Bent u op zoek naar hulp bij Google Mijn Bedrijf? Bezoek dan het Helpcentrum van Google Mijn Bedrijf.

Foto's of video's toevoegen, verwijderen of delen in Google Maps

Als je Google Maps wilt verbeteren en je favoriete foto's en video's van maximaal 30 seconden wilt delen, kun je ze toevoegen aan Google Maps. Je kunt op elk moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. Je kunt geen foto's of video's toevoegen aan adressen of coördinaten.

Als je foto's post, kunnen anderen ook het volgende vinden:

• Je naam zoals deze wordt weergegeven op de pagina Over mij
  • Andere foto's die je aan Google Maps hebt toegevoegd
  • Reviews die je op Google Maps hebt geplaatst
  • Locatiegegevens van je foto's en video's

Tip: Als je een Local Guide bent, kun je punten verdienen als je foto's en video's toevoegt aan Google Maps. Bekijk meer informatie over hoe je reviews en foto's van hoge kwaliteit bijdraagt.

Foto's of video's toevoegen aan Google Maps

Je kunt media toevoegen zoals foto's en video's van interessante plaatsenzoals bedrijven of parken. Je kunt geen media toevoegen aan:

• Adressen
  • Coördinaten
  • Privéwoningen
  • Geografische gebieden
Meer informatie over hoe je nuttige foto-updates voor plaatsen toevoegt

Tip: We willen gebruikers beschermen tegen pogingen tot misbruik. Daarom hebben sommige interessante plaatsen tijdelijke beperkingen voor posten. Meer informatie over beperkingen voor posten

Foto's en video's toevoegen vanaf de pagina van een plaats

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Zoek naar een plaats.
  3. Scroll omlaag nadat je een plaats hebt geselecteerd.
  4. Klik op Media toevoegenen danGoogle Foto's.
  5. Selecteer de foto's of video's die je wilt uploaden.
  6. Klik op Selecteren.

Tips:

• Je kunt foto's en video's toevoegen voor interessante plaatsen, zoals bedrijven of parken.
  • Je kunt alleen video's uploaden vanaf het tabblad Google Foto's.

Foto's of video's toevoegen uit je bijdragen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op het tabblad Bijdragen op Je foto's toevoegen aan Maps. Je krijgt deze optie alleen als je foto's of video's op je telefoon maakt en wij de locatie kunnen bepalen.
    • Een foto of video posten: klik op een of meer foto's of video's.
    • De locatie van een foto of video bewerken:: klik op de naam van de plaats en selecteer dan een andere plaats.
  4. Klik bovenaan op Posten Plaatsen.

Tip: Zorg dat Locatiegeschiedenis aanstaat.

Je foto's of video's zoeken of beperken

Je foto's of video's zoeken

Zo bekijk je foto's en video's die je hebt gedeeld op Google Maps:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.

Tip: Anderen die Google Maps gebruiken, kunnen je foto's, video's en reviews vinden via je bijdragen. Er staat een link naar je bijdragen in alle reviews en foto's of video's die je indient.

Nagaan hoe anderen je profiel zien

Je Google Maps-profiel bestaat uit reviews, gedeelde foto's en video's, en je voortgang in het Local Guides-programma. Je profiel is openbaar. Andere gebruikers kunnen de lijst bekijken met plaatsen die je hebt beoordeeld en waarvoor je een review hebt geschreven. Zo kun je zien hoe anderen je profiel zien:

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik links op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Klik op Je openbare profiel bekijken.

De foto's en video's in je profiel beperken

Je kunt beperken welke gedeelde foto's en video's anderen kunnen zien in je openbare profiel. Je foto, video, beoordeling of review is, tenzij je die rechtstreeks verwijdert, nog wel te vinden op de pagina van een plaats.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik links op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op Bijdragen en dan Profielinstellingen.
  4. Kies een van deze opties als je je foto's of video's wilt beperken:
    • Zet Je posts tonen op je profiel uit.
    • Zet Beperkt profiel aan.

Je bijdragen zijn niet meer zichtbaar in je profiel.

Foto's of video's delen

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.
  4. Zoek de foto of video die je wilt delen.
  5. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Delen.

Foto's of video's verwijderen

Foto's of video's die je toevoegt op Google Zoeken, kunnen worden verwijderd uit Google Maps.

1. Open Google Maps op je computer.
  2. Klik linksboven op Menu Menu en dan Mijn bijdragen.
  3. Klik op het tabblad Foto's om de door jou bijgedragen foto's of video's te bekijken.
  4. Als je een foto of video wilt verwijderen, klik je op Meer Meer en dan Deze foto verwijderen.

Als je foto's of video's verwijdert uit Google Maps, worden ze ook verwijderd uit Google Zoeken. De foto's en video's die je verwijdert uit Google Maps, worden niet verwijderd uit:

Tip: Het kan enkele minuten duren voordat foto's of video's zijn verwijderd. Als je updates niet meteen worden doorgevoerd, sluit je Mijn bijdragen en open je dat opnieuw.

Foto's en video's toevoegen aan of verwijderen uit je bedrijfsprofiel

Als je een geverifieerde eigenaar bent, kun je foto's van je bedrijf toevoegen of verwijderen.

Autoplay voor video's aan- of uitzetten

1. Tik op het profielicoon Accounticoon en dan Instellingen Settings en dan Video-instellingen.
  2. Tik op de schakelaar om autoplay aan of uit te zetten.

Foto's of video's melden op Google Maps

Belangrijk: We controleren gebruikerscontent om overtreders van het beleid te verwijderen van Google Maps. Alle schendingen die we vinden, worden beoordeeld en verwijderd. Meer informatie over het Google Maps-beleid voor content van gebruikers

Als je iets op Google Maps aantreft dat ongepast of onjuist is, kun je dit melden.

1. Zoek een plaats of klik erop op de kaart.
  2. Klik linksboven op de grote foto om de fotogalerij te openen.
  3. Klik op de foto of video die je wilt melden.
  4. Klik links op Meer Meer en dan Een probleem melden.

Bekijk meer informatie over het Maps-beleid inzake door gebruikers bijgedragen content.

Tip: Als je een bedrijfseigenaar bent, kun je een verwijderingsverzoek voor de foto indienen. Meer informatie over verwijderingsverzoeken voor foto's