Sijaintihistorian hallinnointi ja poistaminen

Sijaintihistoria auttaa saamaan parempia tuloksia ja suosituksia kaikissa Googlen tuotteissa. Voit esimerkiksi nähdä paikallisia suosituksia, jotka perustuvat paikkoihin, joissa olet käynyt sisäänkirjautuneita laitteita mukanasi, tai nähdä päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita.

Päätät itse, mitä sijaintihistoriaasi tallennetaan, ja voit poistaa historiasi milloin tahansa.

Osa näistä tiedoista koskee Android-laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.4 tai uudempi. Lue lisää sijaintitietojen käyttöoikeuksien hallinnoimisesta Android-käyttöjärjestelmän versioissa 4.1–4.3. Lue lisää sijainnin ilmoittamisesta ja sijaintihistoriasta iPhonessa ja iPadissa.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit poistaa sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos sijaintihistoria on poistettu käytöstä, paikkoja joissa käyt ei enää tallenneta. Jos poistat sijaintihistorian käytöstä Google-tililläsi, se poistetaan käytöstä kaikissa laitteissa, jotka on liitetty samaan Google-tiliin.

Jos haluat poistaa GPS- tai Wi-Fi-sijaintipalvelut kokonaan käytöstä, voit poistaa laitteesi pääasiallisen sijaintiominaisuuden käytöstä.

Sijaintihistoriaa voi käyttää Google-asetuksissa laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on Android 2.3 tai sitä uudempi versio.

Sijaintihistorian käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen käytöstä Google-asetusten avulla
  1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • valitsemalla Asetukset-sovelluksessa Asetukset Google
    • avaamalla erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Google-sijaintihistoria muutettavan tilin kohdalla.
  3. Näin otat sijaintihistorian käyttöön tilillesi tai laitteillesi tai poistat sen käytöstä:
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko tililläsi ja kaikilla siihen liittyvillä laitteilla, kosketa yläoikealla olevaa valitsinta.
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä vain tietyllä laitteella, siirrä laitteen nimen vieressä oleva valitsin käytössä- tai pois käytöstä ‑asentoon.
Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä toimintojen hallinnan avulla
  1. Siirry Oma tili ‑sivun Toimintojen hallinta ‑osioon. Kirjaudu pyydettäessä sille Google-tilille, jonka haluat yhdistää sijaintiisi.
  2. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko Google-tililläsi ja kaikilla siihen yhdistetyillä laitteilla, klikkaa Sijaintihistoria käyttöön tai pois käytöstä.

Jos käytät koulun tai työpaikan tiliä, sinun on ehkä pyydettävä näiden asetusten käyttöoikeus järjestelmänvalvojaltasi.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa koko sijaintihistorian tai joitain osia siitä. Jos poistat koko historian, jotkin sovellukset eivät ehkä toimi oikein.

Koko sijaintihistorian poistaminen Google-asetusten kautta
  1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • valitsemalla Asetukset-sovelluksessa Asetukset Google
    • avaamalla erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Googlen sijaintihistoria.
  3. Valitse näytön alalaidassa Hallinnoi toimintaa. Laitteesi avaa Google Mapsin Google Maps.
  4. Valitse oikeassa yläreunassa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja sitten  Poista koko sijaintihistoria.

TÄRKEÄÄ: Jos poistat sijaintihistorian Google-asetukset-sovelluksella, koko historiasi poistetaan. Tätä ei voi kumota. Se voi aiheuttaa ongelmia joissain sovelluksissa.

Joidenkin sijaintihistorian osien poistaminen Sijaintihistoria-verkkosivuston kautta

Sijaintihistoria-sivustolla voit poistaa yksittäisiä sijainteja, tietyn päivämäärän sijainteja tai koko sijaintihistorian.

1. Siirry osoitteeseen maps.google.com/locationhistory ja kirjaudu Google-tilillesi.
  2. Näin voit poistaa koko sijaintihistoriasi:
    • Päivämäärän mukaan:
      Voit poistaa valitsemasi päivän historian valitsemalla päivämäärän oikealla puolella Poista Poista
    • Yksittäisen sijainnin mukaan:
      Valitse yksittäinen sijainti luettelosta tai kartalta. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista ja sitten Poista.
    • Koko historia:
      Poista koko tallennettu historia valitsemalla Asetukset ja sitten Poista koko sijaintihistoria.

Huom. Sijaintihistoria-sivusto ei ole käytettävissä Koreassa.

Sijaintihistorian käyttö ja diagnostiikka

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, annat samalla laitteellesi luvan lähettää diagnostiikkatietoja Googlelle siitä, mikä sijaintihistoriassa toimii ja mikä ei.

Kaikkia käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Mitä tietoja laitteesi voi jakaa

Laitteesi saattaa lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamista varten esimerkiksi silloin, jos sijaintipalvelut eivät toimi oikein.

Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiesi laatu ja kesto
  • sijaintiasetustesi tila
  • uudelleenkäynnistykset ja kaatumisraportit
  • sijaintihistorian käyttöönottamiseen ja käytöstä poistamiseen käytetyt sovellukset
  • akun varaustaso
Kuinka jaetut tiedot auttavat Googlea parantamaan palveluitaan

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla voidaan parantaa Google-sovelluksia ja ‑tuotteita sekä Android-laitteita. Google voi käyttää näitä tietoja seuraavien asioiden parantamiseen:

• Akunkesto:
    Google voi auttaa vähentämään usein käytettyjen ominaisuuksien akunkulutusta keräämällä tietoja laitteesi eniten akkua vievistä toiminnoista.
  • Sijainnin tarkkuus:
    Google voi käyttää sijaintiantureiden ja asetusten tietoja sovellusten ja palveluiden käyttämän yleisen sijainnin laadun parantamiseen.