Uw locatiegeschiedenis beheren

Locatiegeschiedenis is een instelling in uw Google-account waarmee wordt opgeslagen waar u met uw mobiele apparaat naartoe gaat, als:

• u bent ingelogd op uw Google-account,
  • u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld, en
  • Locatiemelding op het apparaat is ingeschakeld.

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, ondervindt u hier mogelijk voordeel van in meerdere Google-producten en -services. Via Locatiegeschiedenis kunnen we u bijvoorbeeld gepersonaliseerde kaarten bieden, aanbevelingen doen op basis van plaatsen die u heeft bezocht, helpen uw telefoon te vinden, in realtime verkeersupdates doorgeven voor uw woon-werkverkeer en relevantere advertenties weergeven.

• Locatiegeschiedenis is standaard uitgeschakeld voor uw Google-account en kan alleen worden ingeschakeld als u hiervoor kiest.
  • U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment onderbreken in de Activiteitsopties van uw Google-account.
  • U bepaalt wat er wordt opgeslagen in uw Locatiegeschiedenis. U kunt in de tijdlijn van Google Maps bekijken waar u bent geweest en u kunt via de tijdlijn ook gegevens bewerken of verwijderen.
Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9.0 en hoger. Bekijk meer informatie over het controleren van uw Android-versie.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt Locatiegeschiedenis voor uw account op elk gewenst moment uitschakelen. Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet uw beheerder deze instelling voor u beschikbaar maken. Als uw beheerder dit doet, kunt u net als elke andere gebruiker Locatiegeschiedenis gebruiken.

1. Ga naar het gedeelte Locatiegeschiedenis van uw Google-account.
  2. Kies of uw account of uw apparaten de locatiegeschiedenis kunnen melden bij Google:
    • Uw account en alle apparaten: schakel Locatiegeschiedenis bovenaan in of uit.
    • Alleen een bepaald apparaat: schakel het apparaat in of uit onder 'Dit apparaat' of 'Apparaten in dit account'.

Wanneer Locatiegeschiedenis is ingeschakeld

• Google ontvangt alleen Locatiegeschiedenis van apparaten waarop u bent ingelogd en waarop Locatiemelding is ingeschakeld.
  • U kunt de instelling Locatiemelding aanpassen voor elk apparaat waarop u bent ingelogd en beperken welke apparaten de locatiegegevens leveren die worden opgenomen in de locatiegeschiedenis. Als u uw instellingen voor Locatiegeschiedenis wilt wijzigen, kunt u kiezen uit de volgende opties:
    • Vanaf sommige apparaten uw locatie doorgeven en vanaf andere niet.
    • Uw locatie doorgeven vanaf al uw apparaten.
    • Locatiegeschiedenis uitschakelen voor uw Google-account. Uw locatie wordt vanaf geen van uw apparaten doorgegeven en er wordt geen nieuwe Locatiegeschiedenis geregistreerd in uw account.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.

Wanneer Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld

• Nieuwe locatiegegevens worden niet meer opgeslagen in uw locatiegeschiedenis.
  • Eerdere activiteit wordt niet verwijderd uit uw locatiegeschiedenis. U kunt uw locatiegeschiedenis handmatig verwijderen.
  • Dit heeft geen effect op uw instellingen voor andere locatieservices op uw apparaat, zoals Google Locatieservices en 'Vind mijn apparaat'.
  • Sommige locatiegegevens kunnen nog wel worden opgeslagen in andere instellingen, zoals 'Web- en app-activiteit', als onderdeel van uw gebruik van andere services zoals Google Zoeken en Maps, zelfs als u Locatiegeschiedenis heeft uitgeschakeld.

Locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw gegevens van Locatiegeschiedenis beheren en verwijderen via de Google Maps-tijdlijn. U kunt uw gehele geschiedenis verwijderen of alleen bepaalde delen ervan.

Belangrijk: Als u de gegevens van Locatiegeschiedenis uit de tijdlijn verwijdert, kunt u die gegevens niet meer bekijken.

Via de Google Maps-app

De volledige locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu En dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer En dan Instellingen en privacy.
  4. Tik onder 'Locatie-instellingen' op Volledige Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een periode uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu En dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Meer Meer En dan Instellingen en privacy.
  4. Tik onder 'Locatie-instellingen' op Periode uit Locatiegeschiedenis verwijderen.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu En dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag die u wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer Meer En dan Dag verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu En dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik op Agenda weergeven Agenda weergeven.
  4. Selecteer de dag met een stop die u wilt verwijderen.
  5. Tik op de stop die u wilt verwijderen En dan Verwijderen Verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.
Via een webbrowser

De volledige locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Tik op Verwijderen Verwijderen.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Een dag uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die u wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen Verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een stop uit de locatiegeschiedenis verwijderen

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Kies het jaar, de maand en de dag die u wilt verwijderen.
  3. Tik naast de stop die u wilt verwijderen op Meer Meer En dan Stop uit dag verwijderen.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Uw locatiegeschiedenis automatisch verwijderen

U kunt ervoor kiezen de locatiegeschiedenis die ouder is dan drie of achttien maanden, automatisch te verwijderen.

Via de Google Maps-app

1. Open de Google Maps-app Google Maps op uw Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu En dan Mijn tijdlijn Tijdlijn.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer En dan Instellingen en privacy.
  4. Scroll naar 'Locatie-instellingen'.
  5. Tik op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Via een webbrowser

1. Open de Google Maps-tijdlijn in uw webbrowser.
  2. Klik rechtsonder op Instellingen Settings icon En dan Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen
  3. Volg de instructies op het scherm.

Wat er gebeurt nadat u de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk heeft verwijderd

Als u de locatiegeschiedenis volledig of gedeeltelijk verwijdert, kunnen sommige gepersonaliseerde functies van Google minder goed of helemaal niet meer werken. Voorbeeld:

• Albums in Google Foto's die automatisch worden gemaakt op basis van plaatsen die u heeft bezocht.
  • Aanbevelingen op basis van plaatsen die u heeft bezocht.
  • Realtime informatie over de beste tijd om naar huis of naar het werk te vertrekken om files te omzeilen.

Belangrijk: Als u andere instellingen zoals Web- en app-activiteit heeft ingeschakeld en de locatiegeschiedenis onderbreekt of locatiegegevens uit de locatiegeschiedenis verwijdert, slaat u mogelijk nog steeds locatiegegevens op in uw Google-account doordat u gebruikmaakt van andere Google-sites, -apps en -services. Er kunnen bijvoorbeeld locatiegegevens worden opgeslagen als onderdeel van uw activiteit op Zoeken en Maps wanneer uw Web- en app-activiteit is ingeschakeld. Ook kunnen er gegevens worden opgenomen in uw foto's, afhankelijk van de instellingen van uw camera-app.

Gebruiks- en diagnostische gegevens voor Locatiegeschiedenis

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, kan uw apparaat ook diagnostische gegevens naar Google verzenden over wat wel en niet werkt met betrekking tot Locatiegeschiedenis. Als u Locatiegeschiedenis uitschakelt, kunt u zelf beslissen of u gebruiks- en diagnostische gegevens wilt delen.

Alle gebruiksinformatie en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Google.

Welke informatie uw apparaat kan delen

Uw apparaat kan informatie verzenden naar Google om Locatiegeschiedenis te verbeteren. De informatie die wordt verzonden kan bijvoorbeeld bestaan uit:

• De kwaliteit en duur van uw verbindingen met mobiele netwerken, gps, wifi-netwerken of Bluetooth
  • De status van uw locatie-instellingen
  • Informatie over opnieuw opstarten en crashrapporten
  • Apps die worden gebruikt om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen
  • Batterijniveaus
Hoe gedeelde informatie helpt om Google te verbeteren

De gebruiksinformatie en diagnostische gegevens kunnen Google-apps en -producten en Android-apparaten helpen verbeteren. Google kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken voor de volgende verbeteringen:

• Batterijduur: Google kan informatie over de handelingen die het meeste van de batterij van uw apparaat vergen, gebruiken om het batterijverbruik voor veelgebruikte functies te beperken.
  • Locatienauwkeurigheid: Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om locatieschattingen voor apps en services te verbeteren.

Meer informatie over andere locatie-instellingen