Behöver du hjälp med Google My Business? Besök i så fall hjälpcentret för Google My Business.

Lägga till, radera och dela foton eller videor på Google Maps

Du kan förbättra Google Maps och dela med dig av dina favoritfoton och upp till 30 sekunder långa videor genom att lägga till dem i Google Maps. Du kan lägga till eller ta bort dem när som helst. Du kan inte lägga till foton eller videor i adresser eller koordinater.

När du lägger upp foton kan andra även se

• ditt namn så som det visas på sidan Om mig
  • andra foton som du har lagt till på Google Maps
  • recensioner som du har skrivit på Google Maps
  • platsinformation för dina foton och videor.

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng när du lägger till foton och videor på Google Maps. Läs om hur du skriver recensioner och laddar upp foton av hög kvalitet.

Lägg till foton eller videor i Google Maps

Du kan lägga till media som foton och videor av intressanta platser, till exempel företag eller parker. Du kan inte lägga till media för:

• Adresser
  • Koordinater
  • Privata bostäder
  • Geografiska områden

Läs mer om fotouppdateringar för platser

Tips: Som ett skydd mot otillåten användning kan vissa intressanta platser ha tillfälliga begränsningar för inlägg. Läs mer om begränsningar för inlägg.

Lägg till foton eller videor från Bidra

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bidra Bidra följt av Lägg till foto.
    • Lägga upp ett foto eller en video: Tryck på valfritt antal foton eller videor.
    • Redigera platsen för ett foto eller en video: Tryck på platsens namn och välj sedan en annan plats.
  3. Tryck på Lägg upp.

Lägg till ett foto eller en video från en plats sida

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  3. Tryck på platsens namn eller adress längst ned för att få mer information.
  4. Tryck på Foton följt av Lägg till foton.
  5. Välj vad du vill göra:
    • Välj ett foto eller en video från ditt galleri: Välj valfritt antal foton eller videor.
    • Ta ett nytt foto eller spela in en ny video: Tryck på Kamera och tryck på slutaren.

Tips! Om du vill se förslag på foton eller videor som du kan lägga till på Google Maps måste du ha installerat Google Foto-appen med säkerhetskopiering och synkronisering aktiverat och Platshistorik påslagen. Ta bort ett förslag genom att trycka på Rensa.

Lägga till foton eller videor från Google Foto eller din galleriapp

1. Öppna galleriappen eller Google Foto Foto på din iPhone eller iPad.
  2. Välj ett foto eller en video.
  3. Tryck på Dela Dela följt av Lägg upp på Google Maps Maps.
    • Om du inte ser alternativet kan du trycka på Mer 더보기 följt av Lägg upp på Google Maps Maps följt av Klart.
  4. Välj var du vill lägga upp ditt bidrag:
    • Om platsen för ditt foto eller din video framgår tydligt väljer Google Maps en plats åt dig.
    • I annat fall kan du trycka på Välj en plats och söka efter en adress eller plats.
  5. Tryck på Lägg upp.

Hitta dina foton eller videor på Google Maps

Så här kan du se alla foton som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bidra Bidra följt av Se bidrag.

Radera foton eller videor i Google Maps-appen

Foton eller videor som du raderar från Google Maps tas även automatiskt bort från Google Sök.

Så här raderar du ett foto eller en video:

1. Öppna Google Maps-appen Maps på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Bidra Bidra följt av Se bidrag.
  3. Markera fotot eller videon du vill radera.
  4. Tryck på Mer 더보기 följt av Radera fotot.

Foton eller videor som du raderar från Google Maps tas inte automatiskt bort från

Lägga till eller radera foton och videor från Företagsprofil

Om du har ett företag som du har verifierat kan du läsa om hur du lägger till eller raderar ett foto från företaget.

Aktivera eller inaktivera automatisk uppspelning av video

1. Tryck på profilikonen Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Videoinställningar.
  2. Tryck för att aktivera eller inaktivera automatisk uppspelning.

Rapportera foton eller videor på Google Maps

Viktigt! Vi övervakar användarinnehåll för att skydda Google Maps från policyöverträdelser. Om vi upptäcker en policyöverträdelse kan vi granska och ta bort innehållet. Läs mer om policyn för användargenererat innehåll på Google Maps.

Om du ser något på Google Maps som är olämpligt eller felaktigt kan du berätta det för oss.

1. Sök efter en plats eller tryck på den på kartan.
  2. Scrolla till avsnittet Foton och välj det foto eller den video du vill rapportera.
  3.  Tryck på Mer 더보기 följt av Rapportera det här fotot.
  4. Välj orsaken till rapporteringen.

Läs mer om Policyn för innehåll från Maps-användare.

Tips! Som företagsägare kan du begära borttagning av foton. Läs mer om att begära radering av foton.