Lägg till, redigera eller radera recensioner och betyg i Google Maps

I Google Maps kan du skriva recensioner om platser du besöker. Du kan även lämna information eller lägga upp foto- eller videouppdateringar om en plats, som att den är tyst och romantisk, eller om den renoveras just nu.

Viktigt! Vi modererar användares recensioner och relaterat innehåll för att hålla dem som bryter mot policyn borta från Google Maps. Om vi upptäcker en policyöverträdelse kan vi granska och ta bort innehållet.
Läs mer om Google Maps policy om användargenererat innehåll och mer om förbjudet och begränsat innehåll och beteende.

Tips! Dina recensioner och åsikter är frivilliga. Vi betalar inte recensenter för att lägga till recensioner på Google Maps.

Om offentlig information

Alla recensioner är offentliga och vem som helst kan hitta det du lägger till. Det går inte att skriva anonyma recensioner.

Nedan följer annan information som andra kan hitta när du skriver en recension:

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng när du lägger till foton och videor på Google Maps. Läs om hur du skriver recensioner och laddar upp foton av hög kvalitet.

Lägg till ett betyg eller en recension

För att hjälpa dig att dela en upplevelse eller hjälpa andra att välja eller fatta bättre beslut kan du lägga till betyg eller recensioner.

Se till att följa innehållspolicyn innan du lägger till ett betyg eller en recension. Recensioner och betyg kan tas bort från sidan och oftast tas de bort på grund av överträdelser av policyer som spam eller olämpligt innehåll.

Vi återställer inte recensioner som tagits bort på grund av överträdelse av policyer. Dessa borttagningsåtgärder säkerställer att recensionerna i Googles tjänster är relevanta, användbara och tillförlitliga. Läs mer om förbjudet och begränsat innehåll för recensioner.

1. Logga in på Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats.

"Googleplex" is typed in the search bar on Google Maps. A list of results is displayed below.

1. Scrolla ned på den vänstra sidomenyn och klicka på Skriv en recension.
In Google Maps, a review summary of a Googleplex location is displayed in the left sidebar. It shows the average review ratings, review highlights, a button that says "Write a review," and a list of all reviews.
  1. Betygsätt platsen genom att klicka på stjärnorna. Du kan också skriva en recension.

In Google Maps, a pop-up window displays a form to write a review for Googleplex. There are 5 stars selected for the rating, a text field to write review details, and a button with a camera to upload photos. At the bottom of the pop-up window, there is a "Cancel" button and a "Post" button.

Recensionen visas i Google Maps tills du tar bort den. När recensionen har publicerats kan du redigera den eller ändra betyget och bilderna som du lade till.

Hitta och dela dina recensioner

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Klicka på Dina bidrag.
  4. Om du vill dela en recension trycker du på Dela Dela längst ned i recensionen.

Redigera eller radera din recension

Hitta dina recensioner

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Klicka på Dina bidrag följt av Recensioner.
  4. Klicka på Mer Mer vid den recension som du vill redigera eller radera.
  5. Välj Redigera recension eller Radera recension och följ anvisningarna på skärmen.

Läsa och reagera på andras recensioner

Läsa andras recensioner

Recensionerna och betygen du ser i Google Maps har lagts till av andra användare.

Tips! Datumet i recensionen är det datum då den publicerades.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats.
  3. Nedanför platsens namn hittar du ett betyg.
  4. Läs recensioner genom att klicka på antalet recensioner till höger om betyget.

Om du vill läsa recensioner på ett annat språk.

1. I Google-kontot öppnar du språkinställningarna.
  2. Till höger klickar du på Redigera Redigera och väljer ett språk.
  3. Uppdatera Google Maps och läs recensionen igen.

Svara på en recension av ditt företag

När du öppnar din företagsprofil på Google Maps på datorn kan du svara på enskilda recensioner.

Tips! Om du vill svara på recensioner måste du verifiera din företagsprofil.

Så här svarar du på recensioner från din företagsprofil på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Ange ditt företagsnamn. Klicka sedan på Sök Sök eller tryck på Retur.
  3. Scrolla till Recensioner i din företagsprofil.
  4. Klicka på Svara för att svara på en recension.

Markera en recension som användbar

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats.
  3. Klicka på antalet recensioner under platsens namn.
  4. Om du vill markera en recension som användbar klickar du på Användbar . Författaren meddelas men ditt namn och din information visas inte. Det totala antalet användbara röster visas.

Tips!

• Om du vill ta bort rösten trycker du på ikonen igen.
  • Om recensionen är olaglig eller strider mot Googles policy kan du rapportera en recension.

Rapportera en recension

Du kan inte kontakta personen som har skrivit en olämplig recension men du kan begära att Google tar bort den. Vi tar bort recensioner som andra markerar som felaktiga eller som inte följer Googles recensionspolicyer.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Leta reda på recensionen som bryter mot Googles recensionspolicyer.
  3. Bredvid recensionen klickar du på Mer Mer följt av Anmäl som olämplig.
  4. Välj varför du vill anmäla recensionen.

Tips! Om du är företagsägare kan du begära att recensioner tas bort från din företagsprofil på Google