Uw locatiegeschiedenis beheren of verwijderen

Op basis van uw locatiegeschiedenis kunt u betere zoekresultaten en aanbevelingen in Google-producten ontvangen. Zo kunt u aanbevelingen zien op basis van plaatsen die u heeft bezocht met ingelogde apparaten of verkeersverwachtingen voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

U beheert wat er wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis en u kunt de geschiedenis op elk gewenst moment verwijderen.

Een deel van deze informatie is uitsluitend van toepassing op Android-apparaten met Android 4.4 en hoger. Meer informatie over wat er van toepassing is in Android 4.1 tot en met 4.3 of voor iPhone en iPad.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen. Als Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld, worden de plaatsen waar u naartoe gaat, niet langer opgeslagen. Wanneer u deze functie uitschakelt, wordt deze uitgeschakeld op alle apparaten die aan het betreffende Google-account zijn gekoppeld.

U kunt locatieservices ook uitschakelen voor een apparaat. Meer informatie.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen via apparaatinstellingen (Android 2.3 en hoger)
  1. Ga naar Google Instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Scrol in uw app Instellingen Instellingen omlaag en tik op Google.
    • Open een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen.
  2. Tik op Locatie en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google voor het account dat u wilt wijzigen.
  3. Schakel Locatiegeschiedenis in of uit voor uw account of apparaten:
    • Voor het in- of uitschakelen voor uw hele account en alle gekoppelde apparaten tikt u op de bovenste Aan/uit-schakelaar.
    • Voor het in- of uitschakelen van een specifiek apparaat tikt u op de schakelaar naast de naam van dat apparaat.
Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen via een website
  1. Ga naar het gedeelte Activiteitsopties van 'Mijn account'.
  2. Log desgevraagd in op het gewenste Google-account.
  3. Klik op Locatiegeschiedenis om de locatiegeschiedenis in of uit te schakelen voor uw hele Google-account en alle gekoppelde apparaten.

Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet u mogelijk toegang krijgen van uw beheerder.

Locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw volledige locatiegeschiedenis verwijderen of alleen delen ervan. Als u uw volledige geschiedenis verwijdert, werken sommige apps mogelijk niet correct.

Locatiegeschiedenis verwijderen via apparaatinstellingen (Android 2.3 en hoger)

BELANGRIJK: Het verwijderen van uw locatiegeschiedenis met de app Instellingen is permanent. U kunt deze actie niet ongedaan maken. Het verwijderen van uw locatiegeschiedenis kan in enkele apps zorgen voor problemen.

1. Ga naar Google Instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Scrol in uw app Instellingen Instellingen omlaag en tik op Google.
    • Open een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen.
  2. Tik op Locatie en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google.
  3. Tik  onderaan op Activiteiten beheren. Google Maps Google Maps wordt geopend op uw apparaat.
  4. Tik op Meer Meer en vervolgens  Instellingen.
  5. Kies hoeveel van de locatiegeschiedenis u permanent wilt verwijderen.
    • Alle locatiegeschiedenis verwijderen:
      Met deze optie wordt alle locatiegeschiedenis permanent verwijderd.
    • Bereik van locatiegeschiedenis verwijderen:
      Met deze optie wordt een deel van de locatiegeschiedenis permanent verwijderd. U kiest de start- en einddatum.
Locatiegeschiedenis verwijderen via een website

U kunt afzonderlijke locaties verwijderen op datum of u kunt de volledige locatiegeschiedenis verwijderen via de website Locatiegeschiedenis.

1. Ga naar maps.google.com/locationhistory en log in op uw Google-account.
  2. U kunt ervoor kiezen om uw locatiegeschiedenis als volgt te verwijderen:
    • Op datum:
      Klik rechts van de gewenste datum op Verwijderen Verwijderen
    • Per afzonderlijke locatie:
      Kies een locatie in de lijst of op de kaart. Klik op MeerMeer en vervolgens Tussenstop van dag verwijderen en vervolgens Verwijderen.
    • Volledige geschiedenis:
      Klik op Instellingen en vervolgens Alle locatiegeschiedenis verwijderen.

Opmerking: De website Locatiegeschiedenis is niet beschikbaar in Korea.

Gebruiks- en diagnostische gegevens voor Locatiegeschiedenis

Wanneer u Locatiegeschiedenis inschakelt, geeft u uw apparaat ook toestemming om diagnostische gegevens naar Google te verzenden over wat wel en niet werkt met betrekking tot Locatiegeschiedenis.

Alle gebruiks- en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het privacybeleid van Google.

Welke informatie uw apparaat kan delen

Uw apparaat kan informatie verzenden naar Google om Locatiegeschiedenis te verbeteren. Uw apparaat kan bijvoorbeeld informatie verzenden als locatieservices niet naar behoren werken.

De verzonden informatie kan het volgende omvatten:

• de kwaliteit en duur van uw verbinding met mobiele netwerken, gps, wifi-netwerken of Bluetooth,
  • de status van uw locatie-instellingen,
  • informatie over opnieuw opstarten en crashrapporten,
  • apps die zijn gebruikt om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen,
  • batterijniveau.
Hoe Google met gedeelde informatie Google-services kan verbeteren

Aan de hand van diagnostische en gebruiksgegevens kan Google apps, producten en Android-apparaten verbeteren. Google kan met behulp van gegevens bijvoorbeeld het volgende verbeteren:

• Batterijduur:
    Google kan gebruikmaken van informatie over functies die de meeste energie van de batterij vergen om ervoor te zorgen dat het batterijverbruik voor de meest gebruikte functies wordt verlaagd.
  • Locatienauwkeurigheid:
    Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om de geschatte locatie voor apps en services te verbeteren.

Gerelateerde links

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.