Lägga in oskärpa i 360-gradersbilder och Photo Path-foton

Vi lägger automatiskt in oskärpa i samlingar på gatunivå och Photo Path-foton för att dölja identifierande information, som ansikten och registreringsskyltar. När det gäller Photo Sphere-foton är det fotografens ansvar att avgöra vilka delar av fotot som måste göras oskarpa för att respektera andras integritet.

Om Google äger fotot kan du rapportera ett foto eller begära oskärpa om det innehåller

Tips!

• Google har inte längre stöd för Photo Path-foton. Det går inte att publicera nya Photo Path-foton på Google Maps.
  • Om Google inte äger fotot måste fotots ägare lägga in oskärpa i fotot innan det publiceras. Om du anser att någon har publicerat ett foto av dig som bryter mot policyn för användargenererat innehåll i Maps kan du anmäla fotot enligt anvisningarna nedan.
  • Efter att oskärpa har lagts till i ett foto och fotot har publicerats går det inte att ta bort oskärpan.

Du kan när som helst ändra eller radera Street View-foton som du har laddat upp. Om du vill lägga in oskärpa eller ta bort foton som du inte äger måste du skicka en begäran.

Om du är ägare av fotot

Lägga in oskärpa i Photo Sphere-foton

Använd ett publiceringsverktyg från tredje part eller en separat bildredigerare för att lägga in oskärpa i dina foton innan du laddar upp dem till Google Maps.

Radera en Photo Sphere från Google Maps-appen

Så här raderar du ett foto som du har delat på Google Maps:

1. Tryck på Bidra Bidra följt av Visa din profil.
  2. Välj fotot som du vill radera under Foton.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Radera fotot.

Om du raderar en bild som används någon annanstans

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från

Foton som du raderar tas inte automatiskt bort från

Radera en samling på gatunivå från Street View Studio

1. Öppna Street View Studio i webbläsaren.
  2. Leta reda på videon som du vill ta bort.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Radera.

Tips!

• Du hittar Photo Sphere-foton som du har publicerat före november 2016 i Google Takeout. När du raderar, flyttar, delar eller döljer Photo Sphere-foton från Google Takeout raderas de även från Google Maps.
  • Innan du raderar en Photo Sphere bör du spara fotot på din telefon eller ladda upp det från telefonen till datorn eller en annan lagringsenhet. På så sätt kan du använda fotot igen senare.

Om du inte är ägare av fotot

Begära oskärpa eller borttagning av ett foto

Så här begär du oskärpa eller borttagning av en bild som ägs av Google eller en Google Maps-användare:

1. Öppna Google Maps-appen Maps.
  2. Öppna fotot som strider mot policyn för användargenererat innehåll i Maps.
  3. Öppna menyn genom att trycka på skärmen en gång.
  4. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
  5. Välj Rapportera problem.

Vi granskar din anmälan så snart som möjligt. Om du angav din e-postadress i formuläret kan vi komma att kontakta dig för att få mer information eller för att informera dig om statusen på din anmälan.

Policy för användargenererat innehåll i Maps