Del posisjonen din i sanntid med andre

Du kan velge hvem som på kontinuerlig basis skal kunne se hvor du er og for hvor lenge dette skal gjelde, i Posisjonsdeling i Google.

Merk: I andre Google-produkter kan du også få muligheten til å dele posisjonen din med andre, men bare én posisjon om gangen i stedet for på kontinuerlig basis.

Merk: Du kan ikke dele posisjonen din i Maps Go. Finn ut mer om funksjonene i Maps Go.

Hvis de har en Google-konto

1. Legg Gmail-adressen deres til i Google-kontaktene dine, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet, og logg på. Se hvordan du logger på.
  3. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så  Posisjonsdeling og så Legg til personer Add people.
  4. Velg hvor lenge du vil dele posisjonen.
  5. Trykk på Velg personer.
    • Gi Google Maps tilgang til kontaktene dine hvis du blir bedt om det.
  6. Velg hvem du vil dele med.
  7. Trykk på Del.

Hvis de ikke har en Google-konto

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet, og logg på. Se hvordan du logger på.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så  Posisjonsdeling og så Legg til personer Add people.
  3. Trykk på Mer Mer og så Kopiér til utklippstavlen. Mottakerne av linken kan se posisjonen din i sanntid så lenge du velger i opptil 72 timer.

Bruk en annen app til å dele

Du kan også dele via meldingsapper. Trykk på Mer Mer og så velg ønsket app.

Slutt å dele

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på Fjern Remove ved siden av personen du ikke lenger vil dele posisjonen med.

Del forventet ankomsttid

Etter at du har startet navigasjonen med bil, til fots eller på sykkel, kan du dele destinasjonen din, forventet ankomsttid og hvor på veien du befinner deg.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Angi en destinasjon. Finn ut hvordan du navigerer til ulike steder.
  3. Trykk på Mer More etter at du har startet navigasjonen og så Del turen underveis.
  4. Velg en person fra listen.
  5. Trykk på Del.
  6. Posisjonsdelingen avsluttes når du er fremme eller avslutter navigeringen.
    • For å slutte å dele posisjonsinformasjon før du kommer frem, trykk på Mer More og så Avslutt delingen.

Del informasjon om kollektivtransport

1. Åpne Google Maps-appen Kart på Android-telefonen eller -nettbrettet.
  2. Velg kollektivtransportruten du vil dele.
  3. Etter at du har startet navigasjonen, trykker du på Del turen.
  4. Velg personen du vil dele med.
  5. Trykk på Del.

Merk: Du slutter å dele posisjonen din når du ankommer destinasjonen.

Se hvor andre er

Be noen dele posisjonen sin

Hvis du har delt posisjonen din med noen, eller noen har delt posisjonen sin med deg tidligere, kan du be om å få se hvor vedkommende bruker Maps.

1. Åpne Google Maps-appen Kart på telefonen eller nettbrettet.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Posisjonsdeling.
  3. Trykk på en kontakt som tidligere har delt posisjonen sin med deg.
  4. Trykk på Send forespørsel og så Send forespørsel.

Kontakten får se e-postadressen din og et varsel når du ber om å få se posisjonen deres. Når kontakten ser dette varselet, kan vedkommende

• se på profilen din og bekrefte hvem du er.
  • dele posisjonen sin med deg
  • ignorere forespørselen din
  • blokkere deg. I så fall kan du ikke be om å få vite posisjonen til vedkommende ved en senere anledning.

Se noens posisjon

Når noen deler posisjonen sin med deg, kan du se hvor de er på kartet.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Posisjonsdeling.
  3. Velg en person.
    • For å se en oppdatert posisjon, trykk på vedkommendes ikon og så Mer Mer og så Last inn på nytt.

Skjul andres posisjon

Hvis du ikke lenger vil se personer som har delt sanntidsposisjonen sin med deg på Google Maps, kan du skjule posisjonen til disse personene.

1. Åpne Google Maps-appen Kart.
  2. Finn ikonet til personen på kartet, og trykk på det.
  3. Trykk på Mer Mer nederst.
  4. For å skjule noen midlertidig, trykk på Skjul på kartet. Du kan slutte å skjule noen når som helst.

Merk: Du kan forhindre at noens posisjon noensinne vises på kartet ditt. Finn ut hvordan du kan blokkere kontoen til en annen person.

Slutt å skjule andre

1. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Posisjonsdeling og så Mer Mer.
  2. Trykk på Skjult på kartet og så Mer Mer og så Vis på kartet.

Avslå eller blokkér forespørsler om posisjonsdeling

Hvis du ikke vil dele posisjonen din med noen i Google Maps, kan du

• avvise forespørselen: Trykk på Nei. Du deler ikke posisjonen din.
  • blokkere personen som kom med forespørselen: Trykk på Blokkér. Du deler ikke hvor du befinner deg, og vedkommende kan ikke lenger be om å få vite posisjonen din. Når du blokkerer noen, påvirker dette også måtene de kan kontakte deg på i andre Google-produkter. Finn ut mer om blokkering av brukere.

Opphev blokkeringen

1. Trykk på profilbildet ditt eller forbokstaven din Kontokrets og så Posisjonsdeling.
  2. Trykk på Mer Mer og så Blokkerte brukere øverst på skjermen.
  3. Trykk på Fjern Remove ved siden av personen du vil oppheve blokkeringen av.

Tilgjengelighet av posisjonsdeling

Du kan se en advarsel når du åpner posisjonsdeling. Her er noen av årsakene:

• Du er i et land/område der du ikke kan dele posisjonen din.
  • Du er for ung til å dele posisjonen din.
    Merk: Foreldrene dine kan administrere posisjonsdeling med Family Link-appen.
  • Lokalisering er ikke tilgjengelig for G Suite-domenet ditt. Du kan be administratoren din om å slå på denne funksjonen.
Send oss tilbakemelding hvis posisjonsdeling ikke fungerer for deg.