Söka efter platser i Google Maps

Du kan söka efter allt möjligt i Google Maps, till exempel postkontor, fotoautomater, busshållplatser och gatunamn.

Du får bättre sökresultat om du loggar in på Google Maps. När du loggar in kan du snabbt hitta platser som du har sökt efter förut och söka efter dina kontakter med namn.

Söka efter en plats på Google Maps

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Skriv en adress eller namnet på en plats.
  3. Tryck på Retur eller klicka på Sök Sök.
    • Använd rullgardinsmenyerna nedanför sökrutan om du vill filtrera sökresultaten.
Sökresultaten visas som röda mininålar eller punkter, där mininålarna visar de bästa resultaten. De lila är annonser. Läs mer om vad mininålarna innebär.

Se hela kartan

Du kan se hela kartan och dölja sidopanelen genom att klicka på pilen Dölj sidopanelen till höger om panelen.

Filtrera sökresultaten på Google Maps

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en typ av företag, restaurang eller plats.
  3. Välj ett filter:
  • Pris: Sök baserat på restaurangens prisnivå.
  • Öppettider: Besök platser som har öppet just nu.
  • Hotellinformation: Se incheckningsdatum och antal stjärnor.

Söktips

Här kommer några exempel på sökningar i Google Maps:

• Specifika företag: Åhléns
  • Typer av platser: kafé nära stortorget
  • Begränsa resultaten genom att ange ort eller region: livsmedelsbutik i falköping
  • Begränsa resultaten genom att ange postnummer: bensin i 21153
  • Hitta en korsning: väderkvarnsgatan och vaksalagatan
  • Adresser, orter, regioner, länder eller flygplatser: kungsbron 2 stockholm, MMX, Sturup, Mount Everest, Nepal
  • Latitud- och longitudkoordinater: 41.40338, 2.17403
  • Vänner och andra kontakter (du måste vara inloggad): Bernt Eriksson
  • Andra namn på personer i dina G Suite-kontakter

Hämta mer information om en plats

Om du vill ha mer information om en plats kan du

• välja en mininål på kartan
  • sätta en nål på kartan
  • söka efter en specifik plats.

Då visas information om platsen, till exempel adress, öppettider, telefonnummer, webbplats samt betyg eller recensioner.

Tips! Du kan hitta webbplatsen för en plats, spara platser, se vägbeskrivningar och dela platser med hjälp av 3D Touch på iPhone 6s eller senare. Aktivera 3D Touch genom att öppna appen Inställningar följt av Allmänt följt av Tillgänglighet följt av 3D Touch. Öppna Google Maps och tryck hårt på en plats.

Visa sökförslag för platser

1. Logga in på Google Maps.
  2. Öppna Google Maps eller Google Maps-appen Google Maps.
  3. Börja skriva en sökning i sökrutan, till exempel restauranger.
  4. Anpassade sökresultat kan visas under sökrutan, till exempel platser som du har sökt efter tidigare. Om du är inloggad på ditt Google-konto men inte ser anpassade sökresultat bör du kontrollera att Webb- och appaktivitet är aktiverat.
  5. När du väljer en plats visas den på kartan tillsammans med mer information.

Så visar Maps lokala resultat

Allmänna platser på kartan

Lokala resultat visas för personer som söker efter företag och platser i närheten av deras position. De visas på olika ställen i Maps och Sök.

Till exempel ser du troligen lokala resultat om du söker efter ”italiensk restaurang” från din mobila enhet. Google försöker visa den typ av restaurang du vill besöka i närheten.

Lokala resultat påverkas av flera faktorer, främst relevans, avstånd och intresse. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen för din sökning.

Googles algoritmer kan till exempel fastslå att ett företag som ligger längre bort har större chans att ha det du söker än ett företag som ligger på närmare håll. Därför rankas det högre i de lokala resultaten.

Obs! Resultaten i Google Maps påverkas inte av betalningar från andra företag. Betalt innehåll i Google Maps visas med en märkning.

Läs mer om lokala sökresultat på Google.

Platser som är relevanta för dig

Vissa av de anpassade platserna i Google Maps kan bara du se. På Google+ kan du dessutom se platser som rekommenderas eller delas av personer i dina kretsar.

Här kommer några exempel på varifrån informationen hämtas:

Inifrån Google Maps

Anpassade platser kan hämtas från

• platser som du har klickat på på kartan, även på Googles kartor som du använder på andra webbplatser
  • dina senaste sökningar, bland annat sökningar efter vägbeskrivningar
  • platser som du har sparat eller stjärnmärkt på din dator, mobil eller surfplatta
  • platser som du eller personer i dina kretsar har betygsatt eller recenserat
  • dina hem- och jobbadresser om du har angett dem i Google Maps eller ditt flöde.

Om du inte vill se sökförslag i Google Maps måste du inaktivera Webb- och appaktivitet.

Andra produkter från Google

Anpassade platser kan hämtas från

• anpassade kartor om du har sådana i Mina kartor
  • personer och platser som du har lagt till i Google Kontakter, som Storgatans Sushi
  • inlägg, recensioner och betyg från Google+ som du har lagt till eller som är synliga för dig och som är taggade på platsen.

Om du inte vill se sökförslag i Google Maps måste du ändra inställningarna i de andra produkterna från Google.