Google Maps-tijdlijn

U kunt uw locatiegeschiedenis bekijken en beheren via de Google Maps-tijdlijn. Deze functie is beschikbaar voor zowel mobiele als desktopgebruikers. In Tijdlijn kunt u specifieke informatie in uw locatiegeschiedenis bewerken, informatie van een bepaalde periode verwijderen of alle informatie uit uw locatiegeschiedenis verwijderen. Uw tijdlijn is privé en is alleen voor u zichtbaar.

Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit uw locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Google Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

Opmerking: Tijdlijn is momenteel niet beschikbaar in Zuid-Korea. U kunt locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken in uw Activiteitsopties en de gegevens van uw locatiegeschiedenis hier verwijderen.

Tijdlijn maken

Als u Tijdlijn wilt maken, schakelt u uw Locatieservices en Locatiegeschiedenis in. Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, worden in Tijdlijn de plaatsen weergegeven die u heeft bezocht met de apparaten waarop u bij uw account bent ingelogd en die worden gebruikt als meldingslocatie. Meer informatie over Locatiegeschiedenis.

Opmerking: Als u Locatieservices op uw apparaat inschakelt, wordt de locatie van uw iPhone of iPad gedeeld met de apps die u gebruikt. Als andere instellingen zijn ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, kunnen locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in andere Google-services, zoals Google Zoeken.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Persoonlijke content en vervolgens scroll omlaag naar Locatie-instellingen.
  4. Controleer of 'Locatiegeschiedenis is ingeschakeld' wordt weergegeven. Tik als dat niet het geval is op Locatieservices zijn niet ingesteld op Altijd en vervolgens Plaats en vervolgens Altijd.

Bekijk uw reizen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menuen vervolgens Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik als u een andere dag of maand wilt bekijken op 'Agenda weergeven' Afspraak en vervolgens veeg naar links of rechts en tik op een dag.

Locatiegeschiedenis inschakelen of onderbreken

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, houdt Google uw locatiegegevens en plaatsen bij in uw Google-account, zelfs wanneer u Google Maps niet gebruikt. Volg onderstaande stappen om Locatiegeschiedenis in te schakelen of te onderbreken:

1. Ga op uw iPhone of iPad naar Tijdlijn.
  2. Klik op Instellingen Instellingenen vervolgens Locatiegeschiedenis inschakelen of Locatiegeschiedenis onderbreken.

Meer informatie over het beheren van uw locatiegeschiedenis.

Tijdlijn bewerken

De plaatsen wijzigen die u heeft bezocht

Als een plaats in Tijdlijn niet klopt, kunt u de locatie bewerken en aangeven wanneer u er was. Schakel hiervoor 'Web- en app-activiteit' in:

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Zoek de verkeerde plaats in Tijdlijn en tik erop.
  4. Tik op Plaats bewerken.
  5. Tik op Zoek naar een plaats of adres of scroll en selecteer de juiste plaats in de lijst.
  6. Als u wilt wijzigen hoelang u waar was, tikt u op de tijd.

Opmerking: Als Web- en app-activiteit niet is ingeschakeld, kunt u geen locaties of activiteiten in Tijdlijn bewerken. U kunt dan wel een dag of uw hele locatiegeschiedenis verwijderen.

Schakelen tussen mijlen en kilometers

Als u de eenheid voor afstanden in Tijdlijn wilt wijzigen, tikt u op Menu Menu en vervolgens Instellingen Instellingen en vervolgens Afstandseenheid. Kies vervolgens Automatisch, Kilometers of Mijlen.

Uw woon- en werkadres bekijken in Tijdlijn

Als u uw woon- en werkadres in Google heeft opgeslagen, worden deze weergegeven in Tijdlijn. Deze informatie kan ook worden gebruikt in andere producten en services van Google.
Een dag verwijderen

Belangrijk: Wanneer u informatie uit Tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet opnieuw bekijken in Tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op 'Agenda weergeven' Afspraak en vervolgens kies de dag die u wilt verwijderen.
  4. Tik op meer Meer en vervolgens verwijder de dag Verwijderen.
Locatiegeschiedenis verwijderen

Uw kunt uw locatiegeschiedenis helemaal of gedeeltelijk verwijderen.

Belangrijk: Wanneer u informatie uit Tijdlijn verwijdert, is dat permanent. U kunt de gegevens van uw locatiegeschiedenis niet opnieuw bekijken in Tijdlijn. Als u andere instellingen heeft ingeschakeld, zoals Web- en app-activiteit, en u vervolgens locatiegeschiedenis verwijdert, worden er mogelijk nog steeds locatiegegevens in uw Google-account opgeslagen als onderdeel van uw gebruik van andere sites, apps en services van Google. Wanneer Web- en app-activiteit is ingeschakeld, kunnen locatiegegevens bijvoorbeeld worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit in Zoeken en Maps. Afhankelijk van de instellingen van uw camera-app kunnen locatiegegevens bovendien worden opgenomen in uw foto's.

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw iPhone of iPad.
  2. Tik op Menu Menu en vervolgens Tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  4. Scroll naar Locatie-instellingen.
    • Een deel van uw geschiedenis verwijderen: Tik op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen en vervolgens stel de periode in en vervolgens Verwijderen.
    • Alles verwijderen: Kies Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.

Meer informatie over hoe u uw locatiegeschiedenis kunt beheren of verwijderen.