Del din realtidslokation med andre

Med Google Placeringsdeling kan du vælge, hvem der kan finde din placering, og i hvor lang tid den skal deles.

Tip! Andre Google-produkter kan også give dig mulighed for at dele en enkelt placering med andre.

Dem, du deler din aktuelle lokation med, kan altid se følgende:

• Dit navn og billede.
  • Din enheds seneste lokation, også når Google-apps ikke bruges.
  • Din enheds aktuelle batterikapacitet og status mht. opladning.
  • Dit ankomst- og afrejsetidspunkt, hvis de har tilvalgt notifikationer om lokationsdeling.

De kan også se andre oplysninger, afhængigt af hvordan du deler.

Tilgængelighed af Placeringsdeling

Lokationsdeling fungerer, selvom Lokationshistorik er deaktiveret.

Du får muligvis en advarsel, når du åbner Lokationsdeling. Dette kan skyldes følgende:

Hvis du ikke kan få Lokationsdeling til at virke, kan du sende os feedback.

Vigtigt! Du kan ikke dele din placering i Maps Go. Få flere oplysninger om funktioner i Maps Go.

Del din placering

Del med en person, som har en Google-konto

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du føje deres Gmail-adresser til dine Google Kontakter.
  2. ​Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet, og log ind.
  3. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Lokationsdeling og derefter Ny deling Add people.
  4. Vælg, hvor længe du vil dele din placering.
  5. Tryk på profilen for den person, du vil dele din placering med.
    • Hvis du bliver spurgt om dine kontakter, skal du give Google Maps tilladelse.
  6. Tryk på Del.

Hvis der har været problemer med lokationsdeling i over 24 timer:

1. Bekræft din alder
  2. Hvis aldersbekræftelse ikke løser problemet:
    1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
    2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Lokationsdeling og derefter Ny deling Add people.
    3. Flyt tidsvælgeren under "Del din lokation i realtid" til Indtil du slår denne funktion fra.
    4. Rul til højre på rækken med personforslag, og tryk på Flere Mere
    5. Angiv et navn, et telefonnummer eller en mailadresse i søgefeltet.
      Vigtigt! Den, der skal modtage opdateringer via lokationsdeling, skal have en Gmail-konto.
    6. Tryk på Del øverst.

Del med en person, som ikke har en Google-konto

Del din placering med et link for at sende din placering til en person, der ikke har en Google-konto.
  1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet, og log ind. Få flere oplysninger om, hvordan du logger ind.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Lokationsdeling og derefter Ny deling Add people.
  3. Tryk på Kopiér til udklipsholder for at kopiere dit link til Placeringsdeling.
  4. Du kan dele linket med andre ved at indsætte linket i en mail, en sms eller en anden beskedapp.
Personer med dette link kan se din placering i realtid i det tidsrum, du vælger (op til 24 timer).

Stop deling

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dit forbogstav Kontocirkel og derefter Placeringsdeling.
  3. Tryk på profilen for den person, som du ikke længere vil dele din placering med.
  4. Tryk på Stop.

Del din forventede ankomsttid

Når du er begyndt at bruge navigation i bil, til fods eller på cykel, kan du dele oplysninger om din destination, dit estimerede ankomsttidspunkt, og hvor på ruten du befinder dig. Den person, du deler disse oplysninger med, kan se, hvor du er, indtil du ankommer.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Angiv en destination.
  3. Tryk på Mere More og derefter Del rejsestatus, når navigationen er startet.
  4. Tryk på profilen for den person, du vil dele din placering med og derefter Del.
  5. Placeringsdeling stopper, når du når til din destination eller afslutter navigationen.
    • Sådan gør du, hvis du vil stoppe delingen, inden du ankommer: Tryk på Mere More og derefter Stop deling.

Hent en persons placering

Find en andens placering

Når en person deler sin placering med dig, kan du finde vedkommende på dit kort.

1. Åbn Google Maps-appen​ Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Placeringsdeling.
  3. Tryk på profilen for den person, du vil finde.
    • Sådan opdaterer du personens placering: Tryk på en vens ikon og derefter Mere Mere og derefter Opdater.

Tip! Hvis du har en Pixel-telefon, kan du se, hvordan du finder en person med Live View.

Bed en person om at dele sin placering

Hvis du har delt din placering med en anden, eller vedkommende har delt sin placering med dig tidligere, kan du bede om at få lov til at se vedkommendes placering i Maps.

1. Åbn Google Maps-appen Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Placeringsdeling.
  3. Tryk på en kontakt, der tidligere har delt sin placering med dig.
  4. Tryk på Anmod og derefter Anmod

Når du har bedt om din kontakts placering, får vedkommende din mailadresse og en notifikation, og han/hun kan:

• Se på din profil og bekræfte, hvem du er.
  • Dele sin placering med dig.
  • Ignorere din anmodning.
  • Blokere dig. Du kan ikke længere anmode om personens placering.
Tip! Se, hvordan du tilføjer notifikationer for Lokationsdeling, når en person deler sin lokation med dig.

Skjul eller vis en persons placering

Skjul en persons placering

Hvis du ikke vil have vist en persons placering i realtid på dit kort, kan du skjule den. Du kan til enhver tid slå vedkommendes placering til igen.

1. Åbn Google Maps-appen​ Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på vedkommendes ikon på kortet.
  3. Tryk på Mere Mere nederst.
  4. Tryk på Skjul på kortet.

Tip! Du kan blokere en persons placering permanent fra dit kort. Få flere oplysninger om, hvordan du blokerer en persons konto.

Aktivér en persons placering, som du har skjult

1. Åbn Google Maps-appen​ Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dine initialer Kontocirkel og derefter Placeringsdeling og derefter Mere Mere.
  3. Tryk på Skjult på kortet og derefter Mere Mere og derefter Vis på kortet.

Afvis eller bloker en anmodning om placeringsdeling

Hvis du ikke vil dele din placering med en person i Google Maps, kan du:
  • Afvise anmodningen: Tryk på Nej. Så deler du ikke din placering.
  • Blokere anmoderen: Tryk på Bloker. Du deler ikke din placering, og anmoderen kan ikke længere anmode om din placering. Når du blokerer en person, påvirker det, hvordan personen kan kontakte dig i andre Google-produkter. Få flere oplysninger om blokering af brugere.

Fjern blokeringen af en person

1.  Åbn Google Maps-appen​ Maps på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på dit profilbillede eller dit forbogstav Kontocirkel og derefter  Placeringsdeling.
  3. Tryk på Mere Mere og derefter Blokerede brugere øverst.
  4. Tryk på Fjern Remove ud for den person, som du vil fjerne blokeringen for.