Het verkeer bekijken of zoeken naar plaatsen langs je route

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar op Android-apparaten en alleen in bepaalde landen.

Met Google Maps kun je het verkeer bekijken voor je autorit, makkelijk plaatsen zoeken of snel naar een veelbezochte plaats navigeren, zelfs als je geen bestemming opgeeft in Maps.

Verkeer bekijken voor je autorit

Zo bekijk je het verkeer voor je autorit:

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik onderaan op Ga Go
  3. Selecteer een van de reisopties die je ziet uit je eerdere activiteit.

Tip: Als je de geselecteerde reis niet ziet, scroll je om de gewenste reis te vinden en vast te zetten.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende informatie bekijken:

• Hoelang het duurt om een voorgestelde bestemming te bereiken. De weergegeven bestemmingen zijn gebaseerd op gegevens in je Google-accountinstellingen.
  • Aanbevolen en alternatieve routes.
  • Verkeersvertragingen langs je route, bijvoorbeeld veroorzaakt door aanrijdingen en wegwerkzaamheden.

Meer informatie over hoe je het tabblad Ga gebruikt

Een snelkoppeling naar je routebeschrijving maken

Als je het verkeer voor je autorit makkelijk wilt bekijken, maak je een snelkoppeling naar de routebeschrijving voor je mobiele scherm.

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account.
  3. Kies Instellingen en dan Navigatie-instellingen en dan Snelkoppeling voor autorit toevoegen.

Meldingen over autoritten krijgen via bluetooth

Als je bluetooth hebt ingeschakeld en je telefoon of tablet is gekoppeld aan je auto, krijg je meldingen wanneer je de auto start. Zo schakel je meldingen in:

1. Open de Google Maps-app Maps op je mobiele apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal Cirkel voor account.
  3. Kies Instellingen en dan Navigatie-instellingen en dan Meldingen over autorit.

Evenementen op je route vinden

Wanneer je je woon-werkverkeer bekijkt, zie je misschien gemarkeerde evenementen, zoals:

• Concerten
  • Parades
  • Marathons
  • Sportevenementen

Op evenementdagen krijg je updates over bijvoorbeeld:

• Vertragingen
  • Afsluitingen
  • Verkeerssituatie
  • Alternatieve routes

Deze informatie verdwijnt automatisch zodra het evenement is afgelopen. Verken andere activiteiten die beschikbaar zijn in Maps.