Lägga till, ta bort eller dela foton och videor

Om du vill förbättra Google Maps och dela med dig av dina favoritfoton och videor kan du lägga till dem i Google Maps. Du kan lägga till eller ta bort dem när som helst. Du kan inte lägga till foton eller videor i adresser.

När du lägger upp foton kan andra användare även se fler saker:

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng genom att lägga till foton och videor i Google Maps.

Lägga till ett foto

Lägga till ett foto från sidan för en plats

1. Öppna Google Maps på datorn och sök efter en plats.
  2. Välj platsen och klicka på Lägg till ett foto. Du kan behöva scrolla ned för att se alternativet.
  3. En ruta visas. Dra fotot som du vill ladda upp eller klicka på Välj vilka foton som ska laddas upp.

Obs! Du kan lägga till foton för intressanta platser, som företag eller parker, men inte för adresser eller koordinater.

Lägga till foton från Dina bidrag

1. Se till att Platshistorik är aktiverad.
  2. Öppna Google Maps på datorn.
  3. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  4. Klicka på Lägg till dina foton i Maps på fliken Bidra. Om du inte ser alternativet beror det på att du inte har tagit några foton med telefonen eller att vi inte hittar platsen för dina bilder.
    • Klicka på ett eller flera foton som du vill lägga upp.
    • Redigera platsen för ett foto genom att klicka på platsens namn och välja en annan plats.
  5. Klicka på Lägg upp Lägg upp högst upp.

Se eller begränsa dina foton

Se dina foton

Så här kan du se alla foton som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Välj Foton.

Obs! Alla foton och recensioner i Dina bidrag är synliga för andra som använder Google Maps. Det finns en länk till Dina bidrag i alla recensioner och foton som du skickar in.

Se fotona i din profil

Din Google Maps-profil utgörs av dina recensioner, delade foton och framsteg i Local Guides. Profilen är offentlig, så andra användare kan se en lista över de platser du har betygsatt och recenserat. Så här kan du se hur din profil ser ut för andra:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra följt av Profilinställningar.
  4. Klicka på Visa din offentliga profil.

Begränsa fotona i din profil

Du kan begränsa fotona och videorna som du delar i din offentliga profil. Du kan fortfarande se ditt foto, ditt betyg eller din recension på platsens sida såvida du inte raderar dem direkt.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra följt av Profilinställningar.
  4. Inaktivera Visa bidrag i din offentliga profil.

Dina recensioner och betyg visas inte längre i din profil.

Dela ett foto

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Välj Foton.
  4. Leta reda på fotot som du vill dela.
  5. Klicka på Mer Mer följt av Dela högst upp till höger.

Radera ett foto

Du kan se och radera foton som har lagts till från Google Sök via Google Maps.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Klicka på fliken Foton för att se fotona som du har lagt upp.
  4. Radera ett foto genom att klicka på Mer Mer följt av Radera fotot.

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från

• Google Sök

Foton som du tar bort från Google Maps tas inte automatiskt bort från

Obs! Det kan ta flera minuter innan fotona har raderats. Om du inte ser ändringarna direkt kan du prova att stänga Dina bidrag och sedan öppna det igen.

Lägga till eller radera ett foto från Google My Business

Om du är företagsägare och har verifierat ditt företag kan du läsa om hur du lägger till eller raderar ett foto från företaget.

Rapportera ett foto på Google Maps

Om du ser något på Google Maps som är olämpligt eller felaktigt kan du berätta det för oss.

1. Sök efter en plats eller klicka på den på kartan.
  2. Klicka på det stora fotot högst upp till vänster för att öppna fotogalleriet.
  3. Klicka på fotot som du vill rapportera.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Rapportera ett problem till vänster.

Läs mer om policyn för innehåll från Maps-användare.