Valokuvien ja videoiden lisääminen, poistaminen ja jakaminen

Jos haluat parantaa Google Mapsia ja jakaa suosikkikuviasi ja ‑videoitasi, lisää niitä Google Mapsiin. Voit lisätä tai poistaa niitä milloin tahansa. Et voi lisätä valokuvia tai videoita osoitteisiin.

Kun julkaiset valokuvia, muut käyttäjät näkevät lisäksi esimerkiksi

Vinkki: Jos olet Local Guide, voit saada pisteitä lisäämällä valokuvia ja videoita Google Mapsiin.

Valokuvan lisääminen

Valokuvan lisääminen paikan sivulta

1. Avaa Google Maps tietokoneellasi ja hae paikkaa.
  2. Kun olet valinnut paikan, valitse Lisää valokuva. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä alaspäin.
  3. Näkyviin tulee ruutu. Vedä lähetettävä valokuva ruutuun tai klikkaa Valitse lähetettävät kuvat.

Huom. Voit lisätä valokuvia vain nähtävyyksistä, kuten yrityksistä tai puistoista. Osoitteista tai koordinaateista ei voi lisätä valokuvia.

Kuvien lisääminen Omat arvosteluni ‑välilehdeltä

1. Varmista, että sijaintihistoria on käytössä.
  2. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  4. Klikkaa Osallistu‑välilehdeltä Lisää valokuviasi Mapsiin. Tämä vaihtoehto ei näy, jos puhelimellasi ei ole otettu yhtään kuvaa tai jos kuvien sijaintia ei löydy.
    • Jos haluat julkaista kuvia, klikkaa vähintään yhtä kuvaa.
    • Jos haluat muokata kuvan paikkaa, klikkaa paikan nimeä ja valitse toinen paikka.
  5. Klikkaa yläreunasta Julkaise Lähetä.

Valokuvien katsominen ja piilottaminen

Valokuvien katseleminen

Voit katsella kaikkia Google Mapsissa jakamiasi valokuvia seuraavasti:

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Valitse Kuvat.

Huom. Kaikki Omat arvosteluni ‑osiossa olevat valokuvat ja arvostelut näkyvät Google Mapsin muille käyttäjille. Kaikissa lähettämissäsi arvosteluissa ja valokuvissa on linkki Omat arvosteluni ‑välilehdelle.

Profiilin valokuvien katseleminen

Google Maps ‑profiilissasi näytetään lisäämäsi arvostelut, jakamasi valokuvat ja Local Guides ‑saavutuksesi. Profiilisi on julkinen, joten muut käyttäjät näkevät luettelon paikoista, joille olet antanut tähtiluokituksen tai arvostelun. Jos haluat nähdä, miltä profiilisi näyttää muille, toimi seuraavasti:

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Klikkaa Katso julkista profiiliasi.

Profiilin valokuvien piilottaminen

Voit piilottaa jakamasi valokuvat ja videot julkisesta profiilistasi. Kuva, tähtiluokitus tai arvostelu näkyy edelleen kyseisen paikan sivulla, ellet poista sitä sieltä suoraan.

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmalta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Poista käytöstä Näytä sisällöntuottosi julkisessa profiilissasi.

Profiilissasi ei tämän jälkeen näytetä lisäämiäsi arvosteluja tai tähtiluokituksia.

Kuvan jakaminen

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Valitse Kuvat.
  4. Etsi jaettava kuva.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Jaa.

Kuvan poistaminen

Haun kautta lisättyjen kuvien katsominen ja poistaminen

Google-haun kautta lisättyjä kuvia voidaan katsoa tai poistaa Google Mapsissa.

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Kuvat-välilehteä, niin näet lisäämäsi valokuvat.
  4. Poista kuva klikkaamalla Lisää Lisää ja sitten Poista tämä valokuva.

Huom. Kuvan poistaminen voi kestää useita minuutteja. Jos et näe muutoksia heti, sulje Oma sisällöntuottoni ja avaa se uudestaan.

Kuvan lisääminen ja poistaminen Google My Businessissa

Jos olet yrityksen omistaja ja olet vahvistanut yrityksesi, voit lisätä ja poistaa yritystäsi esittävän valokuvan.

Kuvan poistaminen Google Mapsista

Google Mapsissa poistamasi kuvat poistetaan myös

• Google-hakutuloksista.

Mapsista poistamiasi kuvia ei poisteta automaattisesti

1. Avaa tietokoneellasi Google Maps.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse Omat arvosteluni.
  4. Valitse Valokuvat.
  5. Etsi poistettava kuva.
  6. Klikkaa kuvan oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Poista tämä valokuva.

Google Mapsissa olevasta valokuvasta ilmoittaminen

Jos näet Google Mapsissa jotain sopimatonta tai virheellistä, voit ilmoittaa siitä meille.

1. Hae paikkaa tai klikkaa sitä kartalla.
  2. Avaa valokuvagalleria klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa suurta valokuvaa.
  3. Klikkaa kuvaa, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  4. Klikkaa vasemmasta reunasta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita ongelmasta.

Lue lisää käyttäjien Mapsiin lisäämää sisältöä koskevasta käytännöstä.