Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als je Google Maps wilt verbeteren en je favoriete foto's en video's wilt delen, kun je ze toevoegen aan Google Maps. Je kunt op elk moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. Je kunt geen foto's of video's toevoegen aan adressen of coördinaten.

Als je foto's post, kunnen anderen ook het volgende vinden:

• Je naam zoals deze wordt weergegeven op de pagina Over mij
  • Andere foto's die je aan Google Maps hebt toegevoegd
  • Reviews die je op Google Maps hebt geplaatst
  • Locatiegegevens van je foto's en video's

Tip: Als je een Local Guide bent, kun je punten verdienen als je foto's en video's toevoegt aan Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je reviews en foto's van hoge kwaliteit bijdraagt.

Een foto toevoegen

Een foto toevoegen via de pagina van een plaats

1. Open Google Maps op je computer en zoek een plaats.
  2. Nadat je een plaats hebt geselecteerd, klik je op Een foto toevoegen.
    • Je moet misschien naar beneden scrollen om deze optie te vinden.
  3. Als je de fotokiezer ziet, versleep je de foto die je wilt uploaden of klik je op Kies foto's om te uploaden.

Tip: Je kunt foto's toevoegen voor interessante plaatsen, zoals bedrijven of parken.

Foto's toevoegen uit Mijn bijdragen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op het tabblad Bijdragen op Voeg je foto's toe aan Maps. Je krijgt deze optie alleen te zien als je foto's op je telefoon maakt en wij de locatie kunnen bepalen.
    • Als je een foto wilt posten, klik je op een of meer foto's.
    • Als je de locatie van een foto wilt bewerken, klik je op de naam van de plaats en selecteer je een andere plaats.
  4. Klik bovenaan op Posten Plaatsen.

Tip: Zorg dat Locatiegeschiedenis aanstaat.

Je foto's vinden of beperken

Je foto's vinden

Als je foto's wilt vinden die je op Google Maps hebt gedeeld, doe je het volgende:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.

Tip: Anderen die Google Maps gebruiken, kunnen je foto's en reviews vinden via jouw bijdragen. Er wordt een link naar je bijdragen weergegeven in alle reviews en foto's die je indient.

Nagaan hoe anderen je profiel zien

Je Google Maps-profiel bevat je reviews, gedeelde foto's en voortgang in het Local Guides-programma. Je profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de lijst bekijken met plaatsen die je hebt beoordeeld en waarvoor je een review hebt geschreven. Als je wilt nagaan hoe anderen je profiel zien, doe je het volgende:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik links op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Klik op Je openbare profiel bekijken.

De foto's in je profiel beperken

Je kunt beperken welke gedeelde foto's en video's anderen kunnen zien in je openbare profiel. Je foto, beoordeling of review is nog wel te vinden op de pagina van de betreffende plaats, tenzij je deze rechtstreeks verwijdert.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik links op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Zet Bijdragen tonen in je openbare profiel uit.

Je reviews en beoordelingen worden niet langer weergegeven in je profiel.

Een foto delen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.
  4. Zoek de foto die je wilt delen.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Delen.

Een foto verwijderen

Foto's die je toevoegt aan Google Zoeken, kunnen worden verwijderd in Google Maps.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op het tabblad Foto's om de door jou bijgedragen foto's te bekijken.
  4. Als je een foto wilt verwijderen, klik je op Meer Meer en dan Deze foto verwijderen.

Als je foto's verwijdert in Google Maps, worden ze ook verwijderd van Google Zoeken. De foto's die je verwijdert uit Google Maps, blijven nog wel staan op de volgende plaatsen:

Tip: Het kan enkele minuten duren voordat foto's daadwerkelijk zijn verwijderd. Als je wijzigingen niet meteen worden doorgevoerd, sluit je 'Mijn bijdragen' en open je dit opnieuw.

Een foto toevoegen aan of verwijderen uit je bedrijfsprofiel

Als je een geverifieerde eigenaar bent, kun je foto's van je bedrijf toevoegen of verwijderen.

Een foto op Google Maps melden

Als je iets op Google Maps aantreft dat ongepast of onjuist is, kun je dit melden.

1. Zoek een plaats of klik erop op de kaart.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de grote foto om de fotogalerij te openen.
  3. Klik op de foto die je wilt melden.
  4. Klik links op Meer Meer en dan Een probleem melden.

Bekijk meer informatie over het Maps-beleid inzake door gebruikers bijgedragen content.