Kontrollera fakta om platser i Google Maps

Du kan hjälpa till med att verifiera information när Google behöver ytterligare verifiering om en plats. Alla Maps-användare kan fungera som moderatorer. Local Guides tjänar en poäng per faktakontroll.

Du får förslag på specifika redigeringar baserat på din platshistorik och sökhistorik. Du måste ha platsinformation aktiverat för att kunna gå till moderatorläget. Du kan verifiera fakta på kartan om sådant som

• existerande platser
  • öppettider
  • verksamheter som upphört
  • återöppningar.

Tips! Svara bara på frågor om fakta som du kan verifiera och har direkt kunskap om.

Verifiera fakta om platser

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta.
  2. Tryck på Bidra Bidra and then Fler sätt att bidra.
  3. Svep åt vänster över kategorierna högst upp.
  4. Tryck på Kontrollera fakta.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.