Søk etter posisjoner på Google Maps

Med Google Maps kan du søke etter forskjellige ting, for eksempel postkontorer, fotobokser, bussholdeplasser eller gatenavn.

Du får bedre søkeresultater hvis du logger på Google Maps. Når du er logget på, kan du raskt finne steder du har søkt etter tidligere, og søke etter kontakter basert på navn.

Søk etter steder

1. Åpne Google Maps på datamaskinen din.
  2. Skriv inn en adresse eller navnet på et sted.
  3. Trykk på Enter, eller klikk på Søk Søk. Hvis du bruker Maps i lettmodus, vises ikke forstørrelsesglasset.
  4. Du får se søkeresultatene som røde små knappenåler eller røde prikker. De små knappenålene viser de beste resultatene. De lilla er annonser. Finn ut mer om hva de små knappenålene står for.
  5. Valgfritt: Hvis du søker etter en bestemt type steder, for eksempel restauranter, kan du filtrere resultatene dine ved hjelp av rullegardinmenyene under søkefeltet.

Se hele kartet

For å se hele kartet, skjul søkefeltet og sidepanelet. Du kan skjule sidepanelet ved å klikke på pilen Skjul sidepanelet til høyre i panelet. Hvis du bruker Maps i lettmodus, kan du ikke bruke denne funksjonen.

Filtrer resultatene dine

Hvis du bruker Maps i Lite-modus, kan du ikke filtrere søkeresultatene.

1. Søk etter en bedriftstype, en restaurant eller et sted på datamaskinen din.
  2. Velg et filter:
    • Pris: Søk basert på prisnivået på restaurantene.
    • Åpningstider: Se bare de stedene som er åpne for øyeblikket.
    • Hotellinformasjon: Se datoer for innsjekking og stjernerangeringer.

Tips for søking

Her er noen eksempler på søk på Google Maps:

• Bestemte bedrifter: Starbucks.
  • Type sted: kaffe i nærheten av Vigelandsparken.
  • Avgrens resultatene med by og fylke: dagligvarer i Førde, Sogn og Fjordane.
  • Avgrens resultatene med postnummer: bensin i 7430.
  • Finn et veikryss: Bankgaten og Skostredet.
  • Adresse, by, fylke, land eller flyplass: kirkegaten 90 bergen hordaland, OSL, Oslo Lufthavn eller Mount Everest, Nepal.
  • Koordinater for breddegrad og lengdegrad: 41.40338, 2.17403.
  • Venner og andre kontakter (du må være pålogget): Ola Nordmann.
  • Andre navn på personer i G Suite-kontaktene dine.

Få mer informasjon om steder

Hvis du vil ha mer informasjon om et sted, kan du gjøre ett av følgende:

• Velg en liten knappenål på kartet.
  • Fest en knappenål på kartet.
  • Søk etter et bestemt sted.

Da får du se informasjon om stedet, for eksempel adressen, åpningstidene, telefonnummeret og nettstedet samt rangeringer eller anmeldelser.

Tips: Med iPhone 6s og nyere modeller kan du bruke 3D Touch for å finne nettstedet til et sted, lagre et sted, finne veibeskrivelser og dele et sted. For å slå på 3D Touch, gå til Innstillinger-appen Generelt Tilgjengelighet 3D Touch og sjekk at bryteren er på. Deretter åpner du Google Maps og trykker hardt på et sted.

Se søkeforslag for steder

1. Logg på Google Maps.
  2. Åpne Google Maps eller Google Maps-appen Google Maps.
  3. Begynn å skrive inn et søk i søkefeltet, for eksempel restauranter.
  4. Under søkefeltet kan det vises personlig tilpassede søkeresultater. Disse resultatene kan for eksempel omfatte steder du tidligere har søkt etter. Hvis du er logget på Google-kontoen din, men likevel ikke får personlig tilpassede søkeresultater, kan du kontrollere at Nett- og appaktivitet er slått på.
  5. Velg et sted for å se det på kartet og få mer informasjon.

Slik vises lokale resultater i Maps

Generelle steder på kartet

Lokale resultater vises for personer som søker etter bedrifter og steder i nærheten av der de befinner seg. De vises på ulike steder på Maps og Søk.

Du får sannsynligvis se lokale resultater hvis du for eksempel søker etter «Italiensk restaurant» fra mobilenheten din. Google forsøker å vise den typen lokal restaurant som du ønsker å besøke.

Lokale resultater påvirkes av en rekke faktorer, først og fremst relevans, avstand og prominens. Vi kombinerer disse faktorene for å finne treffene som samsvarer best mulig med det du søker etter.

På bakgrunn av Google-algoritmene kan vi for eksempel avgjøre at det ikke er bedriften rett rundt hjørnet som mest sannsynlig har akkurat det du er på utkikk etter, men en som ligger lenger unna. Denne bedriften får dermed en høyere rangering i de lokale resultatene.

Merk: Søkeresultatene på Google Maps blir ikke påvirket av betalinger fra andre selskaper. Betalt innhold på Google Maps er merket som nettopp det.

Finn ut mer om lokale søkeresultater på Google.

Steder som er relevante for deg

Enkelte av de personlig tilpassede søkene du ser på Google Maps, vises bare for deg. Hvis du er på Google+, kan du også se steder som anbefales eller deles av folk i kretsene dine.

Her er noen eksempler på hvor denne informasjonen kan komme fra:

Selve Google Maps

De personlig tilpassede stedene du ser, kan komme fra

• interaksjonen din med steder på kartet, inkludert Google-kart som du bruker på andre nettsteder
  • de siste søkene dine, inkludert søk etter veibeskrivelser
  • steder du har lagret eller stjernemerket på datamaskinen din, telefonen din eller nettbrettet ditt
  • steder som er vurdert eller anmeldt av deg eller personer i kretsene dine
  • hjemme- og jobbadressen din, hvis du har angitt disse på Google Maps eller i feeden din

Hvis du ikke vil se søkeforslag på Google Maps, kan du slå av Nett- og appaktivitet.

Andre Google-produkter

De personlig tilpassede stedene du ser, kan komme fra

• tilpassede kart, hvis du har lagt dem til i My Maps
  • personer og steder du har lagt til i Google-kontaktene dine, for eksempel Pizzeria Delfina
  • innlegg, anmeldelser eller rangeringer fra Google+ som er lagt inn av deg eller er synlige for deg, og som er merket med sted

Hvis du ikke ønsker å se søkeforslag i Google Maps, kan du oppdatere innstillingene dine i de andre Google-produktene.