Lägga till, ta bort eller dela foton och videor

Om du vill förbättra Google Maps och dela med dig av dina favoritfoton och videor kan du lägga till dem i Google Maps. Du kan lägga till eller ta bort dem när som helst. Du kan inte lägga till foton eller videor i adresser.

När du lägger upp foton kan andra användare även se fler saker:

Tips! Om du är Local Guide kan du få poäng genom att lägga till foton och videor i Google Maps.

Lägga till ett foto

Lägg till ett foto från en plats sida

1. Öppna Google Maps på datorn och sök efter en plats.
  2. Välj platsen och klicka på Lägg till ett foto. Du kan behöva rulla ned så att du ser alternativet.
  3. En ruta visas. Dra fotot som du vill ladda upp eller klicka på Välj vilka foton som ska laddas upp.

Obs! Du kan lägga till foton för intressanta platser, som företag eller parker, men inte för adresser eller koordinater.

Lägga till foton från Dina bidrag

1. Se till att aktivera Platshistorik.
  2. Öppna Google Maps på datorn.
  3. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Dina bidrag.
  4. Klicka på Lägg till dina foton i Maps på fliken Bidra. Om du inte ser det här alternativet beror det på att du inte har tagit några foton med mobilen eller så hittar vi ingen plats för dina bilder.
    • Klicka på ett eller flera foton som du vill lägga upp.
    • Redigera platsen för ett foto genom att klicka på platsens namn och välja en annan plats.
  5. Klicka på Lägg upp Lägg upp högst upp.

Visa eller dölja dina foton

Visa dina foton

Så här kan du visa alla foton som du har delat på Google Maps:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Dina bidrag.
  3. Välj Foton.

Obs! Alla dina foton och recensioner i Dina bidrag kan ses av andra som använder Google Maps. Det finns en länk till Dina bidrag i alla recensioner och foton som du skickar in.

Visa fotona i din profil

Din Google Maps-profil utgörs av dina recensioner, delade foton och dina framsteg i Local Guides. Profilen är offentlig, så andra användare kan se en lista över de platser du har betygsatt och recenserat. Så här kan du se hur din ser profil ut för andra:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra och sedan Profilinställningar.
  4. Klicka på Visa din offentliga profil.

Dölja fotona i din profil

Du kan dölja dina delade foton och videor i din offentliga profil. Du kan fortfarande se ditt foto, ditt betyg eller din recension på platsens sida, såvida du inte raderar dem direkt.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på Meny Meny och sedan Dina bidrag till vänster.
  3. Klicka på Bidra och sedan Profilinställningar.
  4. Inaktivera Visa bidrag i din offentliga profil.

Dina recensioner och betyg visas inte i din profil.

Dela ett foto

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Dina bidrag.
  3. Välj Foton.
  4. Leta reda på fotot som du vill dela.
  5. Klicka på Mer Mer upp i det högra hörnet och sedan Dela.

Radera ett foto

Visa eller radera foton från Sök

Foton som läggs till från Google Sök kan visas och raderas med hjälp av Google Maps.

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster och sedan Dina bidrag.
  3. Klicka på fliken Foton för att visa foton som du har bidragit med.
  4. Om du vill ta bort ett foto klickar du på Mer Mer och sedan Radera fotot.

Obs! Det kan ta flera minuter att radera foton. Om du inte ser ändringarna direkt kan du testa att stänga Dina bidrag och sedan öppna det igen.

Lägg till eller radera ett foto från Google My Business

Om du har ett företag som du har verifierat kan du läsa om hur du lägger till eller raderar ett foto från företaget.

Radera ett foto från Google Maps

Foton som du raderar på Google Maps tas även bort från:

• Google Sök

Foton som du raderar från Maps tas inte automatiskt bort från:

1. Öppna Google Maps på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny högst upp till vänster.
  3. Klicka på Dina bidrag.
  4. Välj Foton.
  5. Leta reda på fotot som du vill radera.
  6. Längst upp i fotots högra hörn klickar du på Mer Mer och sedan Radera fotot.

Rapportera ett foto i Google Maps

Om du ser något i Google Maps som är olämpligt eller felaktigt kan du berätta det för oss.

1. Sök efter en plats eller klicka på den på kartan.
  2. Klicka på det stora fotot längst upp till vänster för att öppna fotogalleriet.
  3. Klicka på fotot som du vill rapportera.
  4. På vänster sida klickar du på Mer Mer och sedan Rapportera ett problem.

Läs mer om policyn för innehåll från Maps-användare.