Del posisjonen din med andre i sanntid

Med Google Posisjonsdeling kan du velge hvem som skal kunne finne posisjonen din, og hvor lenge du vil dele posisjonen.

Tips: I andre Google-produkter kan du også dele posisjonen din med andre, men bare posisjonen i et gitt øyeblikk – ikke kontinuerlig.

Folk du deler posisjonen din med, kan alltid se

• navnet og bildet ditt
  • enhetens nylige posisjon, også når Google-apper ikke brukes
  • enhetens gjenstående batterikapasitet, og om batteriet lades
  • ankomst- og avgangstiden din, hvis de du deler med, har aktivert varsling om posisjonsdeling

De kan også kanskje se annen informasjon, avhengig av hvordan du deler.

Tilgjengelighet av posisjonsdeling

Posisjonsdeling fungerer selv om posisjonsloggen er slått av.

Du kan få en advarsel når du åpner posisjonsdeling. Her er noen av årsakene:

Hvis posisjonsdeling ikke fungerer for deg, kan du sende oss tilbakemelding.

Viktig: Du må bruke en mobilenhet for å kunne dele posisjonen din i sanntid via posisjonsdeling. Du kan imidlertid kontrollere innstillingene for posisjonsdeling på en datamaskin. Finn ut hvordan du kan dele posisjonen din på Android-enheten din eller iPhone eller iPad.

Finn noens posisjon

Når folk deler posisjonen sin med deg, kan du finne dem på kartet ditt.

1. Åpne Google Maps Kart på datamaskinen.
  2. Klikk på Meny-menyen etterfulgt av Posisjonsdeling.
  3. Velg ønsket person.

Skjul eller vis noens posisjon

Hvis du ikke vil se noens sanntidsposisjon på kartet ditt, kan du skjule den. Du kan når som helst slå på posisjonsfunksjonen igjen.

1. Åpne Google Maps Kart på datamaskinen.
  2. Klikk på Meny-menyen etterfulgt av Posisjonsdeling.
  3. Trykk på vedkommendes ikon.
  4. For å skjule noen midlertidig, trykk på Skjul på kartet.

Tips: Du kan blokkere noens posisjon for godt fra kartet ditt. Finn ut hvordan du kan blokkere andres kontoer.

Slå på posisjonen til noen du har skjult
  1. Åpne Google Maps Kart på datamaskinen.
  2. Klikk på menyen Meny etterfulgt av Posisjonsdeling.
  3. Hold markøren over skjuleikonet ved siden av den aktuelle personen.
  4. Klikk på Vis på kartet.

Slutt å dele

1. Åpne innstillingene for Posisjonsdeling på datamaskinen.
  2. Klikk på Fjern Remove ved siden av den du vil slutte å dele posisjonen med.