Uw locatiegeschiedenis beheren of verwijderen

Op basis van uw locatiegeschiedenis kunt u betere resultaten en aanbevelingen ontvangen in Google-producten. U kunt bijvoorbeeld lokale aanbevelingen te zien krijgen op basis van plaatsen die u heeft bezocht met ingelogde apparaten of verkeersvoorspellingen bekijken voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

U bepaalt zelf wat wordt opgeslagen in uw locatiegeschiedenis en u kunt de geschiedenis op elk gewenst moment verwijderen.

Een deel van deze informatie is van toepassing op Android-apparaten met Android 4.4 en hoger. Meer informatie over locatietoegang beheren in Android 4.1 t/m 4.3. Meer informatie over de functies Locatiemelding en Locatiegeschiedenis voor iPhone en iPad.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

U kunt de locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen. Als de locatiegeschiedenis is uitgeschakeld, worden de plaatsen waar u naartoe gaat, niet meer opgeslagen. Wanneer u de functie uitschakelt voor uw Google-account, wordt deze uitgeschakeld voor alle apparaten die zijn gekoppeld aan dat Google-account.

Als u locatieservices via GPS of wifi helemaal wilt uitschakelen, kunt u de hoofdfunctie voor locaties van uw apparaat uitschakelen.

Toegang tot de locatiegeschiedenis in Google Instellingen is beschikbaar op apparaten met Android 2.3 en hoger.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen met Google Instellingen
  1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Scrol omlaag in de app Instellingen Instellingen en tik op Google.
    • Open de afzonderlijke app Google Instellingen Google Instellingen.
  2. Tik op Locatie en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google voor het account dat u wilt wijzigen.
  3. Schakel de locatiegeschiedenis in of uit voor uw account of apparaten:
    • Als u de locatiegeschiedenis wilt in- of uitschakelen voor uw gehele account en alle apparaten die aan dat account zijn gekoppeld, tikt u op de schakelaar in de rechterbovenhoek.
    • Als u de locatiegeschiedenis wilt in- of uitschakelen voor een specifiek apparaat, tikt u op de schakelaar naast de naam van dat apparaat om de functie in of uit te schakelen.
Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen met Activiteitsopties
  1. Ga naar het gedeelte Activiteitsopties in 'Mijn account'. Log desgevraagd in op het Google-account dat moet worden gekoppeld aan uw locatie.
  2. Als u de locatiegeschiedenis wilt in- of uitschakelen voor uw gehele Google-account en alle apparaten die aan dat account zijn gekoppeld. klikt u op Locatiegeschiedenis om deze functie in of uit te schakelen.

Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, moet uw beheerder u mogelijk toegang geven tot deze instellingen.

Uw locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw gehele locatiegeschiedenis verwijderen, of alleen bepaalde delen ervan. Als u uw gehele geschiedenis verwijdert, werken sommige apps mogelijk niet meer correct.

Uw gehele locatiegeschiedenis verwijderen met Google Instellingen
  1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Scrol omlaag in de app Instellingen Instellingen en tik op Google.
    • Open de afzonderlijke app Google Instellingen Google Instellingen.
  2. Tik op Locatie en vervolgens Locatiegeschiedenis van Google.
  3. Tik onder aan het scherm op Activiteiten beheren.Google Maps Google Maps wordt geopend op uw apparaat.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens  Instellingen en vervolgens  Volledige locatiegeschiedenis verwijderen.

BELANGRIJK: Als u de locatiegeschiedenis verwijdert met de app Google Instellingen, wordt uw gehele geschiedenis verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt en kan leiden tot problemen met bepaalde apps.

Delen van uw locatiegeschiedenis verwijderen op de website voor de locatiegeschiedenis

U kunt locaties afzonderlijk of op datum verwijderen, of u kunt uw gehele locatiegeschiedenis verwijderen op de website voor de locatiegeschiedenis.

1. Ga naar maps.google.com/locationhistory en log in op uw Google-account.
  2. U kunt uw locatiegeschiedenis op de volgende manieren verwijderen:
    • Op datum:
      Als u de geschiedenis wilt verwijderen voor de datum die u heeft geselecteerd, selecteert u Verwijderen Verwijderen rechts van de datum.
    • Op afzonderlijke locatie:
      Selecteer een afzonderlijke locatie in de lijst of op de kaart. Selecteer Meer Meer en vervolgens Tussenstop van dag verwijderen en vervolgens Verwijderen.
    • Gehele geschiedenis:
      Als u de gehele opgeslagen geschiedenis wilt verwijderen, selecteert u Instellingen en vervolgens Volledige locatiegeschiedenis verwijderen.

Opmerking: De website voor de locatiegeschiedenis is niet beschikbaar in Korea.

Gebruiksinformatie en diagnostische gegevens voor de locatiegeschiedenis

Als u de locatiegeschiedenis inschakelt, laat u uw apparaat ook diagnostische gegevens verzenden naar Google, die aangeven wat wel en niet goed werkt.

Alle gebruiksinformatie en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

Welke informatie uw apparaat kan delen

Uw apparaat kan informatie naar Google verzenden om de locatiegeschiedenis te verbeteren, bijvoorbeeld wanneer locatieservices niet werken zoals ze zouden moeten werken.

De verzonden informatie kan de volgende gegevens bevatten:

• de kwaliteit en de duur van uw verbindingen met mobiele netwerken, GPS, wifi-netwerken of Bluetooth,
  • de status van uw locatie-instellingen,
  • instanties van opnieuw opstarten en crashrapporten,
  • apps die worden gebruikt om de locatiegeschiedenis in of uit te schakelen,
  • batterijniveaus.
Hoe gedeelde informatie helpt om Google te verbeteren

De gebruiksinformatie en diagnostische gegevens kunnen worden gebruikt om Google-apps en -producten en Android-apparaten te verbeteren. Google kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om de volgende dingen te verbeteren:

• Gebruiksduur van de batterij:
    Google kan informatie over de handelingen die het meeste vragen van de batterij van uw apparaat, gebruiken om het batterijverbruik voor veelgebruikte functies te beperken.
  • Nauwkeurigheid van locaties:
    Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om de algehele kwaliteit van locaties te verbeteren. Apps en services maken gebruik van deze functie voor een verhoogd gebruiksgemak.

Relevante links

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.