Het verkeer bekijken of zoeken naar plaatsen langs uw route

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar op Android-apparaten en alleen in bepaalde landen.

Met Google Maps kunt u het verkeer bekijken voor uw autorit, eenvoudig plaatsen zoeken of snel naar een veelbezochte plaats navigeren, zelfs als u geen bestemming invoert in Maps.

Het verkeer voor uw autorit bekijken

Belangrijk: In bepaalde steden ziet u Starten Go in plaats van Woon-werkverkeer Woon-werkverkeer in de Google Maps-app.

Volg de onderstaande instructies als u het verkeer voor uw autorit wilt bekijken:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik onderaan het scherm op Woon-werkverkeer Woon-werkverkeer.
  3. Stel uw gegevens voor woon-werkverkeer in of kies bovenaan 'Naar huis' of 'Naar het werk'. U ziet informatie zoals de volgende:
    • Hoelang het duurt om een voorgestelde bestemming te bereiken. De weergegeven bestemmingen zijn gebaseerd op gegevens in uw Google-accountinstellingen.
    • Aanbevolen en alternatieve routes.
    • Verkeersvertragingen langs uw route, bijvoorbeeld veroorzaakt door aanrijdingen en wegwerkzaamheden.

Een snelkoppeling naar uw routebeschrijving maken

Als u eenvoudig het verkeer voor uw autorit wilt bekijken, maakt u een snelkoppeling naar uw routebeschrijving voor uw mobiele scherm.

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account.
  3. Kies Instellingen en dan Navigatie-instellingen en dan Snelkoppeling voor autorit toevoegen.

Meldingen over autoritten ontvangen via bluetooth

Als u Bluetooth heeft ingeschakeld en uw telefoon of tablet is gekoppeld aan uw auto, ontvangt u meldingen wanneer u uw auto start. Volg de onderstaande instructies om meldingen in te schakelen:

1. Open de Google Maps-app Maps.
  2. Tik op uw profielfoto of initiaal Cirkel voor account.
  3. Kies Instellingen en dan Navigatie-instellingen en dan Meldingen over autorit.

Evenementen op uw route bekijken

Wanneer u uw woon-werkverkeer bekijkt, ziet u mogelijk gemarkeerde evenementen, zoals:

• Concerten
  • Parades
  • Marathons
  • Sportevenementen

Op evenementdagen ontvangt u updates over bijvoorbeeld:

• Vertragingen
  • Afsluitingen
  • Verkeerssituatie
  • Alternatieve routes

Deze informatie verdwijnt automatisch zodra het evenement is afgelopen. Verken andere activiteiten die beschikbaar zijn in Maps.