Sijaintihistorian hallinnoiminen

Osa näistä tiedoista koskee Android-laitteita, joiden käyttöjärjestelmä on Android 4.4 tai uudempi. Lue lisää sijaintitietojen käyttöoikeuksien hallinnoimisesta Android-käyttöjärjestelmän versioissa 4.1–4.3. Lue lisää sijainnin ilmoittamisesta ja sijaintihistoriasta iPhonessa ja iPadissa.

Google voi näyttää sinulle hyödyllisiä tietoja sijaintihistoriasi avulla. Tiedot perustuvat paikkoihin, joissa olet ollut Google-tiliisi kirjautuneiden laitteiden kanssa. Näet esimerkiksi liikenne-ennusteita tavalliselle työmatkallesi sekä parempia hakutuloksia. Kaikki Googlen sovellukset tai palvelut sekä niissä näkemäsi mainokset voivat myös käyttää sijaintitietojasi.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Sijaintihistoria on käytettävissä Google-asetusten kautta Android-laitteissa, joiden käyttöjärjestelmä on Android 2.3 tai sitä uudempi versio.

Jos sijaintihistoria on poistettu käytöstä, paikkoja joissa käyt ei enää tallenneta. Voit poistaa sijaintihistorian käytöstä milloin tahansa. Jos poistat sijaintihistorian käytöstä Google-tililläsi, se poistetaan käytöstä kaikissa laitteissa, jotka on liitetty samaan Google-tiliin.

Jos haluat poistaa GPS- tai Wi-Fi-sijaintipalvelut kokonaan käytöstä, voit poistaa laitteesi pääasiallisen sijaintiominaisuuden käytöstä näiden vaiheiden avulla.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä Google-asetusten avulla

1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • erillisessä Google-asetukset-sovelluksessa Google-asetukset
    • laitteesi Asetukset-sovelluksessa – avaa sovellus, vieritä alas ja valitse Google.
  2. Valitse muutettavan tilin kohdalla Sijainti > Google-sijaintihistoria.
  3. Näin otat sijaintihistorian käyttöön tilillesi tai laitteillesi tai poistat sen käytöstä:
    • Google-tili: ota sijaintihistoria käyttöön kaikille Google-tiliisi yhdistetyille laitteille tai poista se käytöstä siirtämällä yläreunan valitsinta.
    • Vain laite: ota sijaintihistoria käyttöön vain kyseiselle laitteelle tai poista se käytöstä siirtämällä laitteen vieressä olevaa valitsinta.

Sijaintihistorian ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä toimintojen hallinnan avulla

1. Siirry Oma tili -kohdan Toimintojen hallinta -osioon. Kirjaudu pyydettäessä sille Google-tilille, jonka haluat yhdistää sijaintiisi.
  2. Ota Paikat, joissa käyt -kohdassa sijaintihistoria käyttöön tai poista se käytöstä. Jos poistat sijaintihistorian käytöstä tässä kohdassa, se poistetaan käytöstä koko Google-tililtäsi ja kaikilta tiliin liitetyiltä laitteilta.

Jos käytät Google Apps for Business-, Education- tai Government-tiliä, sinun on ehkä pyydettävä näiden asetusten käyttöoikeus järjestelmänvalvojaltasi.

Sijaintihistorian poistaminen

Voit poistaa koko sijaintihistorian tai joitain osia siitä. Jos poistat koko historian, jotkin sovellukset (kuten Google Now) eivät ehkä toimi oikein.

Koko sijaintihistorian poistaminen Google-asetusten kautta
  1. Avaa Google-asetukset (laitteestasi riippuen)
    • erillisessä Google-asetukset-sovelluksessa Google-asetukset
    • laitteesi Asetukset-sovelluksessa – avaa sovellus, vieritä alas ja valitse Google.
  2. Valitse Sijainti > Sijaintihistoria.
  3. Valitse näytön alalaidassa Poista sijaintihistoria.

TÄRKEÄÄ: Jos poistat sijaintihistorian Google-asetukset-sovelluksella, koko historiasi poistetaan. Tätä ei voi kumota. ja se voi aiheuttaa ongelmia joissain sovelluksissa, kuten Google Now'ssa.

Joidenkin sijaintihistorian osien poistaminen Sijaintihistoria-verkkosivuston kautta

Sijaintihistoria-sivustolla voit poistaa yksittäisiä sijainteja, tietyn päivämäärän sijainteja tai koko sijaintihistorian.

1. Siirry osoitteeseen maps.google.com/locationhistory ja kirjaudu sisään Google-tilillesi.
  2. Näin voit poistaa koko sijaintihistoriasi:
    • Päivämäärän mukaan: Poista historia valitulta päivältä valitsemalla Poista historia alkaen tästä päivästä. Jos valitset päivämäärävälin ja valitset Poista historia tältä ajanjaksolta, historia poistetaan kaikilta tarkastelemiltasi päiviltä.
    • Yksittäisen sijainnin mukaan: Valitse yksittäinen sijainti luettelosta tai kartalta. Poista sijainti historiastasi kuplassa.
    • Koko historia: poista tallennettu historia kokonaan valitsemalla Poista koko historia.

HUOM. Sijaintihistoria-sivusto ei ole käytettävissä Koreassa.

Sijaintihistorian käyttö ja diagnostiikka

Kun otat sijaintihistorian käyttöön, annat samalla laitteellesi luvan lähettää diagnostiikkatietoja Googlelle siitä, mikä sijaintihistoriassa toimii ja mikä ei.

Kun laitteesi lähettää käyttö- ja diagnostiikkatietoja

Laitteesi saattaa lähettää Googlelle tietoja sijaintihistorian parantamista varten esimerkiksi silloin, jos sijaintipalvelut eivät toimi oikein. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi seuraavat:

• mobiiliverkko-, GPS-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiesi laatu ja kesto
  • sijaintiasetustesi tila
  • uudelleenkäynnistykset ja kaatumisraportit
  • sijaintihistorian käyttöönottamiseen ja käytöstä poistamiseen käytetyt sovellukset
  • akkutasot

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla voidaan parantaa Google-sovelluksia ja -tuotteita sekä Android-laitteita. Google voi käyttää näitä tietoja seuraavien asioiden parantamiseen:

• Akunkesto: Google voi auttaa vähentämään usein käytettyjen ominaisuuksien akunkulutusta keräämällä tietoja laitteesi eniten akkua vievistä toiminnoista.
  • Sijainnin tarkkuus: Google voi käyttää sijaintiantureiden ja asetusten tietoja yleisen sijainnin laadun parantamiseen, minkä avulla sovellukset ja palvelut voivat tarjota parempia kokemuksia.

Kaikkia käyttö- ja dignostiikkatietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.