisen jälkeen.

Varauksen peruuttaminen

Joitakin varauksia ei voi peruuttaa, eikä niistä voi saada hyvitystä. Tarkista vahvistussähköpostista tai Varaa Googlen kautta ‑sivuston varaustiedoista, voitko peruuttaa varauksesi tai saada siitä hyvitystä.

Jos peruuttaminen on mahdollista, voit tehdä sen kahdella eri tavalla:

• Katso vahvistussähköpostista ohjeet varauksen peruuttamiseen.
  • Siirry Varaa Googlen kautta ‑sivustolle ja klikkaa varauksen vierestä Peruuta.
    • Huom. Peruutuksiin sovelletaan yrityksen peruutuksia koskevaa käytäntöä.

Jos varauksen peruuttaminen ei onnistu näillä ohjeilla, kannattaa soittaa suoraan yritykseen.

Kuka voi käyttää Varaa Googlen kautta ‑ominaisuutta?

Varaa Googlen kautta ‑ominaisuus on saatavilla vain tietyissä maissa toimiville yrityksille, jotka tekevät yhteistyötä tuetun ajanvarausjärjestelmän toimittajan kanssa. Varaa Googlen kautta ‑ominaisuuden käyttäjillä puolestaan on oltava Google-tili.

Muuta aiheeseen liittyvää