Suorita uusi tietosuojatarkistus. Paranna Google-tilisi turvallisuutta kaksi minuuttia kestävän tarkistuksen avulla.

Sijaintihistorian hallinnointi tai poistaminen

Sijaintihistorian avulla voit saada parempia tuloksia ja suosituksia Googlen tuotteissa. Voit esimerkiksi nähdä paikallisia suosituksia, jotka perustuvat paikkoihin, joissa olet käynyt sisäänkirjautuneita laitteita mukanasi, tai nähdä päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita.

Päätät itse, mitä sijaintihistoriaasi tallennetaan, ja voit poistaa historiasi milloin tahansa.

Huom. Android ei ole samanlainen kaikilla laitteilla. Nämä ohjeet koskevat laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 8.0 tai uudempi. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Lue lisää sijaintihistorian hallinnoimisesta Android-käyttöjärjestelmän versioissa 4.1–4.3 ja iPhonessa ja iPadissa.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit poistaa sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos sijaintihistoria ei ole käytössä, paikkoja joissa käyt ei enää tallenneta. Kun poistat sijaintihistorian käytöstä Google-tilillä, valintaa sovelletaan kaikkiin samaa Google-tiliä käyttäviin laitteisiin.

Voit myös poistaa sijaintipalvelut käytöstä laitteelta. Lue lisää.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä laiteasetusten kautta (Android 2.3 ja uudemmat)
  1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • valitsemalla Asetukset Asetukset-sovellus ja sitten Google
    • avaamalla erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse haluamasi tilin kohdalla Sijainti ja sitten Googlen sijaintihistoria.
  3. Ota sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä tililläsi tai laitteillasi:
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko tililläsi ja kaikilla siihen yhdistetyillä laitteilla, kytke Sijainti päälle tai pois päältä.
    • Jos haluat määrittää sijaintihistorian käytön vain tietyllä laitteella, ota kyseisen laitteen sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä.
Sijaintihistorian käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen sivuston kautta
  1. Siirry Oman tilin Toimintojen hallinta ‑osioon.
  2. Kirjaudu pyydettäessä haluamallesi Google-tilille.
  3. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko Google-tililläsi ja kaikilla siihen yhdistetyillä laitteilla, valitse Sijaintihistoria.

Jos käytät koulun tai työpaikan tiliä, sinun on ehkä pyydettävä näiden asetusten käyttöoikeus järjestelmänvalvojaltasi.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa sijaintihistoriasi joko kokonaan tai osittain. Jos poistat koko historian, osa sovelluksista ei välttämättä enää toimi oikein.

Sijaintihistorian poistaminen laiteasetusten kautta (Android 2.3 ja uudemmat)

TÄRKEÄÄ: Sijaintihistorian poistaminen Asetukset-sovelluksen kautta on pysyvä muutos. Sitä ei voi peruuttaa tai kumota. Sijaintihistorian poistaminen saattaa aiheuttaa ongelmia joissain sovelluksissa.

1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • valitsemalla Asetukset Asetukset-sovellus ja sitten Google
    • avaamalla erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Googlen sijaintihistoria.
  3. Valitse alareunasta Hallinnoi toimintoja. Laitteesi avaa Google Mapsin Google Maps.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  5. Valitse, kuinka suuren osan sijaintihistoriasta haluat poistaa pysyvästi.
    • Poista koko sijaintihistoria:
      Tämä poistaa koko sijaintihistorian pysyvästi.
    • Poista sijaintihistorian aikaväli:
      Tämä poistaa tietyn sijaintihistorian osan pysyvästi. Valitset poistettavan osan alkamis- ja päättymispäivän itse.
Sijaintihistorian poistaminen sivuston kautta

Sijaintihistoria-sivustolla voit poistaa yksittäisiä sijainteja, sijainteja päiväyksen mukaan tai koko sijaintihistoriasi.

1. Siirry osoitteeseen maps.google.com/locationhistory ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.
  2. Valitse sijaintihistorian poistamistapa:
    • Päivän mukaan:
      Valitse haluamasi päivämäärän oikealta puolelta Poista Poista
    • Yksittäinen sijainti:
      Valitse yksittäinen sijainti luettelosta tai kartalta. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista ja sitten Poista.
    • Koko historia:
      Valitse Asetukset ja sitten Poista koko sijaintihistoria.

Huom. Sijaintihistoria-sivusto ei ole käytettävissä Koreassa.

Sijaintihistorian käyttö ja diagnostiikka

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, annat myös laitteellesi luvan lähettää Googlelle diagnostiikkatietoja sijaintihistorian ominaisuuksien toiminnasta.

Kaikkia käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tiedot, joita laitteesi voi jakaa

Laitteesi saattaa lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamista varten. Laitteesi saattaa lähettää tietoja esimerkiksi silloin, jos sijaintipalvelut eivät toimi oikein.

Lähetettyjä tietoja voivat olla muun muassa

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyksien laatu ja kesto
  • sijaintiasetusten tila
  • uudelleenkäynnistykset ja kaatumisraportit
  • sovellukset, joiden avulla sijaintihistoria on otettu käyttöön tai poistettu käytöstä
  • akun varaustasot.
Miten Google kehittyy jaettujen tietojen avulla

Käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Google-sovellusten ja ‑tuotteiden sekä Android-laitteiden parantamiseen. Google voi käyttää tietoja parantaakseen esimerkiksi seuraavia:

• Akun kesto:
    Google pyrkii vähentämään usein käytettyjen toimintojen akun kulutusta selvittämällä, mikä kuluttaa laitteen akkua eniten.
  • Sijainnin tarkkuus:
    Google voi käyttää sijaintiantureiden tietoja ja asetuksia parantaakseen sovellusten ja palveluiden sijaintiarvioiden tarkkuutta.