Paikkojen hakeminen Google Mapsissa

Google Mapsissa voit tehdä monenlaisia hakuja. Voit hakea esimerkiksi postitoimistoja, valokuva-automaatteja, bussipysäkkejä tai kadunnimiä.

Saat parempia hakutuloksia, jos kirjaudut Google Mapsiin. Kirjautumalla löydät nopeasti aiemmin hakemasi paikat ja voit hakea yhteystietoja nimen mukaan.

Paikan hakeminen

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi.
  2. Kirjoita paikan osoite tai nimi.
  3. Paina Enter tai klikkaa hakupainiketta Hae. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, suurennuslasi ei näy.
  4. Hakutulokset näkyvät pieninä punaisina merkkeinä tai punaisina pisteinä. Pienet merkit näyttävät parhaat tulokset. Mainokset näkyvät violetteina merkkeinä. Lue lisätietoja pienten merkkien merkityksistä.
  5. Valinnainen: Jos haet tietyn tyyppistä paikkaa, kuten ravintolaa, voit suodattaa tuloksia hakukentän alapuolella olevien avattavien valikoiden avulla.

Koko kartan tarkastelu

Voit tarkastella koko karttaa piilottamalla hakukentän ja sivupaneelin. Piilota sivupaneeli klikkaamalla paneelin oikeassa reunassa olevaa nuolta Tiivistä sivupaneeli. Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, tätä toimintoa ei voi käyttää.

Tulosten suodattaminen

Jos käytät Mapsia yksinkertaistetussa tilassa, et voi suodattaa hakutuloksia.

1. Hae tietokoneellasi tietyn tyyppistä yritystä, ravintolaa tai paikkaa.
  2. Valitse suodatin:
    • Hinta: Voit tehdä hakuja ravintolan hintatason perusteella.
    • Aukioloajat: Voit hakea vain tällä hetkellä auki olevia paikkoja.
    • Hotellitiedot: Voit nähdä saapumispäivät ja tähtiluokitukset.

Vinkkejä hakemiseen

Seuraavassa on muutamia esimerkkihakuja Google Mapsissa:

• Tietyt yritykset: Starbucks
  • Tietynlaiset paikat: kahvila lähellä osoitetta Kauppatori
  • Tulosten rajaaminen tietylle paikkakunnalle ja seudulle: ruokakauppa Espoo, Uusimaa
  • Tulosten rajaaminen tiettyyn postinumeroon: huoltoasema 05840
  • Risteys: Mannerheimintie ja Runeberginkatu, Helsinki
  • Osoite, kaupunki, alue, osavaltio, maa tai lentokenttä: Torikatu 1 Joensuu, HEL, Helsinki-Vantaan lentoasema tai Mount Everest, Nepal
  • Leveys- ja pituuskoordinaatit: 41.40338, 2.17403
  • Ystävien ja muiden tuttujen yhteystiedot (edellyttää kirjautumista): Antti Virtanen
  • Muiden henkilöiden nimet G Suite ‑yhteystiedoissasi.

Lisätietojen saaminen tietystä paikasta

Jos haluat lisätietoja jostakin paikasta, tee jokin seuraavista:

• Valitse kartalla näkyvä pieni merkki.
  • Lisää merkki kartalle.
  • Hae jotakin paikkaa.

Näet paikkaan liittyviä tietoja, kuten osoitteen, aukioloajat, puhelinnumeron, verkkosivuston ja arviot tai arvostelut.

Vinkki: iPhone 6:ssa ja sitä uudemmissa versioissa voit 3D Touchin avulla hakea paikan verkkosivuston, tallentaa paikan, hakea reittiohjeet ja jakaa paikan. Jos haluat ottaa 3D Touchin käyttöön, valitse Asetukset-sovellus  Yleiset  Helppokäyttöisyys  3D Touch  ja varmista, että ominaisuus on käytössä. Avaa sen jälkeen Google Maps ja paina paikkaa voimakkaasti.

Paikkojen hakuehdotusten tarkasteleminen

1. Kirjaudu Google Mapsiin.
  2. Avaa Google Maps tai Google Maps ‑sovellus Google Maps.
  3. Ryhdy kirjoittamaan hakukenttään hakua, kuten ravintoloita.
  4. Henkilökohtaisia hakutuloksia voi näkyä hakukentän alla, ja niiden joukossa voi olla esimerkiksi aiemmin hakemiasi paikkoja. Jos olet kirjautunut Google-tilillesi, mutta henkilökohtaisia hakutuloksia ei tule näkyviin, varmista, että verkko- ja sovellustoiminta on otettu käyttöön.
  5. Valitse paikka, niin näet sen kartalla ja saat lisätietoja.

Paikallisten hakutulosten näkyminen Mapsissa

Yleiset paikat kartalla

Paikalliset hakutulokset näkyvät henkilöille, jotka hakevat yrityksiä ja paikkoja oman sijaintinsa läheltä. Tulokset näkyvät eri paikoissa Mapsissa ja Haku-sivustolla.

Näet todennäköisesti paikallisia hakutuloksia, jos esimerkiksi haet mobiililaitteellasi "italialaista ravintolaa". Tällöin Google yrittää näyttää sellaisen lähellä olevan ravintolan, jossa haluat ehkä käydä.

Paikallisiin hakutuloksiin vaikuttaa moni tekijä, etenkin osuvuus, etäisyys ja näkyvyys. Kun nämä tekijät yhdistetään, saadaan hakua parhaiten vastaavat tulokset.

Googlen algoritmit saattavat esimerkiksi päätellä, että kauempana sijaitseva yritys tarjoaa etsimääsi tuotetta tai palvelua todennäköisemmin kuin lähempänä sijaitseva yritys. Siksi kauempana sijaitseva yritys voi olla paikallisissa hakutuloksissa korkeammalla.

Huom. Yritysten tekemät maksut eivät vaikuta Google Mapsin hakutuloksiin. Maksettu sisältö on merkitty Google Mapsissa erikseen.

Lue lisää Googlen paikallisista hakutuloksista.

Sinulle tärkeät paikat

Jotkin Google Mapsissa näkemäsi henkilökohtaiset paikat eivät näy muille. Jos käytät Google+:aa, mukana voi olla myös piireissäsi olevien henkilöiden suosittelemia tai jakamia paikkoja.

Tiedot voivat olla peräisin esimerkiksi seuraavista lähteistä:

Google Maps:

Näkemäsi henkilökohtaiset paikat voivat perustua

• kartalla oleviin paikkoihin kohdistuneisiin toimiisi (mukaan lukien muilla sivustoilla käyttämäsi Google Maps ‑kartat)
  • äskettäisiin omiin hakuihisi (myös reittiohjehakuihin)
  • paikkoihin, jotka olet tallentanut tai merkinnyt tähdellä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla
  • paikkoihin, jotka sinä tai piireihisi kuuluvat henkilöt ovat arvioineet tai arvostelleet
  • koti- tai työosoitteeseesi, jos olet määrittänyt ne Google Mapsiin tai syötteeseen.

Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, poista verkko- ja sovellustoiminta käytöstä.

Muut Google-tuotteet:

Näkemäsi henkilökohtaiset paikat voivat perustua

• muokattuihin karttoihin, jos sinulla on sellaisia My Mapsissa
  • Google-yhteystietoihin lisäämiisi henkilöihin tai paikkoihin, kuten Paavon pizzeria
  • lähettämiisi tai sinulle näkyviin Google+ ‑postauksiin, ‑arvosteluihin tai ‑tähtiluokituksiin, jotka on merkitty paikkatagilla.

Jos et halua nähdä hakuehdotuksia Google Mapsissa, päivitä asetuksesi muissa Google-tuotteissa.