Useat Google-käyttäjätilit kirjattiin ulos rutiinihuollon yhteydessä. Jos tilisi on kirjattu ulos, kirjaudu uudelleen sisään osoitteessa https://accounts.google.com. Jos et muista salasanaasi tai et pysty kirjautumaan muusta syystä, palauta salasanasi täällä. Tukiedustajamme eivät voi auttaa salasanaongelmissa turvallisuussyistä.

Sijaintihistorian hallinnointi tai poistaminen

Sijaintihistoria auttaa saamaan parempia tuloksia ja suosituksia kaikissa Googlen tuotteissa. Voit esimerkiksi nähdä paikallisia suosituksia, jotka perustuvat paikkoihin, joissa olet käynyt sisäänkirjautuneita laitteita mukanasi, tai nähdä päivittäisen työmatkasi liikenne-ennusteita.

Päätät itse, mitä sijaintihistoriaasi tallennetaan, ja voit poistaa historiasi milloin tahansa.

Osa näistä tiedoista koskee vain laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.4 tai uudempi. Lue lisää sijaintihistorian hallinnoimisesta Android-käyttöjärjestelmän versioissa 4.1–4.3 ja iPhonessa ja iPadissa.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Voit poistaa sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos sijaintihistoria ei ole käytössä, paikkoja joissa käyt ei enää tallenneta. Kun poistat sijaintihistorian käytöstä Google-tilillä, valintaa sovelletaan kaikkiin samaa Google-tiliä käyttäviin laitteisiin.

Voit myös poistaa sijaintipalvelut käytöstä laitteelta. Lisätietoja

Sijaintihistorian käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen laitteen asetusten avulla (Android 2.3 ja sitä uudemmat)
  1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • Vieritä Asetukset-sovelluksessa Asetukset alas kohtaan Google ja valitse se.
    • Avaa erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse haluamasi tilin kohdalla Sijainti ja sitten Google-sijaintihistoria.
  3. Ota sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä tililläsi tai laitteillasi:
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko tililläsi ja kaikilla siihen liittyvillä laitteilla, kosketa Päälle/pois-valitsinta.
    • Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä vain tietyllä laitteella, kosketa laitteen nimen vieressä olevaa valitsinta.
Sijaintihistorian käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen sivuston kautta
  1. Siirry Oman tilin Toimintojen hallinta ‑osioon.
  2. Kirjaudu pyydettäessä haluamallesi Google-tilille.
  3. Jos haluat ottaa sijaintihistorian käyttöön tai poistaa sen käytöstä koko Google-tililläsi ja kaikilla siihen yhdistetyillä laitteilla, valitse Sijaintihistoria.

Jos käytät koulun tai työpaikan tiliä, sinun on ehkä pyydettävä näiden asetusten käyttöoikeus järjestelmänvalvojaltasi.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa sijaintihistoriasi joko kokonaan tai osittain. Jos poistat koko historian, osa sovelluksista ei välttämättä enää toimi oikein.

Sijaintihistorian poistaminen laiteasetusten avulla (Android 2.3 ja sitä uudemmat)

TÄRKEÄÄ: Sijaintihistorian poistaminen Asetukset-sovelluksen kautta on pysyvä muutos. Sitä ei voi peruuttaa tai kumota. Sijaintihistorian poistaminen saattaa aiheuttaa ongelmia joissain sovelluksissa.

1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • Vieritä Asetukset-sovelluksessa Asetukset alas kohtaan Google ja valitse se.
    • Avaa erillinen Google-asetukset-sovellus Google-asetukset.
  2. Valitse Sijainti ja sitten Googlen sijaintihistoria.
  3. Valitse alareunassa Hallinnoi toimintoja. Laitteesi avaa Google Mapsin Google Maps.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten  Asetukset.
  5. Valitse, kuinka suuren osan sijaintihistoriasta haluat poistaa pysyvästi.
    • Koko sijaintihistorian poistaminen:
      Tämä vaihtoehto poistaa koko historiasi pysyvästi.
    • Sijaintihistorian poistaminen tietyltä ajanjaksolta:
      Tämä vaihtoehto poistaa osan historiastasi pysyvästi. Valitset aloitus- ja päättymispäivät.
Sijaintihistorian poistaminen sivuston kautta

Sijaintihistoria-sivustolla voit poistaa yksittäisiä sijainteja, sijainteja päiväyksen mukaan tai koko sijaintihistoriasi.

1. Siirry osoitteeseen maps.google.com/locationhistory ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.
  2. Tässä vaihtoehdot sijaintihistorian poistamiseen:
    • Päivän mukaan:
      Valitse haluamasi päivämäärän oikealla puolella Poista Poista .
    • Yksittäinen sijainti:
      Valitse yksittäinen sijainti luettelosta tai kartalta. Valitse Lisää Lisää ja sitten Poista käyntipaikka päivän tiedoista ja sitten Poista.
    • Koko historia:
      Valitse Asetukset ja sitten Poista koko sijaintihistoria.

Huom. Sijaintihistoria-sivusto ei ole käytettävissä Koreassa.

Sijaintihistorian käyttö ja diagnostiikka

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, annat myös laitteellesi luvan lähettää Googlelle diagnostiikkatietoja sijaintihistorian ominaisuuksien toiminnasta.

Kaikkia käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Tiedot, joita laite voi jakaa

Laitteesi saattaa lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamista varten. Laitteesi saattaa lähettää tietoja esimerkiksi silloin, jos sijaintipalvelut eivät toimi oikein.

Lähetettyjä tietoja voivat olla muun muassa

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteyksien laatu ja kesto
  • sijaintiasetusten tila
  • uudelleenkäynnistykset ja kaatumisraportit
  • sovellukset, joiden avulla sijaintihistoria on otettu käyttöön tai poistettu käytöstä
  • akun varaustasot.
Miten Google kehittyy jaettujen tietojen avulla

Käyttö- ja diagnostiikkatietoja käytetään Google-sovellusten ja ‑tuotteiden sekä Android-laitteiden parantamiseen. Google voi käyttää tietoja parantaakseen esimerkiksi seuraavia:

• Akun kesto:
    Google pyrkii vähentämään usein käytettyjen toimintojen akun kulutusta selvittämällä, mikä kuluttaa laitteen akkua eniten.
  • Sijainnin tarkkuus:
    Google voi käyttää sijaintiantureiden tietoja ja asetuksia parantaakseen sovellusten ja palveluiden sijaintiarvioiden tarkkuutta.