Cercar ubicacions a Google Maps

Podeu cercar tota mena de coses amb Google Maps, com ara oficines de correus, cabines de fotografia, parades d'autobús o carrers.

Per obtenir millors resultats de la cerca, inicieu la sessió a Google Maps. Un cop hi hàgiu iniciat la sessió, podeu trobar ràpidament llocs que ja hàgiu cercat abans, així com cercar els vostres contactes pel nom.

Cercar un lloc

1. Obriu Google Maps a l'ordinador.
  2. Escriviu el nom o l'adreça d'un lloc.
  3. Premeu Retorn o feu clic a Cerca Cerca. Si utilitzeu el mode bàsic de Maps, no veureu la lupa.
  4. Veureu els resultats de cerca com minimarcadors o punts vermells. Els minimarcadors mostren els resultats principals. Els de color lila són anuncis. Obteniu més informació sobre el significat dels minimarcadors.
  5. Opcional: si cerqueu un tipus de lloc, com ara restaurants, podeu filtrar els resultats amb els menús desplegables que hi ha a sota del quadre de cerca.

Veure el mapa sencer

Per veure el mapa sencer, amagueu el quadre de cerca i el tauler lateral fent clic a la fletxa que hi ha a la dreta del tauler Replega el tauler lateral. Si utilitzeu el mode bàsic de Maps, no podreu utilitzar aquesta funció.

Filtrar els resultats

Si utilitzeu el mode bàsic de Maps, no podreu filtrar els resultats de la cerca.

1. A l'ordinador, cerqueu un tipus d'empresa, de restaurant o de lloc.
  2. Trieu un filtre:
    • Preu: cerca basada en el cost del restaurant.
    • Horari: cerca que mostra només els llocs que estan oberts al públic en aquell moment.
    • Informació sobre l'hotel: cerca que mostra les dates d'entrada i les puntuacions en estrelles.

Consells per fer cerques

A continuació us oferim alguns exemples de cerques a Google Maps:

• Empreses concretes: Starbucks.
  • Tipus de llocs: cafeteria prop del parc de la Ciutadella.
  • Resultats filtrats per ciutat i província: supermercats a Reus, Tarragona.
  • Resultats filtrats per codi postal: benzinera a 08080.
  • Interseccions: Diagonal amb passeig de Gràcia.
  • Adreça, ciutat, província, país o aeroport: rambla Nova, 118, Tarragona; BCN; aeroport del Prat, o Everest, Nepal.
  • Coordenades de latitud i longitud: 41.40338, 2.17403.
  • Amics i altres contactes (heu d'haver iniciat la sessió): Àlex Martí.
  • Altres noms de persones que tingueu a Contactes de G Suite.

Obtenir més informació sobre un lloc

Per obtenir més informació sobre un lloc, teniu aquestes dues opcions:

• Seleccioneu un minimarcador del mapa.
  • Col·loqueu un marcador al mapa.
  • Cerqueu un lloc concret.

Veureu informació sobre el lloc, com ara l'adreça, l'horari, el número de telèfon, el lloc web, la puntuació i les ressenyes.

Consell: amb l'iPhone 6s i amb les versions superiors, podeu utilitzar 3D Touch per desar un lloc, compartir-lo, obtenir indicacions per anar-hi i cercar-ne el lloc web. Per activar 3D Touch, aneu a l'aplicació Configuració General Accessibilitat 3D Touch comproveu que l'opció estivi activada Tot seguit, obriu Google Maps i premeu un lloc amb força.

Veure suggeriments de cerca de llocs

1. Inicieu la sessió a Google Maps.
  2. Obriu Google Maps o l'aplicació Google Maps Google Maps.
  3. Al quadre de cerca, comenceu a escriure el que vulgueu; per exemple, restaurants.
  4. És possible que es mostrin resultats de la cerca personalitzats a sota del quadre de cerca, com ara llocs que heu cercat anteriorment. Si heu iniciat la sessió al compte de Google però no es mostra cap resultat de cerca personalitzat, comproveu que hàgiu activat l'opció Activitat al web i en aplicacions.
  5. Trieu un lloc per veure'l al mapa i obtenir-ne més informació.

Com mostra Maps els resultats locals

Llocs genèrics al mapa

Quan els usuaris cerquen empreses i llocs a prop de la seva ubicació, obtenen resultats locals, que es mostren a diversos llocs de Maps i de la Cerca.

Per exemple, si cerqueu "restaurant italià" des del dispositiu mòbil, probablement obtindreu resultats locals, ja que Google provarà de mostrar restaurants propers del tipus que cerqueu.

Els resultats locals es basen en diversos factors, principalment en la rellevància, la distància i la notorietat. Aquests factors es combinen per ajudar-nos a trobar el resultat més adient per a la cerca.

Per exemple, els algoritmes de Google poden decidir que una empresa que és més lluny de la vostra ubicació té més probabilitats de proporcionar-vos allò que cerqueu que una empresa que es troba més a prop i, per tant, Google la classifica més amunt als resultats locals.

Nota: els resultats a Google Maps no es basen en els pagaments d'altres empreses. El contingut de pagament es mostra a Google Maps marcat amb una etiqueta.

Obteniu més informació sobre els resultats de la cerca local a Google.

Llocs que us són rellevants

Sou l'única persona que pot veure algunes de les cerques personalitzades que es mostren a Google Maps. Si sou a Google+, és possible que també vegeu llocs que les persones dels vostres cercles hagin recomanat o compartit.

A continuació es mostren alguns exemples de l'origen d'aquest tipus d'informació:

A Google Maps

Els llocs personalitzats que hi vegeu poden tenir els orígens següents:

• Les interaccions que feu amb els llocs del mapa, inclosos els mapes de Google que utilitzeu en altres llocs web.
  • Les vostres cerques recents, com ara les cerques per obtenir indicacions.
  • Els llocs que heu desat o destacat a l'ordinador, al telèfon o a la tauleta.
  • Els llocs que heu puntuat o dels quals heu escrit una ressenya (o bé persones dels vostres cercles).
  • Les adreces de casa i de la feina, si les heu definit a Google Maps o al vostre feed.

Si no voleu que es mostrin suggeriments de cerca a Google Maps, desactiveu l'opció Activitat al web i en aplicacions.

En altres productes de Google

Els llocs personalitzats que hi vegeu poden tenir els orígens següents:

• Mapes personalitzats, si en teniu a My Maps.
  • Persones i llocs que heu afegit a Contactes de Google, com ara Pizzeria Bon Gust.
  • Publicacions, ressenyes o puntuacions que hàgiu fet a Google+ o que pugueu veure i que estiguin etiquetades en un lloc.

Si no voleu que es mostrin suggeriments de cerca a Google Maps, modifiqueu les preferències a la resta de productes de Google.