Lägg till, redigera eller radera recensioner och betyg i Google Maps

I Google Maps kan du skriva recensioner om platser du besöker. Du kan även lämna information eller lägga upp foto- eller videouppdateringar om en plats, som att den är tyst och romantisk, eller om den renoveras just nu.

Viktigt! Vi modererar användares recensioner och relaterat innehåll för att hålla dem som bryter mot policyn borta från Google Maps. Om vi upptäcker en policyöverträdelse kan vi granska och ta bort innehållet.
Läs mer om Google Maps policy om användargenererat innehåll och mer om förbjudet och begränsat innehåll och beteende.

Tips! Dina recensioner och åsikter är frivilliga. Vi betalar inte recensenter för att lägga till recensioner på Google Maps.

Om offentlig information

Alla recensioner är offentliga och vem som helst kan hitta det du lägger till. Det går inte att skriva anonyma recensioner.

Nedan följer annan information som andra kan hitta när du skriver en recension:

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng när du lägger till foton och videor på Google Maps. Läs om hur du skriver recensioner och laddar upp foton av hög kvalitet.

Lägga till ett betyg eller en recension

För att hjälpa dig att dela en upplevelse eller hjälpa andra att välja eller fatta bättre beslut kan du lägga till betyg eller recensioner.

Se till att följa innehållspolicyn innan du lägger till ett betyg eller en recension. Recensioner och betyg kan tas bort från sidan och oftast tas de bort på grund av överträdelser av policyer som spam eller olämpligt innehåll.

Vi återställer inte recensioner som tagits bort på grund av överträdelse av policyer. Dessa borttagningsåtgärder säkerställer att recensionerna i Googles tjänster är relevanta, användbara och tillförlitliga. Läs mer om förbjudet och begränsat innehåll för recensioner.

Så här lägger du till ett betyg eller en recension:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
    • Om flera platser visas i sökningen trycker du på den du vill uppdatera.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Recensioner högst upp.
  5. Scrolla till de fem tomma stjärnorna.
  6. Skapa din recension:
    • Betygsätt platsen: Tryck på stjärnorna.
    • Skriv en recension: Skriv det du vill säga under Berätta mer om din upplevelse.
    • Lägg till information om upplevelsen: Välj de alternativ under frågorna som visas som bäst stämmer överens med din upplevelse. Du kanske inte får frågor om varje plats du recenserar.

Din recension, ditt betyg och din information om platsen visas i Google Maps och i din profil tills du tar bort dem. När recensionen är publicerad kan du redigera den eller ändra betyget och bilderna du har lagt till. Läs om hur du lägger upp en fotouppdatering i stället.

Hitta och dela dina recensioner

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bidra Bidra.
    • Om du vill hitta platser som du har recenserat ska dutrycka på Visa din profil.
    • Om du vill hitta platser du kan recensera trycker du på Skriv recension.
  3. Om du vill dela en recension går du till slutet av den och trycker på Dela Dela.

Redigera eller radera din recension

Hitta dina recensioner

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Bidra Bidra följt av Visa din profil.
  3. Scrolla och tryck på Visa alla recensioner.
  4. Tryck på Mer Mer vid den recension du vill redigera eller radera.
  5. Välj Redigera recension eller Radera recension och följ anvisningarna på skärmen.

Läsa och reagera på andras recensioner

Läsa andras recensioner

Recensionerna och betygen du ser i Google Maps har lagts upp av andra användare.

Tips! Datumet i recensionen är det datum då den publicerades.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Recensioner högst upp.

Så här läser du recensioner på ett annat språk:

1. I Google-kontot öppnar du språkinställningarna.
  2. Till höger trycker du på Redigera Redigera och väljer ett språk.
  3. Uppdatera Google Maps och läs recensionen igen.

Tips! Om du vill hitta recensioner av hög kvalitet ska du hålla utkik efter Local Guides . Ikonen betyder att recensionen skrevs av en Local Guide.

Markera en recension som användbar eller inte användbar

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned.
  4. Tryck på Recensioner högst upp.
  5. Välj mellan följande:
    • Om du vill markera en recension som användbar trycker du på Användbar . Författaren meddelas men ditt namn och din information visas inte. Det totala antalet användbara röster visas.
    • Om du vill markera en recension som inte användbar trycker du på Inte användbar . Författaren meddelas inte, och det totala antalet röster på alternativet Inte användbar visas inte.

Tips!

• Om du vill ta bort rösten trycker du på ikonen igen.
  • Om recensionen är olaglig eller strider mot Googles policy kan du rapportera en recension.

Rapportera en recension

Du kan inte kontakta personen som har skrivit en olämplig recension, men du kan begära att Google tar bort den. Vi tar bort recensioner som andra markerar som felaktiga eller som inte följer Googles recensionspolicyer.

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din telefon eller surfplatta med Android.
  2. Leta reda på recensionen som bryter mot Googles recensionspolicyer.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Rapportera recension vid recensionen.
  4. Välj varför du vill anmäla recensionen.
    • Om du väljer Inte användbar rapporteras inte recensionen. Google visar den här recensionen för färre personer.

Tips! Om du är företagsägare kan du begära att recensioner tas bort från din företagsprofil på Google.