Behöver du hjälp med Google My Business? Besök i så fall hjälpcentret för Google My Business.

Lägga till, radera och dela foton eller videor på Google Maps

Du kan förbättra Google Maps och dela med dig av dina favoritfoton och upp till 30 sekunder långa videor genom att lägga till dem i Google Maps. Du kan lägga till eller ta bort dem när som helst. Du kan inte lägga till foton eller videor i adresser eller koordinater.

När du lägger upp foton kan andra även se

• ditt namn så som det visas på sidan Om mig
  • andra foton som du har lagt till på Google Maps
  • recensioner som du har skrivit på Google Maps
  • platsinformation för dina foton och videor.

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng när du lägger till foton och videor på Google Maps. Läs om hur du skriver recensioner och laddar upp foton av hög kvalitet.

Lägg till foton eller videor i Google Maps

Du kan lägga till media som foton och videor av intressanta platser, till exempel företag eller parker. Du kan inte lägga till media för:

• Adresser
  • Koordinater
  • Privata bostäder
  • Geografiska områden
Läs mer om hur du lägger till användbara fotouppdateringar för platser.

Tips: Som ett skydd mot otillåten användning kan vissa intressanta platser ha tillfälliga begränsningar för inlägg. Läs mer om begränsningar för inlägg.

Lägg till ett foto eller en video från en plats sida

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Sök efter en plats.
  3. Scrolla nedåt när du har valt en plats.
  4. Klicka på Lägg till mediaföljt avGoogle Foto.
  5. Markera de foton eller videor som du vill ladda upp.
  6. Klicka på Välj.

Tips!

• Du kan lägga till foton och videor av intressanta platser, som företag eller parker.
  • Du kan bara ladda upp videor från fliken Google Foto.

Lägga till foton eller videor från Dina bidrag

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Klicka på Lägg till dina foton i Maps på fliken Bidra. Det här alternativet ser du bara om du tar foton eller videor med din telefon och vi kan avgöra var de är tagna.
    • Lägga upp ett foto eller en video: Klicka på valfritt antal foton eller videor.
    • Redigera platsen för ett foto eller en video: Klicka på platsens namn och välj sedan en annan plats.
  4. Klicka på Lägg upp Lägg upp högst upp.

Tips! Se till att Platshistorik är aktiverad.

Hitta eller begränsa dina foton eller videor

Hitta dina foton eller videor

Så här kan du se foton eller videor som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Välj Foton.

Tips! Andra som använder Google Maps kan hitta dina foton, videor och recensioner i Dina bidrag. Det finns en länk till Dina bidrag i alla recensioner och foton eller videor som du skickar in.

Ta reda på hur din profil visas offentligt

Din Google Maps-profil utgörs av dina recensioner, delade foton eller videor samt dina framsteg i Local Guides. Profilen är offentlig, så andra användare kan se en lista över de platser du har betygsatt och recenserat. Så här tar du reda på hur din profil visas för andra:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra följt av Profilinställningar.
  4. Klicka på Visa din offentliga profil.

Begränsa fotona eller videorna i din profil

Du kan begränsa vilka delade foton och videor som andra kan se i din offentliga profil. Du kan fortfarande se ditt foto eller din video, ditt betyg eller din recension på platsens sida såvida du inte raderar dem direkt.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra följt av Profilinställningar.
  4. Välj ett alternativ om du vill begränsa dina foton eller videor:
    • Stäng av Visa dina inlägg i din profil.
    • Aktivera Begränsad profil.

Dina bidrag visas inte längre i din profil.

Dela foton eller videor

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Välj Foton.
  4. Leta upp det foto eller den video som du vill dela.
  5. Klicka på Mer Mer följt av Dela högst upp till höger.

Radera foton eller videor

Foton eller videor som du lägger till på Google Sök kan raderas via Google Maps.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Dina bidrag högst upp till vänster.
  3. Klicka på fliken Foton för att se de foton eller videor som du har lagt upp.
  4. Radera ett foto eller en video genom att klicka på Mer Mer följt av Radera fotot.

Om du raderar foton eller videor från Google Maps tas de även bort från Google Sök. Foton och videor som du raderar från Google Maps tas inte bort från

Tips! Det kan ta flera minuter att radera foton och videor. Om ändringarna inte uppdateras direkt stänger du Dina bidrag och öppnar dem igen.

Lägga till eller radera foton och videor från Företagsprofil

Om du är verifierad företagsägare kan du lägga till eller ta bort foton på ditt företag.

Aktivera eller inaktivera automatisk uppspelning av video

1. Tryck på profilikonen Kontocirkel följt av Inställningar Settings följt av Videoinställningar.
  2. Tryck för att aktivera eller inaktivera automatisk uppspelning.

Rapportera foton eller videor på Google Maps

Viktigt! Vi övervakar användarinnehåll för att skydda Google Maps från policyöverträdelser. Om vi upptäcker en policyöverträdelse kan vi granska och ta bort innehållet. Läs mer om policyn för användargenererat innehåll på Google Maps.

Om du ser något på Google Maps som är olämpligt eller felaktigt kan du berätta det för oss.

1. Sök efter en plats eller klicka på den på kartan.
  2. Klicka på det stora fotot högst upp till vänster för att öppna fotogalleriet.
  3. Klicka på det foto eller den video du vill rapportera.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Rapportera ett problem till vänster.

Läs mer om Policyn för innehåll från Maps-användare.

Tips! Företagsägare kan begära att ett foto tas bort. Läs mer om att begära radering av foton.