Uw locatiegeschiedenis beheren

Een deel van deze informatie is van toepassing op Android-apparaten met Android 4.4 of hoger. Meer informatie over locatietoegang beheren in Android 4.1 t/m 4.3. Meer informatie over Locatiemelding en Locatiegeschiedenis voor iPhone en iPad.

Met Locatiegeschiedenis kan Google nuttige informatie aan u weergeven op basis van waar u bent geweest met de apparaten waarop u bent ingelogd met uw Google-account. U krijgt bijvoorbeeld voorspellingen te zien voor uw woon-werkverkeer en betere zoekresultaten. Uw locatiegegevens kunnen ook worden gebruikt voor alle Google-apps of services, inclusief advertenties die aan u worden weergegeven.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

Toegang tot Locatiegeschiedenis in Google Instellingen is beschikbaar op apparaten met Android 2.3 of hoger.

Als Locatiegeschiedenis is uitgeschakeld, worden de plaatsen waar u naartoe gaat, niet meer opgeslagen. U kunt Locatiegeschiedenis op elk gewenst moment uitschakelen. Wanneer u de functie uitschakelt voor uw Google-account, wordt deze uitgeschakeld voor alle apparaten die zijn gekoppeld aan dat Google-account.

Als u locatieservices via GPS of wifi helemaal wilt uitschakelen, kunt u de hoofdfunctie voor locaties van uw apparaat als volgt uitschakelen:.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen met Google Instellingen

1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
    • Scrol omlaag in de hoofdapp Instellingen en tik op Google
  2. Tik op Locatie > Locatiegeschiedenis van Google voor het account dat u wilt wijzigen.
  3. Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen voor uw account of apparaten:
    • Google-account: verschuif de bovenste schakelaar om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen voor alle apparaten die zijn gekoppeld aan uw Google-account.
    • Alleen apparaat: verschuif de schakelaar naast een vermeld apparaat om Locatiegeschiedenis in of uit te schakelen voor dat apparaat.

Locatiegeschiedenis in- of uitschakelen met Activiteitsopties

1. Ga naar het gedeelte Activiteitsopties in 'Mijn account'. Log desgevraagd in op het Google-account dat moet worden gekoppeld aan uw locatie.
  2. Gebruik de schakelaar onder 'Plaatsen waar u naartoe gaat' om Locatiegeschiedenis in- of uit te schakelen. Wanneer u Locatiegeschiedenis hier uitschakelt, wordt deze functie uitgeschakeld voor uw hele Google-account en alle apparaten die daaraan zijn gekoppeld.

Als u een Google Apps for Business-, Education- of Government-account gebruikt, moet uw beheerder u mogelijk toegang geven tot deze instellingen.

Uw locatiegeschiedenis verwijderen

U kunt uw gehele Locatiegeschiedenis verwijderen, of alleen bepaalde delen ervan. Als u uw gehele Locatiegeschiedenis verwijdert, werken sommige apps, zoals Google Now, mogelijk niet goed.

Uw gehele Locatiegeschiedenis verwijderen met Google Instellingen
  1. Ga naar de Google-instellingen op een van deze plaatsen (afhankelijk van uw apparaat):
    • Een afzonderlijke app met de naam Google Instellingen Google Instellingen
    • Scrol omlaag in de hoofdapp Instellingen en tik op Google
  2. Tik op Locatie > Locatiegeschiedenis.
  3. Tik onder aan het scherm op Locatiegeschiedenis verwijderen.

BELANGRIJK: Als u Locatiegeschiedenis verwijdert met de app Google Instellingen, wordt uw gehele geschiedenis verwijderd. Dit kan niet worden teruggedraaid en kan leiden tot problemen met bepaalde apps, zoals Google Now.

Delen van uw Locatiegeschiedenis verwijderen op de website voor Locatiegeschiedenis

U kunt locaties afzonderlijk of op datum verwijderen, of u kunt uw gehele locatiegeschiedenis verwijderen op de website voor Locatiegeschiedenis.

1. Ga naar maps.google.com/locationhistory en log in op uw Google-account.
  2. U kunt uw locatiegeschiedenis op de volgende manieren verwijderen:
    • Op datum: kies Geschiedenis voor deze dag verwijderen om de geschiedenis voor de geselecteerde datum te verwijderen. Als u een bepaalde periode selecteert en Geschiedenis voor deze periode verwijderen kiest, verwijdert u de geschiedenis voor alle dagen die u weergeeft.
    • Op afzonderlijke locatie: selecteer een afzonderlijke locatie in de lijst of op de kaart. Geef in de ballon aan dat u die oude locatie wilt verwijderen uit uw geschiedenis.
    • Gehele geschiedenis: selecteer Gehele geschiedenis verwijderen om de gehele opgeslagen geschiedenis te verwijderen.

OPMERKING: De website voor Locatiegeschiedenis is niet beschikbaar in Korea.

Gebruiksinformatie en diagnostische gegevens voor Locatiegeschiedenis

Als u Locatiegeschiedenis inschakelt, kan uw apparaat ook diagnostische gegevens verzenden naar Google, die aangeven wat wel en niet goed werkt.

Wanneer uw apparaat gebruiksinformatie en diagnostische gegevens verzendt

Uw apparaat kan informatie naar Google verzenden om Locatiegeschiedenis te verbeteren, bijvoorbeeld wanneer locatieservices niet werken zoals ze zouden moeten werken. De informatie kan de volgende gegevens bevatten:

• De kwaliteit en de duur van uw verbindingen met mobiele netwerken, GPS, wifi-netwerken of Bluetooth
  • De status van uw locatie-instellingen
  • Instanties Gevallen van opnieuw opstarten en crashrapporten
  • Apps die worden gebruikt om Locatiegeschiedenis in- of uit te schakelen
  • Accuniveaus

De gebruiksinformatie en diagnostische gegevens kunnen worden gebruikt om Google-apps, producten en Android-apparaten te verbeteren. Google kan deze informatie bijvoorbeeld gebruiken om de volgende dingen te verbeteren:

• Accuduur: Google kan informatie over de handelingen die het meeste vragen van de accu van uw apparaat, gebruiken om het accuverbruik voor veelgebruikte functies te beperken.
  • Nauwkeurigheid van locaties: Google kan informatie van locatiesensoren en -instellingen gebruiken om de algehele kwaliteit van locaties te verbeteren. Apps en services maken gebruik van deze functie voor een verhoogd gebruiksgemak.

Alle gebruiksinformatie en diagnostische gegevens worden gebruikt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

hc_author_ashley

Ashley is Google Accounts-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat hieronder feedback achter over hoe ze de pagina kan verbeteren.