Brug Google Assistent, mens du navigerer

Din Google-assistent kan hjælpe dig med at finde oplysninger og få tingene gjort, mens du kører. Stil den spørgsmål, og bed den om at gøre noget i Google Maps, så du kan fokusere på trafikken.

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig på alle sprog og i alle lande/områder.

Tal med din Google-assistent

1. Åbn Google Maps-appen Google Maps på din Android-telefon eller -tablet. Hvis du ikke har brugt Google Assistent før, skal du konfigurere Google Assistent.
  2. Naviger til et sted, eller sig "Ok Google, vis vej hjem".
  3. I navigationstilstand skal du sige "Ok Google" eller trykke på assistent-mikrofonen Mikrofon.
  4. Bed Google Assistent om hjælp med noget.

Hvad du kan bede din Google-assistent om

• "Call Mom" (Ring til Mor)
  • "Send a text to Lars" (Send en besked til Lars) eller "Send an SMS to Søren" (Send en sms til Søren)
  • "I'm feeling lucky" (Jeg prøver lykken)
  • "What's the weather like?" (Hvordan er vejret?) eller "How's the weather in Copenhagen?" (Hvordan er vejret i København?)"
  • "Play some jazz" (Spil noget jazz) eller "Stop playing music" (Stop med at afspille musik)
  • "Hvornår er mit næste møde?"

Rejser og steder i nærheden

• "What road is this?" (Hvilken vej er det?)"
  • "Gas stations nearby" (Tankstationer i nærheden)
  • "When does [navn på sted] close?" (Hvornår lukker [navn på sted]?)
  • "Show route overview" (Vis ruteoversigt) eller "Show alternate routes" (Vis alternative ruter)
  • "Restaurants nearby" (Restauranter i nærheden)

Rutevejledning og navigation

• "What's my next turn?" (Hvor skal jeg dreje næste gang?) eller "Next step" (Næste trin)
  • "How long until I get there?" (Hvornår er jeg fremme?)
  • "How's traffic ahead?" (Hvordan er trafikken længere fremme?) eller "How's traffic to home?" (Hvordan er trafikken på hjemturen?)"
  • "Show traffic" (Vis trafik) eller "Hide traffic" (Skjul trafik)
  • "Show satellite view" (Vis satellitvisning) eller "Hide satellite view" (Skjul satellitvisning)
  • "Avoid tolls" (Undgå betalingsveje) eller "Enable tolls" (Aktivér betalingsveje)
  • "Mute voice guidance" (Slå talevejledning fra) eller "Unmute voice guidance" (Slå talevejledning til)
  • "Recenter" (Centrér igen)
  • "Show list of directions" (Vis rutevejledning som en liste)
  • "Avoid highways" (Undgå motorveje) eller "Enable highways" (Aktivér motorveje)
  • "What's my destination?" (Hvad er min destination?) eller "How far is my destination?" (Hvor langt er der til min destination?)
  • "Exit navigation" (Afslut navigation)
  • "Where am I?" (Hvor er jeg?)
  • "Are we there yet?"(Hvornår er vi der?)
  • "Help" (Hjælp)

Du kan også bede Google Assistent om oplysninger og hjælp til hverdagsopgaver. Få flere oplysninger om, hvad du ellers kan spørge om.