Behöver du hjälp med Google My Business? Besök i så fall hjälpcentret för Google My Business.

Lägga till, ta bort eller dela foton och videor

Om du vill förbättra Google Maps och dela med dig av dina favoritfoton och videor kan du lägga till dem i Google Maps. Du kan lägga till eller ta bort dem när som helst. Du kan inte lägga till foton eller videor i adresser.

När du lägger upp foton kan andra användare även se fler saker:

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng genom att lägga till foton och videor i Google Maps.

Lägga till ett foto

Lägg till ett foto från en plats sida

1. Öppna Google Maps på datorn och sök efter en plats.
  2. Välj platsen och klicka på Lägg till ett foto. Du kan behöva rulla ned så att du ser alternativet.
  3. En ruta visas. Dra fotot som du vill lägga upp eller klicka på Välj vilka foton som ska överföras.

Obs!

• Du kan inte lägga till ett foto om du använder Maps i begränsat läge.
  • Du kan lägga till foton för intressanta platser, som företag eller parker, men inte för adresser eller koordinater.

Lägga till foton från Dina bidrag

1. Se till att aktivera Platshistorik.
  2. Öppna Google Maps på datorn.
  3. Högst upp till vänster klickar du på menyn Meny och sedan Dina bidrag.
  4. Klicka på Lägg till dina foton i Maps på fliken Bidra. Om du inte ser det här alternativet beror det på att du inte har tagit några foton med telefonen eller så hittar vi ingen plats för dina bilder.
    • Klicka på ett eller flera foton som du vill lägga upp.
    • Redigera platsen för ett foto genom att klicka på platsens namn och välja en annan plats.
  5. Klicka på Lägg upp Lägg upp högst upp.

Lägga till eller radera ett foto från Google My Business

Om du har ett företag som du har verifierat kan du läsa om hur du lägger till eller raderar ett foto från företaget.

Visa dina foton

Så här kan du se alla foton som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Högst upp till vänster klickar du på menyn Meny och sedan Dina bidrag.
  3. Välj Foton.

Obs! Alla dina foton och recensioner i Dina bidrag kan ses av andra som använder Google Maps. Det finns en länk till Dina bidrag i alla recensioner och foton som du skickar in.

Dela ett foto

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Högst upp till vänster klickar du på menyn Meny och sedan Dina bidrag.
  3. Välj Foton.
  4. Leta reda på fotot som du vill dela.
  5. Högst upp till höger klickar du på Mer Mer och sedan Dela .

Radera ett foto från Google Maps

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från

Foton som du raderar från Maps tas inte automatiskt bort från:

Så här raderar du ett foto som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Klicka på Dina bidrag.
  4. Välj Foton.
  5. Leta reda på fotot som du vill radera.
  6. Högst upp i fotots högra hörn klickar du på Mer Mer och sedan Radera fotot.

Rapportera ett foto i Google Maps

Om du ser något i Google Maps som är olämpligt eller felaktigt kan du berätta det för oss.

1. Sök efter en plats eller klicka på den på kartan.
  2. Klicka på det stora fotot längst upp till vänster för att öppna fotogalleriet.
  3. Klicka på fotot som du vill rapportera.
  4. På vänster sida klickar du på Mer Mer och sedan Rapportera ett problem.

Läs mer om policyerna för godkännande och sekretess gällande bilder i Google Maps.