Sijaintihistoria-asetuksen nimeksi vaihtuu lähikuukausina "Aikajana". Jos sijaintihistoria on päällä tililläsi, aikajana saattaa löytyä sovelluksen ja tilin asetuksista.

Google Mapsin aikajana

Hallinnoi aikajanaasi

Google Mapsin aikajana on sijaintihistoriasi perusteella laadittu kartta, joka auttaa sinua muistamaan kulkemasi reitit ja tekemäsi matkat sekä paikat, joissa olet käynyt. Voit milloin tahansa muokata aikajanaasi ja poistaa siltä sijaintihistoriasi.

Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja laitat sijaintihistorian pois päältä tai poistat sijaintitiedot sijaintihistoriasta, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Verkko- ja sovellustoiminnan data voi sisältää sijaintitietoja, jotka perustuvat laitteen karkeaan alueeseen ja IP-osoitteeseen. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Google Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Aikajanan luominen

Aikajanan luomiseksi sinun on laitettava sijaintipalvelut ja sijaintihistoria päälle. Sijaintihistoria on Google-tilin asetus, joka luo aikajanan eli henkilökohtaisen kartan. Se auttaa sinua muistamaan kulkemasi reitit ja tekemäsi matkat sekä paikat, joissa olet käynyt. Lue lisää sijaintihistoriasta.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Napauta Henkilökohtainen sisältö ja vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
  4. Tarkista Sijaintiasetukset-kohdasta, että sijaintipalvelut ovat päällä. Jos näin ei ole, napauta Sijaintipalvelujen Aina‐asetus ei ole käytössä ja sitten Sijainti ja sitten Aina.
Vinkki: Kun laitat sijaintipalvelut päälle laitteellasi, iPhonesi tai iPadisi jakaa laitteen sijainnin käyttämillesi sovelluksille. Sijaintitietoja voidaan tallentaa myös muiden Googlen palveluiden (esim. Google Haun) käytön yhteydessä, jos olet laittanut päälle verkko- ja sovellustoiminnan tai muita vastaavia asetuksia.

Omat matkat

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Jos haluat nähdä jonkin toisen päivän tai kuukauden tiedot, napauta Näytä kalenteri Tapahtuma ja sitten pyyhkäise vasemmalle tai oikealle ja napauta päivää.
Vinkki: Näytön yläreunasta voit vaihtaa välilehteä, joita ovat esimerkiksi Paikat, Kaupungit tai Maailma, ja katsoa tietoja paikoista, joissa olet käynyt.

Sijaintihistorian laittaminen päälle tai pois

Kun laitat sijaintihistorian päälle, laitteesi tarkka sijainti tallentuu säännöllisesti laitteillesi ja Googlen palvelimille myös silloin, kun et käytä Google-sovelluksia. Sinulle luodaan sijaintihistorian pohjalta aikajana.

Näin voit laittaa sijaintihistorian päälle tai pois:

1. Siirry aikajanalle iPhonella tai iPadilla.
  2. Klikkaa Asetukset Asetukset ja sitten Laita sijaintihistoria päälle tai Laita sijaintihistoria pois päältä.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta.

Aikajanan muokkaaminen

Aikajanalla näkyvien paikkojen muokkaaminen

Jos aikajanalla on virheitä, voit muokata paikkaa sekä käyntisi ajankohtaa.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Etsi aikajanalla oleva väärä paikka ja napauta sitä.
  4. Napauta Muokkaa paikkaa.
  5. Valitse Hae paikkaa tai osoitetta tai vieritä sivua ja valitse oikea paikka luettelosta.
  6. Jos haluat muokata käyntisi ajankohtaa ja kestoa, napauta aikaa.
Vinkki: Jos verkko‐ ja sovellustoiminta ei ole päällä, et voi muokata aikajanalla näkyviä paikkoja tai tapahtumia mutta voit poistaa tietyn päivän tiedot tai koko sijaintihistorian.
Mailien ja kilometrien välillä vaihtaminen
 Voit muuttaa aikajanan mittayksikköä napauttamalla profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Asetukset ja sitten Mittayksiköt. Valitse sitten Automaattinen, Kilometrit tai Mailit.
Koti ja työpaikka aikajanalla

Jos olet tallentanut koti- ja työosoitteesi Googleen, ne näkyvät aikajanalla. Aikajanan lisäksi näitä tietoja voidaan käyttää myös muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa.

Lue lisää koti- ja työosoitteen lisäämisestä.

Päivän poistaminen
Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatietoja aikajanalta, et voi nähdä niitä aikajanalla enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.
  1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten aikajanaasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Näytä kalenteri Tapahtuma ja sitten valitse päivä, jonka tiedot haluat poistaa.
  4. Valitse Lisää 더보기ja sitten Poista päivä Poista .
Sijaintihistorian poistaminen
Tärkeää: Kun poistat sijaintihistoriatietoja aikajanalta, et voi nähdä niitä aikajanalla enää myöhemmin. Jos verkko- ja sovellustoiminta tai muita vastaavia asetuksia on päällä ja poistat sijaintihistorian, sijaintitietojasi saatetaan edelleen tallentaa Google-tilillesi muiden Google-sivustojen, ‑sovellusten ja ‑palveluiden käytön yhteydessä. Esimerkiksi jos verkko- ja sovellustoiminta on päällä, sijaintitietoja voidaan tallentaa Haun ja Mapsin käytön yhteydessä sekä sisällyttää kuviisi riippuen kamerasovelluksesi asetuksista.

Voit poistaa sijaintihistorian kokonaan tai osittain.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta Tiliympyrä ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse Lisää 더보기 ja sitten Asetukset.
  4. Vieritä Sijaintiasetukset-kohtaan.
    • Jos haluat poistaa osan sijaintihistoriastasi, valitse Poista sijaintihistorian aikaväli ja sitten valitse aikaväli ja sitten Poista.
    • Jos haluat poistaa koko sijaintihistorian, valitse Poista koko sijaintihistoria.

Lue lisää sijaintihistorian ylläpidosta ja poistamisesta.

Sijaintihistorian poistaminen automaattisesti

Voit valita, että sijaintihistoriasta poistetaan automaattisesti yli 3, 18 tai 36 kuukautta vanhat tiedot.

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta profiilikuva tai nimikirjaimet Tiliympyrä ja sitten Aikajanasi Aikajana.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää More ja sitten Asetukset.
  4. Napauta Sijaintiasetukset-kohdasta Poista sijaintihistoria automaattisesti.
  5. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Päätät datastasi itse

Voit milloin tahansa tarkistaa datasi ja tekemäsi valinnat osoitteesta activity.google.com tai aikajanaltasi.