Valokuvien ja videoiden lisääminen, poistaminen ja jakaminen

Jos haluat parantaa Google Mapsia ja jakaa suosikkikuviasi ja ‑videoitasi, lisää niitä Google Mapsiin. Voit lisätä tai poistaa niitä milloin tahansa. Et voi lisätä valokuvia tai videoita osoitteisiin.

Kun julkaiset kuvia, muut käyttäjät näkevät myös esimerkiksi

Vinkki: Jos olet Local Guide ‑opas, voit ansaita pisteitä lisäämällä valokuvia ja videoita Google Mapsiin.

Valokuvan lisääminen

Valokuvan lisääminen paikan sivulta

1. Avaa Google Maps tietokoneella ja hae paikkaa.
  2. Kun olet valinnut paikan, valitse Lisää valokuva. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, vieritä näyttöä alaspäin.
  3. Näkyviin tulee ruutu. Vedä lähetettävä valokuva ruutuun tai klikkaa Valitse lähetettävät kuvat.

Huom. Voit lisätä valokuvia vain nähtävyyksistä, kuten yrityksistä tai puistoista. Osoitteista tai koordinaateista ei voi lisätä valokuvia.

Kuvien lisääminen Oma sisällöntuottoni ‑osiosta

1. Varmista, että sijaintihistoria on käytössä.
  2. Avaa Google Maps tietokoneella.
  3. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  4. Klikkaa Osallistu‑välilehdeltä Lisää valokuviasi Mapsiin. Tämä vaihtoehto ei näy, jos puhelimellasi ei ole otettu yhtään kuvaa tai jos kuvien sijaintia ei löydy.
    • Jos haluat julkaista kuvia, klikkaa vähintään yhtä kuvaa.
    • Jos haluat muokata kuvan paikkaa, klikkaa paikan nimeä ja valitse toinen paikka.
  5. Klikkaa yläreunasta Julkaise Lähetä.

Kuvien katsominen tai niiden näkymisen rajoittaminen

Kuvien katsominen

Voit katsella kaikkia Google Mapsissa jakamiasi valokuvia seuraavasti:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Valitse Kuvat.

Huom. Kaikki Oma sisällöntuottoni ‑osiossa olevat valokuvat ja arvostelut näkyvät Google Mapsin muille käyttäjille. Kaikissa lähettämissäsi arvosteluissa ja valokuvissa on linkki Oma sisällöntuottoni ‑osioon.

Profiilin valokuvien katsominen

Google Maps ‑profiilissasi näytetään lisäämäsi arvostelut, jakamasi valokuvat ja Local Guides ‑saavutuksesi. Profiilisi on julkinen, joten muut käyttäjät näkevät luettelon paikoista, joille olet antanut tähtiluokituksen tai arvostelun. Näin voit katsoa, miten muut näkevät profiilisi:

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Klikkaa Katso julkista profiiliasi.

Profiilin kuvien näkymisen rajoittaminen

Voit rajoittaa jakamiesi kuvien ja videoiden näkymistä julkisessa profiilissasi. Kuva, tähtiluokitus tai arvostelu näkyy edelleen paikan sivulla, ellet poista sitä sieltä suoraan.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Osallistu ja sitten Profiilin asetukset.
  4. Poista käytöstä Näytä sisällöntuottosi julkisessa profiilissasi.

Profiilissasi ei tämän jälkeen näytetä lisäämiäsi arvosteluja tai tähtiluokituksia.

Kuvan jakaminen

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Valitse Kuvat.
  4. Etsi jaettava kuva.
  5. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Jaa.

Kuvan poistaminen

Google Haun kautta lisättyjä kuvia voidaan katsoa tai poistaa Google Mapsissa.

1. Avaa Google Maps tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta valikkoa Valikko ja sitten Oma sisällöntuottoni.
  3. Klikkaa Kuvat-välilehteä, niin näet lisäämäsi valokuvat.
  4. Voit poistaa kuvan klikkaamalla Lisää Lisää ja sitten Poista tämä valokuva.

Google Mapsissa poistamasi kuvat poistetaan myös

• Google Hausta.

Google Mapsista poistamiasi valokuvia ei poisteta automaattisesti

Huom. Kuvan poistaminen voi kestää useita minuutteja. Jos et näe muutoksia heti, sulje Oma sisällöntuottoni ja avaa se uudestaan.

Kuvan lisääminen ja poistaminen Google My Businessissa

Jos olet yrityksen omistaja ja olet vahvistanut yrityksesi, voit lisätä tai poistaa yritystäsi esittävän valokuvan.

Google Mapsissa olevasta kuvasta ilmoittaminen

Jos näet Google Mapsissa jotain sopimatonta tai virheellistä, voit ilmoittaa siitä meille.

1. Hae paikkaa tai klikkaa sitä kartalla.
  2. Avaa valokuvagalleria klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa suurta valokuvaa.
  3. Klikkaa kuvaa, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  4. Klikkaa vasemmasta reunasta Lisää Lisää ja sitten Ilmoita ongelmasta.

Lue lisää käyttäjien Mapsiin lisäämää sisältöä koskevasta käytännöstä.