360°-camera's instellen en koppelen

Met een geschikte 360°-camera kun je je eigen 360°-foto's publiceren. Als je 360°-foto's wilt publiceren, gebruik je een van de geschikte 360°-camera's hieronder en koppel je deze aan de Street View-app.

Ricoh Theta S

Tip: Zorg ervoor dat je telefoon helemaal is opgeladen.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de camera aan te zetten.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen.
    • Als de aan/uit-knop blauw knippert, is het batterijniveau laag.
  3. Druk op de wifi-knop aan de zijkant van de camera om wifi aan te zetten.
    • Als wifi aanstaat, zie je een blauw wifi-icoon aan de voorkant van de camera.
  4. Kies de fotomodus.
    • Als je in plaats van een blauw fotocamera-icoon een blauw videocamera-icoon ziet, druk je aan de zijkant van de camera op de knop om naar de fotomodus te schakelen.
  5. Open de instellingen-app van je telefoon.
  6. Verbind je telefoon met het wifi-netwerk van de camera.
    • De netwerknaam eindigt op .OSC.
    • Het standaardwachtwoord is de reeks van 8 cijfers na de letters XS. Je vindt deze code aan de onderkant van de camera.
  7. Open de Google Street View-app Street View.
  8. Selecteer op het tabblad Maken de optie 360°-camera koppelen.

Gerelateerde bronnen

YI 360 VR-camera

Tip: Zorg ervoor dat je telefoon helemaal is opgeladen.

1. Houd de aan/uit-knop ingedrukt om de camera aan te zetten.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen.
    • Je kunt het batterijniveau rechtsboven op het led-scherm checken.
  3. Selecteer de wifi-instelling in het cameramenu. Druk op de knop aan de zijkant van de camera om wifi aan te zetten.
    • Als wifi aanstaat, zie je in de rechterbovenhoek van het led-scherm een wifi-icoon.
  4. Kies de fotomodus in het cameramenu.
  5. Open de instellingen-app van je telefoon.
  6. Verbind je telefoon met het wifi-netwerk van de camera. De netwerknaam eindigt op .OSC.
  7. Open de Google Street View-app Street View.
  8. Selecteer op het tabblad Maken de optie 360°-camera koppelen.
Ricoh Theta V

Belangrijk: Zorg ervoor dat de firmware van de Theta V is geüpdatet naar versie 1.10.1 of hoger. Als daarom wordt gevraagd, volg je de instructies van de fabrikant om de firmware van de camera te updaten.

Tip: Zorg ervoor dat je telefoon helemaal is opgeladen.

1. Druk aan de zijkant van de camera op de aan/uit-knop om de camera aan te zetten.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen.
  3. Druk op de wifi-knop aan de zijkant van de camera om wifi aan te zetten.
    • Als de camera aanstaat, zie je een blauw wifi-icoon aan de voorkant van de camera.
  4. Open de instellingen-app van je telefoon.
  5. Verbind je telefoon met het wifi-netwerk van de 360°-camera. De netwerknaam eindigt op .OSC.
    • Het standaardwachtwoord is de volledige reeks cijfers na de hoofdletters in de netwerknaam.
  6. Open de Google Street View-app Street View.
  7. Selecteer op het tabblad Maken de optie 360°-camera koppelen.
    • Als de telefoon aan de camera is gekoppeld, zie je de blauwe gekoppelde camera Street View-camera.

Overige camera's

Sommige camerafabrikanten hebben eigen apps om 360°-foto's op Street View te publiceren. Ga naar de website van de camerafabrikant voor meer informatie over camera's die geschikt zijn voor Street View maar hierboven niet worden vermeld.
Insta360 Pro 360fly Insta360 ONE Insta360 Pro2