360°-camera's instellen en koppelen

Camera's waarmee u de Street View-app kunt gebruiken om beelden te publiceren: Hieronder ziet u een actueel overzicht van de 360°-camera's die geschikt zijn voor de Street View-app. Kies een van deze camera's als u een 360°-camera wilt instellen en koppelen.

Ricoh Theta S
  1. Schakel de camera in door de aan/uit-knop aan de zijkant ingedrukt te houden.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen. De aan/uit-knop knippert blauw als de batterij bijna leeg is.
  3. Schakel wifi in. U zou een blauw wifi-pictogram moeten zien op de voorkant van de camera. Als u dit pictogram niet ziet, drukt u op de wifi-knop aan de zijkant.
  4. Kies de fotomodus. U zou een blauw fotocamerapictogram moeten zien op de voorkant van de camera. Als u in plaats daarvan een videocamerapictogram ziet, schakelt u naar de fotomodus door op de knop aan de zijkant van de camera te drukken.
  5. Zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen.
  6. Open de instellingen-app van uw telefoon.
  7. Verbind uw telefoon met het wifi-netwerk van de 360°-camera (eindigend op '.OSC'). Het standaardwachtwoord is de reeks van acht cijfers na 'XS'. U vindt deze code aan de onderzijde van de camera.
  8. Open de Google Street View-app Street View.
  9. Wanneer de telefoon is aangesloten op de camera, ziet u een blauwe gelinkte camera Street View-camera.

Tip: Bekijk een video over hoe u een Ricoh Theta S instelt en koppelt.

Meer informatie over de Ricoh Theta S

YI 360 VR-camera
  1. Schakel de camera in door de aan/uit-knop aan de zijkant ingedrukt te houden.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen. De oplaadstatus wordt weergegeven in de rechterbovenhoek van het led-scherm.
  3. Navigeer door het cameramenu en selecteer de wifi-instellingen. Druk op de knop aan de zijkant van de camera om wifi in te schakelen. Als het goed is, ziet u nu een wifi-pictogram in de rechterbovenhoek van het led-scherm.
  4. Kies de fotomodus door in het cameramenu te navigeren en Foto te selecteren.
  5. Zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen.
  6. Open de instellingen-app van uw telefoon.
  7. Verbind uw telefoon met het wifi-netwerk van de 360°-camera (eindigend op '.OSC').
  8. Open de Google Street View-app Street View.
  9. Wanneer de telefoon is aangesloten op de camera, ziet u een blauwe gelinkte camera Street View-camera.
Ricoh Theta V

Opmerking: Zorg ervoor dat de firmware van de Theta V is geüpdatet naar 1.10.1 of hoger. Volg desgevraagd de instructies van de fabrikant om de firmware van uw camera bij te werken.

1. Schakel de camera in door op de aan/uit-knop aan de zijkant te drukken.
  2. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen.
  3. Schakel wifi in. Als het goed is, ziet u nu een blauw wifi-pictogram op de voorkant van de camera. Als u het pictogram niet ziet, drukt u op de wifi-knop aan de zijkant van de camera.
  4. Zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen.
  5. Open de instellingen-app van uw telefoon.
  6. Verbind uw telefoon met het wifi-netwerk van de 360°-camera (eindigend op '.OSC'). Het standaardwachtwoord is de volledige reeks cijfers na de hoofdletters op het netwerk.
  7. Open de Google Street View-app Street View.
  8. Kies in de Street View-app een opnamemodus (Interval of Automatisch).
  9. Wanneer de telefoon is aangesloten op de camera, ziet u een blauwe gelinkte camera Street View-camera.
Samsung Gear 360
  1. Zorg ervoor dat er een micro SD-kaart is geplaatst.
  2. Schakel de camera in door de aan/uit-knop aan de zijkant ingedrukt te houden.
  3. Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen. Het batterijniveau wordt weergegeven op het scherm van de camera.
  4. Houd de menuknop ingedrukt tot u 'Gear 360 Manager' ziet.
  5. Druk twee keer op de menuknop tot u 'Google Street View' ziet.
  6. Druk op de knop boven op de camera om deze modus te selecteren en wifi in te schakelen.
  7. Zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen.
  8. Open de instellingen-app van uw telefoon.
  9. Verbind uw telefoon met het wifi-netwerk van de 360°-camera (eindigend op '.OSC'). Het standaardwachtwoord is de reeks van acht cijfers die op de tweede regel van het camerascherm wordt weergegeven.
  10. Open de Google Street View-app Street View.
  11. Wanneer de telefoon is aangesloten op de camera, ziet u een blauwe gelinkte camera Street View-camera.

Tip: Bekijk een video over hoe u een Samsung Gear 360 instelt en koppelt.

Meer informatie over de Samsung Gear 360

Overige camera's

Hier zijn enkele directe links naar helpcontent van camerafabrikanten die een eigen toepassing gebruiken om naar Street View te publiceren. Voor alle Street View-camera's die hier niet worden vermeld, gaat u voor meer informatie naar de website van de camerafabrikant.