Varausten määritys palveluntarjoajan kautta

Vinkki: Aiomme päivittää jakamamme mittarit, jotta voimme tarjota entistä hyödyllisempää dataa yritysprofiileista. Lue lisää tilastotietoihin tehtävistä muutoksista.

Kun hoidat varauksia toisen varauspalvelujen tarjoajan kautta, saat käyttöösi verkko- ja sovelluspalveluita, joissa voidaan hyödyntää saumattomasti asiakkaidesi Google-tilejä. Lisäksi asiakkaasi saavat automaattiset varausmuistutukset esimerkiksi Kalenterin ja muiden Google-tuotteiden kautta.

Kaikki Varaa Googlen kautta ‐ominaisuuden kautta tehdyt varaukset näkyvät Yritysprofiilisi Varaukset-välilehdellä.

Varausten hallinta Yritysprofiilien ylläpidossa

Varausten käyttöönotto

Jos sinulla ei ole vielä varausten hoitamisessa auttavaa palveluntarjoajaa, voit valita jonkin tukemistamme ajanvarausohjelmiston toimittajista.

Lue lisää palveluiden tarjoamisesta verkossa.

Näin valitset palveluntarjoajan Yritysprofiilissa:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon tietokoneella. Jos sinulla on useita toimipaikkoja, valitse niistä haluamasi.
  2. Klikkaa valikosta Varaukset. Jos et näe tätä välilehteä, varaukset eivät ole käytettävissä yrityksesi toimialalla tai alueella.
  3. Luo tili valitsemallesi palveluntarjoajalle.

Ajanvarausohjelmiston toimittajan palveluun luomasi tili linkitetään automaattisesti Yritysprofiiliisi viikon kuluessa. Kun tilit on linkitetty, voit saada varauksia Googlen kautta.

Jos käytät jo ajanvarausohjelmiston toimittajaa, sinulla on automaattisesti oikeus vastaanottaa varauksia. Näet Yritysprofiilin Varaukset-välilehdeltä varaushistorian, joka sisältää palveluntarjoajasi välityksellä Googlen kautta tehdyt varaukset.

Tärkeää: Varausjärjestelmän toimittajasi voi veloittaa sinua Googlen kautta tehtävistä varauksista. Kysy lisätietoja palveluntarjoajaltasi.

Varausten poistaminen käytöstä

Pyydä varausjärjestelmän toimittajaasi poistamaan käytöstä Googlen kautta tehtävät varaukset. Muista, että tämä vaikuttaa kaikkiin online-palveluihisi, kuten tunteihin ja etäarviointeihin.

Sijainnin merkitseminen tilapäisesti suljetuksi

Näin saat yrityksesi näkymään Google Mapsissa ja Haussa tilapäisesti suljettuna:

1. Kirjaudu Google My Businessiin tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmalta valikosta Tiedot.
  3. Siirry oikealle Merkitse tämä yritys suljetuksi Googlessa ‑osioon.
    • Laajenna osio tarvittaessa klikkaamalla nuolta.
  4. Klikkaa Merkitse tilapäisesti suljetuksi.

Varauslinkin jakaminen

Varauslinkkien avulla asiakkaat voivat tehdä helposti varauksia suoraan sieltä, mistä he löytävät yrityksesi. Voit jakaa varauslinkin Instagram-profiileissa, Yelpissa, Facebook-sivuilla tai verkkosivustollasi.

Näin jaat varauslinkin asiakkaillesi:

1. Avaa Google My Business ‐sovellus puhelimellasi.
  2. Napauta Varaukset-välilehteä.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta valikkokuvaketta ja sitten Jaa varauslinkki. Voit lähettää varauslinkin suoraan asiakkaalle kopioimalla ja liittämällä sen.

Asiakkaiden ja varausten hallinnointi

Päivitä asiakastiedot tai muokkaa varausta yhteistyössä ajanhallintaohjelmiston toimittajan kanssa.

Varausten tilastojen katsominen

Voit nähdä tilastoja vain niistä varauksista, jotka on tehty käyttämällä Varaa Googlen kautta ‑ominaisuutta. Varausohjelmiston kautta tehtyjen varausten tilastot löytyvät toimittajasi verkkosivustolta.

Tärkeää: Ravintola-alan yritykset eivät voi nähdä varaustilastoja.

Palveluiden hallinnointi

Jos haluat käyttää ryhmätunteja tai hallinnoida usean palvelun saatavuutta kerralla, tämä onnistuu varausjärjestelmän toimittajan avulla. Voit hallinnoida palveluitasi varausjärjestelmän toimittajan sivustolla.

Varausten ylläpito suoraan Googlessa

1. Kirjaudu sille Google-tilille, jolla ylläpidät Yritysprofiiliasi.
  2. Etsi Yritysprofiilisi hakemalla Googlesta yrityksesi tarkkaa nimeä. Voit myös tehdä haun "yritykseni".
  3. Valitse tarvittaessa Näytä profiili, jotta pääset ylläpitämään Yritysprofiilia.
  4. Klikkaa Muokkaa profiilia ja sitten Varaus.
  5. Jos haluat lisätä varausominaisuuden profiiliisi, valitse Aloita. Seuraa sitten ohjeita, jotka opastavat jonotuslistan käyttöönotossa kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta.

Jos olet jo ottanut varaukset käyttöön:

• Jos haluat hallinnoida tietyn palveluntarjoajan varauksia, klikkaa kyseisen palveluntarjoajan nimen vierestä Hallinnoi varauksia.
  • Jos haluat lisätä toisen varauspalvelujen tarjoajan, klikkaa Lisää palveluntarjoaja.
  • Jos haluat nähdä dataa varaustuloksista, klikkaa Näytä tulokset.

Vinkki: Jos et ole tilannut palveluntarjoajan palvelua, sinua pyydetään tekemään se. Jos olet jo tilannut varauspalvelun palveluntarjoajalta, näet yhteenvedon saamistasi varauksista ja tietoja niiden tuottamista tuloksista.

Jonotuslistojen hallinta suoraan Googlessa

1. Kirjaudu sille Google-tilille, jolla ylläpidät Yritysprofiiliasi.
  2. Löydät Yritysprofiilisi hakemalla Googlesta yrityksesi tarkkaa nimeä. Voit myös tehdä haun "yritykseni".
    • Valitse tarvittaessa Näytä profiili, jotta pääset ylläpitämään Yritysprofiilia.
  3. Klikkaa Muokkaa profiilia ja sitten Jonotuslistat.
  4. Voit lisätä jonotuslistaominaisuuden profiiliisi klikkaamalla Aloita. Ota jonotuslista käyttöön hyväksyttävän kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos olet jo ottanut jonotuslistan käyttöön:

• Jos haluat hallinnoida tietyn palveluntarjoajan jonotuslistaa, klikkaa palveluntarjoajan nimen vierestä Hallinnoi varauksia.
  • Jos haluat lisätä toisen jonotuslistapalvelujen tarjoajan, klikkaa Lisää palveluntarjoaja.
  • Jos haluat nähdä dataa jonotuslistasta, klikkaa Näytä tulokset.

Tärkeää:

• Jotta voit käyttää jonotuslistaominaisuutta, sinun on rekisteröidyttävä kolmantena osapuolena toimivan Varaa Googlen kautta ‐yhteistyökumppanin palveluun.
  • Jos haluat poistaa Liity jonotuslistalle ‐painikkeen profiilistasi, sinun on peruttava rekisteröinti suoraan kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta.