Tips för att skapa samlingar på gatunivå för Street View

Du kan hjälpa oss att optimera hur dina bilder ser ut på Google Maps genom att följa dessa tips när du skapar samlingar på gatunivå för Street View. Det kan ta en stund innan de blå linjerna visas efter att bilderna har publicerats. Google kan ibland också bearbeta om bildpositioneringen. Dessa processer slutförs i allmänhet inom 48 timmar.

Tips: Street View är för närvarande inte tillgängligt för videor som har spelats in inomhus.

Så här ställer du in kameran

• Kom ihåg att inaktivera eventuell gyroskopisk stabilisering.
  • Håll kameran upprätt och så högt över din kamerautrustning som möjligt.
  • Försök placera kamerautrustningen så att den tar upp mindre än 25 % av nederkanten av den slutliga 360-gradersbilden. Du kan kontrollera detta om kameran har stöd för förhandsgranskning i realtid.
  • Tänk på belysningen av miljön (undvik till exempel soluppgång/solnedgång och justera exponeringen för ljusa förhållanden). Om kameran har stöd för förhandsgranskning i realtid kan du använda skyltar och skyltfönster för att kontrollera att du får bra exponering.
  • Överväg att använda tillgängliga verktyg från tillverkaren, till exempel en app, för att styra kameran.

Fler tips

• Om kameran har stöd för det kan du överväga att ställa in bildfrekvensen på fem bildrutor per sekund för kör- eller cykelhastighet och en bildruta per sekund för gånghastighet.
  • För att säkerställa att GPS-data samlas in korrekt bör du starta och stoppa inspelningen i områden där du kan se himlen (undvik till exempel träd, byggnader och liknande). Videor som spelats in inomhus eller i tunnlar saknar ofta tillräcklig GPS-information och publiceras kanske inte korrekt.
  • Se till att det inte finns några långa luckor (mer än fem sekunder) mellan GPS-signalerna.
  • Kontrollera att GPS-datasignalerna är rimliga: Vi kan avvisa videon om latitud och longitud växlar mellan platser på ett sätt som en bil eller person inte skulle kunna åstadkomma.
  • För att hjälpa oss att automatiskt placera 360-gradersbilder i förhållande till varandra kan du försöka överlappa vissa områden som du redan har filmat i samlingen. Detta gäller också när du svänger (till exempel i gatuhörn) under inspelningen.
  • Försök begränsa hastigheten till
    • under 8 km/tim när du filmar med en bildruta per sekund
    • under 45 km/tim när du filmar med sju bildrutor per sekund
    • under 70 km/tim när du filmar med sju bildrutor per sekund.
  • Om videon behöver bearbetas efter att den har spelats in måste du använda samma inställning för bildrutor per sekund.
  • Försök spela in dina 360-gradersvideor under minst två minuter, men inte längre än 60 minuter åt gången (om inte kameratillverkaren anger något annat).