Foto's en video's toevoegen, verwijderen of delen

Als u wilt helpen Google Maps te verbeteren en uw favoriete foto's en video's wilt delen, kunt u ze toevoegen aan Google Maps. U kunt op elk gewenst moment foto's en video's toevoegen of verwijderen. U kunt geen foto's of video's aan adressen toevoegen.

Wanneer u foto's post, is het volgende ook zichtbaar voor anderen:

Tip: Als u een Local Guide bent, kunt u punten verdienen door foto's en video's aan Google Maps toe te voegen.

Een foto toevoegen

Een foto toevoegen via de pagina van een plaats

1. Open Google Maps op uw computer en zoek naar een plaats.
  2. Nadat u een plaats heeft geselecteerd, klikt u op Een foto toevoegen. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om dit te zien.
  3. Er wordt een vak weergegeven. Sleep de foto die u wilt uploaden naar het vak of klik op Kies foto's om te uploaden.

Opmerking: U kunt foto's toevoegen voor interessante plaatsen (zoals bedrijven of parken), maar geen adressen of coördinaten.

Foto's toevoegen uit 'Mijn bijdragen'

1. Zorg ervoor dat u Locatiegeschiedenis heeft ingeschakeld.
  2. Open Google Maps op uw computer.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Mijn bijdragen.
  4. Klik op het tabblad Bijdragen op Voeg je foto's toe aan Maps. Deze optie wordt niet weergegeven als u geen foto's heeft gemaakt met uw telefoon of we geen locatie voor uw foto's kunnen vinden.
    • Als u een foto wilt plaatsen, klikt u op een of meer foto's.
    • Als u de locatie van een foto wilt bewerken, klikt u op de naam van de plaats en selecteert u een andere plaats.
  5. Klik bovenaan op Posten Plaatsen.

Een foto toevoegen of verwijderen in Google Mijn Bedrijf

Heeft u als bedrijfseigenaar uw bedrijf geverifieerd, dan leest u hier hoe u voor uw bedrijf een foto kunt toevoegen of een foto kunt verwijderen.

Uw foto's bekijken

Alle foto's bekijken die u heeft gedeeld op Google Maps:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.

Opmerking: Al uw foto's en reviews in Mijn bijdragen zijn zichtbaar voor andere mensen die Google Maps gebruiken. Er wordt een link naar Mijn bijdragen weergegeven in alle reviews en foto's die u indient.

Een foto delen

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu en vervolgens Mijn bijdragen.
  3. Kies Foto's.
  4. Zoek de foto die u wilt delen.
  5. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Delen.

Een foto verwijderen uit Google Maps

Foto's die u verwijdert op Google Maps, worden ook verwijderd uit:

• Google Zoeken

Foto's die u verwijdert uit Maps, worden niet automatisch verwijderd uit:

Een foto verwijderen die u heeft gedeeld op Google Maps:

1. Open Google Maps op uw computer.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op Menu Menu.
  3. Klik op Mijn bijdragen.
  4. Kies Foto's.
  5. Zoek de foto die u wilt verwijderen.
  6. Klik in de rechterbovenhoek van de foto op Meer Meer en vervolgens Deze foto verwijderen.

Een foto op Google Maps melden

Als u iets op Google Maps ziet dat ongepast of onjuist is, kunt u dit melden.

1. Zoek een plaats of klik op een plaats op de kaart.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de grote foto om de fotogalerij te openen.
  3. Klik op de foto die u wilt melden.
  4. Klik aan de linkerkant op Meer Meer en vervolgens Een probleem melden.

Meer informatie over het Maps-beleid inzake door gebruikers bijgedragen content.