Bruk av talesøk og talekommandoer på Android-enheter

På Android-enheter kan du søke etter informasjon og gi kommandoer med stemmen, slik at du har full oppmerksomhet på veien.

For å kunne bruke talesøk og talekommandoer må du

• bruke en Android-enhet
  • være logget på samme konto i Google Maps-appen og Google-appen

Merk: Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk.

Slik bruker du kommandoer for talesøk og navigasjon

1. Åpne Google Maps-appen Google Maps.

2. Si «Ok Google», eller trykk på Snakk Snakk.
  3. Still et spørsmål eller gi en kommando til Maps.

Talesøk

Her er noen eksempler på talesøk du kan bruke:

• «How do I get to [stedsnavn]?» («Hvordan kommer jeg meg til [stedsnavn]?»)
  • «Show me a map of [stedsnavn].» («Vis meg et kart over [stedsnavn].»)

Navigasjonskommandoer

I navigasjonsmodus kan du bruke følgende kommandoer:

Veibeskrivelser og reiser

• «Mute.» («Slå av lyden.») eller «Mute voice guidance.» («Slå av taleveiledningen.»)
  • «Unmute.» («Slå på lyden») eller «Unmute voice guidance.» («Slå på taleveiledningen.»)
  • «Show traffic.» («Vis trafikk.») eller «Hide traffic.» («Skjul trafikk.»)
  • «Show satellite.» («Vis satellitt.») eller «Hide satellite.» («Skjul satellitt.»)
  • «Navigate home.» («Naviger hjem.») eller «Navigate to Starbucks.» («Naviger til Starbucks.»)
  • «Show route overview.» («Vis en ruteoversikt.») eller «Show alternate routes.» («Vis alternative ruter.»)
  • «What road is this?» («Hvilken vei er dette?»)
  • «What’s my next turn?» («Hvor skal jeg ta av?»)
  • «What’s my ETA?» («Hva er forventet ankomsttid?»)
  • «How's traffic ahead?» («Hvordan er trafikken lenger fremme?») eller «How's traffic to home?» («Hvordan er trafikken hjemover»)
  • «Avoid tolls.» («Unngå bomstasjoner.») eller «Enable tolls.» («Tillat bomstasjoner.»)
  • «Avoid highways.» («Unngå motorveier.») eller «Enable highways.» («Tillat motorveier.»)
  • «Avoid ferries.» («Unngå ferger.») eller «Enable ferries.» («Tillat ferger.»)
  • «Exit navigation.» («Avslutt navigasjonen.»)

Flere kommandoer du kan bruke

• «Call Mom.» («Ring mamma.»)
  • «Find gas stations.» («Finn bensinstasjon.») eller «Find restaurants.» («Finn restauranter.»)
  • «Send a text to Johanna.» («Send en tekstmelding til Johanna.») eller «Send an SMS to Lars: I'm feeling lucky.» («Send en SMS til Lars: Jeg har en god følelse.»)
  • «What's the weather like?» («Hvordan er været?») eller «How's the weather in Bergen?» («Hvordan er været i Bergen?»)
  • «Play some jazz.» («Spill litt jazz.») eller «Play Autumn Leaves on Google Play Music.» («Spill Autumn Leaves i Google Play Musikk.»)
  • «What's the closest hotel?» («Hva er nærmeste hotell?»)
  • «When's my next meeting?» («Når er det neste møtet mitt?»)