Etsitkö Google My Businessiin liittyviä ohjeita? Niitä on Google My Businessin ohjekeskuksessa.

Kuvien tai videoiden lisääminen, poistaminen ja jakaminen Google Mapsissa

Jos haluat parantaa Google Mapsia ja jakaa lempikuviasi ja enintään 30 sekunnin pituisia videoitasi, lisää ne Google Mapsiin. Voit lisätä tai poistaa niitä milloin tahansa. Et voi lisätä kuvia tai videoita osoitteisiin tai koordinaatteihin.

Kun julkaiset valokuvia, muut käyttäjät näkevät myös

Vinkki: Jos olet Local Guide ‑opas, voit ansaita pisteitä lisäämällä kuvia ja videoita Google Mapsiin. Näin lisäät laadukkaita arvosteluja ja kuvia.

Valokuvien tai videoiden lisääminen Google Mapsiin

Voit lisätä mediasisältöä, kuten kuvia ja videoita kiinnostavista paikoista, kuten yrityksistä tai puistoista. Mediaa ei voi lisätä seuraaviin:

• osoitteet
  • Koordinaatit
  • Yksityisasunnot
  • Maantieteelliset alueet

Lue lisää paikkojen valokuvapäivityksistä

Vinkki: Joissakin nähtävyyksissä on väliaikaisia postausrajoituksia, jotta voimme suojautua väärinkäytöltä. Lue lisää postausrajoituksista

Kuvien tai videoiden lisääminen Postaa-kohdasta

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Lisää sisältöä Lisää sisältöä.
  3. Napauta Postaa-välilehdeltä Lisää kuva.
    • Kuvan tai videon postaaminen: Napauta yhtä tai useampaa kuvaa tai videota.
    • Kuvan tai videon sijainnin muokkaaminen: Napauta paikan nimeä ja valitse toinen paikka.
  4. Napauta Julkaise.

Vinkki: Jos haluat saada ehdotuksia Google Mapsiin lisättävistä kuvista, varmista, että olet asentanut Google Kuvat ‑sovelluksen ja laittanut päälle varmuuskopioinnin ja synkronoinnin sekä sijaintihistorian. Jos haluat poistaa ehdotuksen, napauta Tyhjennä.

Kuvien tai videoiden lisääminen paikan sivulta

1. Avaa Google Maps Maps Android-laitteella.
  2. Voit siirtyä paikan sivulle seuraavilla tavoilla:
    • Kirjoita paikan nimi hakukenttään.
    • Napauta paikkaa kartalta.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Vedä alareunan valikkopalkista vasemmalle.
  5. Napauta Kuvat ja sitten Lisää kuva.
  6. Tee jompikumpi seuraavista:
    • Jos haluat valita kuvan tai videon galleriastasi, napauta Kansio.
    • Jos haluat ottaa uuden kuvan tai videon, napauta Kamera.

Kuvien tai videoiden lisääminen Google Kuvista tai Gallery-sovelluksesta

1. Avaa Google Kuvat tai galleriasovellus Android-laitteella.
  2. Napauta lisättävää kuvaa tai videota.
  3. Napauta alareunasta Jaa ja sitten Lisää Mapsiin.
  4. Napauta yläreunasta Valitse paikka.
  5. Valitse paikka, jossa kuva on otettu.
  6. Valitse oikeasta yläkulmasta Julkaise.

Kuvien tai videoiden etsiminen Google Mapsista

Löydät Google Mapsissa jakamasi sisällön seuraavasti:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Lisää sisältöä Lisää sisältöä ja sitten Katso lisäämäsi sisältö.

Kuvien tai videoiden poistaminen Google Maps ‐sovelluksessa

Google Mapsista poistamasi kuvat ja videot poistetaan automaattisesti myös Google Hausta.

Näin poistat kuvan tai videon:

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Napauta Lisää sisältöä Lisää sisältöä ja sitten Katso lisäämäsi sisältö.
  3. Valitse poistettava kuva tai video.
  4. Napauta oikeasta yläkulmasta Poista Poista ja sitten Poista.

Google Mapsista poistamasi kuvat ja videot eivät poistu automaattisesti

Kuvien tai videoiden lisääminen Yritysprofiiliin ja niiden poistaminen

Jos olet yrityksen omistaja ja olet todentanut yrityksesi, voit lisätä tai poistaa yritystäsi esittävän valokuvan.

Kuvien tai videoiden merkitseminen hyödylliseksi tai hyödyttömäksi

1. Avaa Google Maps ‑sovellus Maps Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  3. Napauta alareunasta paikan nimeä tai osoitetta.
  4. Napauta yläreunasta Kuvat.
  5. Tee jompikumpi seuraavista:
    • Merkitse kuva tai video hyödylliseksi: Napauta Hyödyllinen . Kuvan lisääjä voi saada ilmoituksen, mutta nimeäsi ja tietojasi ei jaeta. Hyödyllinen-äänten kokonaismäärää ei jaeta.
    • Merkitse kuva tai video hyödyttömäksi: Napauta Hyödytön . Kuvan lisääjä ei saa ilmoitusta, eikä Hyödytön-äänten kokonaismäärää jaeta.
Vinkkejä:
  • Jos haluat poistaa antamasi äänen, napauta kuvaketta uudelleen.
  • Jos kuva tai video on laiton tai Googlen käytännön vastainen, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Videon automaattisen toiston laittaminen päälle tai pois päältä

1. Napauta profiilikuvaketta Tiliympyrä ja sitten Asetukset Settings ja sitten Videoasetukset.
  2. Laita automaattinen toisto päälle tai pois päältä napauttamalla valitsinta.

Google Mapsissa olevista kuvista tai videoista ilmoittaminen

Tärkeää: Valvomme käyttäjien sisältöä, jotta voimme pitää käytäntöjämme rikkovat henkilöt poissa Google Mapsista. Kaikki havaitut rikkomukset tarkastetaan ja poistetaan. Lue lisää Google Mapsin käyttäjien luomaa sisältöä koskevasta käytännöstä.

Jos näet Google Mapsissa jotain sopimatonta tai virheellistä, voit ilmoittaa siitä meille.

1. Hae paikkaa tai napauta sitä kartalta.
  2. Vieritä kuvien kohdalle ja valitse kuva tai video, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Tee ilmoitus Ilmoita.
  4. Valitse tai kirjoita ilmoituksesi syy.

Lue lisää Mapsin käyttäjien luomaa sisältöä koskevasta käytännöstä.

Vinkki: Voit pyytää kuvien poistamista, jos olet yrityksen omistaja. Lue lisää kuvien poistopyynnöistä.